ساز آفرینش

رسول پویان رحیم و رحـمان را تابکی قـهار می گویند برای بـندگان…

چرا ادبیات دوران کهن و میانه کم‌تر حزین بود؟

در پرداخت‌های ساختاری ادبیات جهان از شعر و غزل و…

انسان گرایی پاسخی ناتمام در برابر ناپاسخگویی اندیشه های فلسفی…

نویسنده: مهرالدین مشید  انسان گرایی به مثابه ی داعیه ی برگشت…

گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

«
»

پُشت پردۀ حکم لندن در مورد جولیان آسانژ 

تصویر ممکن است موارد زیر را شامل شود: ‏‏۱ نفر‏، ‏‏‏ایستادن‏‏، ‏متنی که می گوید ‏‎Nicht wer Kriegsverbrechen aufdeckt, gehört vor Gericht, sondern wer sie begeht. DEL ECUA www.linksfraktion.de‎‏‏‏‏

مانلیو دینوچی

ایل مانیفستو- 5 ژانویه 2021

حکم دادگاه بیدادگر جولیان آسانژ  بنیانگذار ویکی لیکس در لندن که در نگاه اوّل عادلانه بنظر می رسد صادر شد : لغو استرداد روزنامه نگار به ایالات متحده جائی که محکومیت به 175 سال حبس بر اساس قانون مجازات مصادیق جاسوسی که در سال 1917 به تصویب رسیده در انتظار اوست. حال باید ببینیم که در این لحظه ای که ما راقم این سطور هستیم چگونه آسانژ پس از 7 سال قرنطینه در سفارت اکوادور و تقریباً 2 سال حبس در لندن آزاد خواهد شد و یا آیا اساساً آزاد خواهد شد یا نه ؟

 دربارۀ آزادی به شرط و قرار وثیقه حرف می زنند، ولی اگر واشنگتن علیه حکم ( چنانکه محرز  بنظر می رسد) خواستار تجدید نظر شود، روند استرداد دوباره فعال خواهد شد و آسانژ باید در اختیار  قوۀ قضائیه در بریتانیا باقی بماند. بی آنکه فراموش کنیم که قاضی دادگاه وانسا بارستر در حکمی که صادر کرده به « حسن نیّت » مقامات آمریکائی و دادگاه  منطبق بر قوانین در ایالات متحده باور دارد، با انگیزۀ حکم یعنی فقط به « دلیل سلامت روانی » که می تواند احتمالاً به خودکشی آسانژ بیانجامد.

در اینجا باید بپرسیم که چه چیزی موجب لغو استرداد جولین آسانژ به ایالات متحده شده است؟

از یک سو اردوی بین المللی برای آزادی وی که آسانژ را مورد توجه افکار عمومی قرار داده و از سوی دیگر به این علت که دادگاه عمومی آسانژ در ایالات متحده برای هستۀ قدرتمدار سیاسی و نظامی خیلی دست و پا گیر خواهد بود، زیرا به عنوان مدرک « جرم » آسانژ، اتهامات باید با عرضۀ جنایات جنگیِ ایالات متحده که ویکی لیکس افشاکرده نشان داده شود.

برای نمونه، وقتی در سال 2010 بنگاه خبری بیش از 250000 مدرک ایالات متحده را منتشر کرد که روی بسیاری از آنها برچسب «محرمانه» و «سرّی» خورده و مربوط بود به جنگ در عراق و افغانستان. یا وقتی که در سال 2016، یعنی وقتی که آسانژ در سفارت اکوادور در لندن محبوس بود، ویکی لیکس ارسال و دریافت بیش از 30000 ایمیل و مدرک بین سال های 2010 و 2014 از سوی هیلاری کلینتون وزیر امور خارجۀ دولت اوباما را منتشر کرد.

بین آنها یک ایمیل در سال 2011 هدف واقعی جنگ ناتو علیه لیبی را که به ویژه از سوی ایالات متحده و فرانسه پی گیری می شد افشا کرد : هدف این بود که جلوی قذافی را بگیرند تا او نتواند از ذخیرۀ طلای لیبی برای ایجاد پول پان-آفریقائی به عنوان جایگزین دلار و فرانک سی اف ای استفاده کند یعنی واحد پولی که فرانسه به 14 کشور سابقاً مستعمرۀ خودش تحمیل کرده بود. با ده ها هزار مدرک که اهداف واقعی این عملیات جنگی و رویدادهای جنگی دیگر را افشا می کرد ویکی لیکس تصاویر ویدئوئی از کشتار غیر نظامیان در عراق و مناطق دیگر را با نشان دادن چهرۀ حقیقی جنگ منتشر کرد. تصاویر و مستنداتی که امروز رسانه های بزرگ معاصر پنهان نگهداشته اند.

در حالی که طی جنگ ویتنام در سال های 60، گزارشات روزنامه نگاران و تصاویر کشتارها موجب اعتراضات گسترده علیه « جنگ کثیف » شد و سرانجام به شکست ایالات متحد انجامید، امروز روزنامه نگار مناطق جنگی بیش از پیش به عنصر خدماتی تبدیل شده و همراه با یگان های رزمی گسیل می شود و فقط مجاز به انتشار گزارشاتی ست که در جلسات مرور شده و فرماندهان آن را تأیید کرده اند. روزنامه نگاران واقعی نیز تعدادشان اندک است و  در وضعیت بیش از پیش سخت و خطرناکی کار می کنند و غالباً گزارشاتشان در رسانه های بزرگ با تحریف شرح وقایع و انطباق دادن آن با  تعبیر رسمی سانسور می شود. 

ویکی لیکس در جایگاه روزنامه نگاری تجسسی شکاف هائی در دیوار « اومرتا » ی رسانه ای (قانون سکوت در عرف مافیائی ) ایجاد کرد که منافع واقعی قدرت نخبگانی را پوشش می دهد که در دولت سایه عمل کرده و همچنان با کارت جنگ به بازی ادامه می دهند : با این تفاوت که امروز با سلاح هسته ای می توانند جهان را به پایان مصیبت باری سوق دهند.

نقض دفاتر سرّی گروه های قدرت با افشای استراتژی و طرح هایشان  چه برای روزنامه نگاران و چه برای آنانی که علیه قانون «اومرتا» می شورند و به آنان در کشف حقیقت کمک می کنند حرکت بسیار خطرناکی است.

مورد چلسی منینگ فعال آمریکائی را می توانیم به عنوان نمونه مطرح کنیم که متهم به ربودن مدارک سرّی می باشد که در طول خدمتش  به عنوان تحلیلگر اطلاعاتی برای ارتش ایالات متحدۀ طی جنگ در عراق به آنها دسترسی داشته و به ویکی لیکس منتقل کرده است. او به همین جرم به 37 سال حبس در زندان حفاظت حد اکثری محکوم شد و 7 سال بعد از حبس در شرایط خیلی سختی آزاد شد و به دلیل امتناع از شهادت علیه آسانژ دوباره زندانی شد. او پس از اقدام به خودکشی موقتاً آزاد شد.

لینک متن اصلی :


Édition de mardi 5 janvier 2021 d’il manifesto

https://ilmanifesto.it/dietro-il-verdetto-di-londra-su-julian-assange/

Traduit de l’italien par M-A P.

ترجمۀ حمید محوی

پاریس/6 ژانویه 2021