ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

«
»

اتحاد ناسیونالیست‌های اروپا

نویسنده: ولادیمیر مالیشیف

مترجم: ک. رادین

برگرفته از : سایت روسی «بنیاد فرهنگ استراتژیک»

آنها و دیگران ــ موراوتسکی و توسک، اروبان و مخالفان عقیدتی او از میان متحدان ناتو ــ به یک اردوگاه تعلق دارند. اختلاف بین آنها جنبه استراتژیک ندارد. در همان زمان عصبانیت و خشم «توسک»، نظرات و ایرادات احمقانه وی درمورد «ائتلاف طرفداران پوتین» در اتحادیه اروپا نشانگر نوسانات و تردیدهای ایدئولوژیک جدی در میان سیاستمداران غربی است (مانند اختلافات بین طرفداران بایدن و ترامپ است). در شرایط رویارویی شدید بین غرب و روسیه دامنه این نوسانات و دودلی‌ها باید به‌درستی سنجیده و ارزیابی شود.
 

در اول ماه آوریل در بوداپست دیداری بین ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان، ماتیوش موراویسکی نخست‌وزیر لهستان و ماتئو سالوینی رهبر حزب «لیگا» که اخیراً به ائتلاف دولت در ایتالیا پیوست برگزار شد. رهبران گروه سه در مورد کار بر روی  تشکیل یک اتحاد سیاسی راست‌گرایان سراسر اروپا توافق کردند که مخالف چند فرهنگی (مولتی کلتوریسم)، مهاجرت نامحدود و تخریب ارزش‌های خانوادگی در اتحادیه اروپا است. تصمیم بر این شد که در آینده نزدیک برنامه عمل مشخصی تدوین شود. آژانس خبری«آنسا» ایتالیا گزارش داد که «رهبران گروه سه به ضرورت “بازسازی اروپا” برای غلبه بر اوضاع اضطراری در زمینه بهداشت و اقتصاد اصرار کردند». «سالوینی» اعلام کرد که: «این روز در تاریخ به ثبت خواهد رسید. ما می‌خواهیم در اتحادیه اروپا رهبر شویم. در اینجا نمایندگان رهبری سه کشوری که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر سکنه دارند جمع شده‌اند. ما در مورد طرحی بحث کردیم که اجراء آن امروز شروع می‌شود. در آینده گروه ما، ضمن پذیرش احزاب نوین گسترش خواهد یافت … ما باید با این اپیدمی‌ که ناکارآمدی نخبگان اروپا را به همه نشان داده است مبارزه بکنیم … اسلام‌گرایی دم در دروازه ما ایستاده است و ما باید بر آن غلبه کنیم. آینده‌ای بدون این وجود ندارد. ما به رنسانسی احتیاج داریم که به زنان و کودکان آزادی بیشتری بدهد … ما امروز سه نفر هستیم، اما ما بیشتر خواهیم شد. ما نمی‌خواهیم به کسی حمله کنیم. ما اینجا هستیم تا چیزی نو و دیرپا بسازیم». روزنامه ایتالیایی «ژورناله» در مقاله‌ای تحت عنوان «مجارستان، لهستان، ایتالیا: گروه سه “راست‌گرایان جدید” آمریکا و بروکسل را به چالش می‌کشند»، دیدار بوداپست را آغاز مبارزه‌ای برای اصلاح نهادهای اجتماعی که منجر به «بازسازی اروپا» می‌شود، نامید. به عقیده «ژورناله» این چالش آن کسانی را که از «تهاجم اسلامی» به دنیای قدیم می‌ترسند و معتقدند که اتحادیه اروپا در خدمت بانک‌ها و لابی جهانی است، رها می‌کند. گروه سه «راست‌گرایان جدید» اساس برنامه خود را مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، حمایت از خانواده‌های سنتی و حمایت از کارآفرینان کوچک اعلام کرد. روزنامه ایتالیایی «رپوبلیکا» می‌نویسد: طی یک کنفرانس مطبوعاتی که توسط سه رهبر پس از نشست برگزار شد، نخست‌وزیر مجارستان «اوربان» از رئیس لیگ شمال ستایش و تمجید کرد «پنهان نیست که ما “ماتئو سالوینی” را “قهرمان خود” می‌نامیم.» «اوربان» می‌گوید که در اروپا یک پناهگاه سیاسی برای افرادی از نوع ما باید باشد، که  بیش از اینکه به اصطلاح امپراتوری اروپایی فکر کند، بیشتر به همکاری دولت‌های ملی فکر کند. «اوربان» خواستار ایجاد نظم اروپایی شد که جوابگوی آن دسته از اروپایی‌ها باشد که مخالف مهاجران، چند‌فرهنگی، دگرباشان جنسی هستند و به حاکمیت دولت‌ها احترام می‌گذارند و خواهان ارزش‌های مسیحی هستند. «اوربان» گفت «علاوه بر آتلانتیسم ، ارزشهای آزادی، عزت، مسیحیت، خانواده و حاکمیت ملی نیز وجود دارند». وی افزود که شرکت‌کنندگان در این نشست به امپراتوری اروپایی با مرکز آن بروکسل، به کمونیسم، به مهاجران غیر‌قانونی و یهودی‌ستیزی «نه» می‌گوید.

آیا «اوربان» موفق خواهد شد در سیاست عملی «آتلانتیسم» را که درباره آن می‌گوید با حاکمیت ملی یا عذرخواهی از غیردگرجنس‌گرایی و غیر‌هم‌جنس‌گرایی که غرب را فراگرفته با حفظ ارزش‌های خانوادگی ترکیب کند؟ این مسئله کاملاً قابل درک نیست. اما در سطح لفاظی و قلنبه‌گویی‌ها این و آن را بهم پیوند می‌دهد. توجه داشته باشیم که براساس عقیده برخی‌ها، پیک‌ربندی و شکل سیاسی «راست‌گرایان جدید» یادآور ایتالیا، مجارستان و لهستان بین دو جنگ جهانی به رهبری موسولینی، هورتی و پیلسودسکی، یعنی دوران فاشیسم است. گذشته از این هم فاشیسم اروپایی و هم لیبرالیسم اروپایی در آن زمان دو بخش از همان جهان غربی بودند. سردرگمی ‌و درآمیختگی ایدئولوژیکی در سخنرانی نخست‌وزیر در بوداپست آشکار شد. موراوتسکی گفت «ما باید پایه‌های اروپای جدید را بنا نهیم. من ایده “ماتئو سالوینی” درباره بازسازی و رنسانس اروپا را خیلی می‌پسندم»، که همچنین پیوند همکاری اروآتلانتیک و ادغام در اتحادیه اروپا با احترام به حاکمیت ملی و سنت‌های مسیحی را پیشنهاد می‌کند. اظهارات گفته شده در بوداپست انتقادات بسیاری را در غرب به‌دنبال داشت:«در حالی که اوکراین، اتحادیه اروپا و آمریکا به‌طور احتیاط‌آمیز نظارت بر فعالیت ارتش روسیه در مرزهای اوکراین دارند، اوربان، موراوتسکی و سالوینی ائتلاف هوادار پوتین را در اتحادیه اروپا ایجاد کرده اند.» «دونالد توسک» نخست‌وزیر پیشین لهستان و صدر حزب مردم اروپا  فریاد برمی‌آورد که «این فقط حرف نیست!». آنها و دیگران ــ موراوتسکی و توسک، اروبان و مخالفان عقیدتی او از میان متحدان ناتو ــ به یک اردوگاه تعلق دارند. اختلاف بین آنها جنبه استراتژیک ندارد. در همان زمان عصبانیت و خشم «توسک»، نظرات و ایرادات احمقانه وی درمورد «ائتلاف طرفداران پوتین» در اتحادیه اروپا نشانگر نوسانات و تردیدهای ایدئولوژیک جدی در میان سیاستمداران غربی است (مانند اختلافات بین طرفداران بایدن و ترامپ است). در شرایط رویارویی شدید بین غرب و روسیه دامنه این نوسانات و دودلی‌ها باید به‌درستی سنجیده و ارزیابی شود.