حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

«
»

بمناست روز جهانی مهاجران

پیام انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

۸۱ دسامبر۱۲۰۲م.

روز جهانی مهاجرت روز تجلیل از کنوانسیون بین المللی حمایت از حقوق همه کارگران مهاجر و خانواده های آن ها است که در ۱۸ دسامبر ۱۹۹۰ توسط سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است. هدف از تجلیل از این روز تآکید مجدد بر کسب کلیه حقوق مهاجران در سراسر جهان نیزمیباشد.

مردم افغانستان در بیش از چهل سال اخیریکی از بزرگترین فیصدی مهاجران در سطح جهان را تشکیل میدهد که به نسبت جنگ طولانی و فرسایشی، از روی اجبار، عدم مصئونیت جانی ، عدم اطمینان نسبت به آینده خود و خانواده های شان، راه مهاجرت را به کشور های دیگر برگزیده اند. مهاجرت ملیون ها هموطن ما در دوره های مختلف و به نسبت عوامل سیاسی ـ جنگی و عدم بهبود شرایط اقتصادی در کشور صورت گرفته است. هم اکنون صد ها هزار هموطن ما در کشور ایران بحیث کارگران در پائین ترین سطح درآمد وزنده گی قرار دارند.

موج تازه مهاجرت دها هزار افغان از ماه اگست امسال بدین سو، با تسلط دیکتاتوری خشن طالبان ، بار دیگر آغاز و ادامه یک بحران مهاجرت هموطنان ماست که در حالت عدم وضاحت و اطمینان از سرنوشت و آینده شان در کشور های مختلف بسر میبرند و در انتظار کسب اقامت و حق پناهنده گی میباشند. سلب آن حقوق حد اقل مردم ، بخصوص زنان کشور که طی سالهای اخیر شکل گرفته بودند، یکبار دیگر با سیاست خشن و ضد ترقیخواهی طالبان ، خود انگیزه انتخاب ترک مآمن آبائی شان گردیده است.

قرار معلوم دها هزار هموطن ما هم اکنون در امارات متحده عربی، قطر ، ترکیه تاجکستان و حتی در کشور اندونیزیا در بی سرنوشتی قرار دارند.

با آنکه بخشی از مهاجران افغان در تعداد از کشور های جهان از حق پناهنده گی برخوردار گردیده اند ولی شرایط اقتصادی، اجتماعی محدود از یک جانب و شکل گیری و تحرکات ضد خارجی و تبعیضی مانند فاشیزم نوین و سایر ایده ها و عملکرد های تبعیضی از جانب دیگر، موقعیت حقوقی و اجتماعی آنها را دشوار و در رده بندیهای پائین اجتماعی قرار میدهد که از این ناحیه محرومیت های اجتماعی را در این جوامع بر آنها تحمیل مینماید.

آنجمن حقوقدانان افغان در اروپا متکی بر حقوق شناخته شده بشری مسجل در کنوانسیونهای ملل متحد بر این اصل حقوقی تآکید مینماید که باید جامعه بین المللی ، با در نظر داشت وضعیت آسیب پذیر مهاجران افغان که به طور فزاینده ای به طرف وخامت میگراید، باید تدابیر جدی و جدید برای خاتمه درد پناهجویان افغان که در بی سرنوشتی بسر میبرند، از جانب کمیساری سازمان ملل متحد روی دست گرفته شود. باید با حالت وخیم و غیر انسانی آنعده از

هموطنان ما که روی سیاست های غیر انسانی حکومت های پولند و رسیه سفید در بند اسارت قرار دارند و زمستان سرد زنده گی شان را در معرض خطر یک فاجعه بشری قرار داده است ، نکته پایان گذاشته شود.

انجمن نسبت به سرنوشت هزاران کادر متخصص و صد ها حقوقدان، قاضیان و سارنوالان کشور که یا در داخل کشور در خوف و هراس از قتل های هدفمند قرار دارند و یا در کشور های سومی در انتظار انتقال به کشور های امن و کسب حق اقامت پناهند گی قرار دارند ، ابراز تشویش و نگرانی جدی خویش را ابراز مینماید.

انجمن با تکرار و تآکید از سازمان ملل متحد و بخصوص کمیساریا ی ملل متحد در مورد پناهنده گان و سازمان بین المللی مهاجرت آی او ام و اعضای اتحادیه اروپا تقاضا مینماید تا با چشم بینا بر حالت رقتبار این هموطنان ما بنگرند و با گوش شنوا صدای نا امیدی و بی اطمینانی و رنج های طولانی روانی آنها را بشنوند.

خجسته باد روز ۱۸ دسامبر زور بین المللی مهاجران

با حرمت

شورای رهبرری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

میر عبدالواحد سادات رئیس انجمن