گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

«
»

بازی با آتش انگلیس

مدتی هست انگلیسی ها نقش آتش بیار معرکه آمریکایی ها را بازی می کنند و جلو افتاده اند، و ماجرای توقیف یک نفت کش حامل نفت ایران این رویارویی را علنی کرده است.

مدتی هست انگلیسی ها نقش آتش بیار معرکه آمریکایی ها را بازی می کنند و جلو افتاده اند، وماجرای توقیف یک نفت کش حامل نفت ایران این رویارویی را علنی کرده، رویارویی ای که می تواند تنش ها در منطقه خاورمیانه مخصوصا بر علیه انگلیس را افزایش دهد.

احتمالا انگلیسی ها به دنبال این هستند که تنش ها بر علیه انگلیس افزایش یابد تا به جای آمریکا وارد معرکه شود و اروپایی ها که حاضر نبودند از ایالات متحده بر علیه ایران حمایت کنند مجبور شوند از انگلیس که فعلا تا چند ما دیگر عضو اتحادیه اروپا است حمایت کنند.

طبق نظر کارشناسان بعید به نظر می آید که این نفت قرار بوده باشد به سوریه برسد چون برای رساندن نفت به سوریه راه کوتاه تر یعنی کانال سوئز وجود دارد و طی دو ماه اخیر ایران حد اقل چهار نفت کش خود را از این طریق بدون هیچ مشکلی به سوریه فرستاده.

مضاف بر اینکه این ابر نفتکش بیش از حد مجاز برای پهلوگیری در بندر بانیاس سوریه سنگین بوده و احتمالا قرار بوده این نفت به یک کشور اروپایی برود و یا در میان راه در دریای مدیترانه محموله خود را به چند کشور از طریق کشتی های کوچکتر برساند.

اینکه آمریکایی ها از انگلیسی ها خواسته اند چنین کاری را انجام کند مشخص می کند که این آمریکایی ها بودند که به دنبال جلوگیری از صدور نفت ایران بودند ولی می خواستند ماجرا را به نام انگلیس تمام کنند.

به هر حال با توجه به اینکه طبق همه قوانین بین المللی نه تحریم های ایالات متحده و نه تحریم های اروپا قابل اعمال در آب های بین المللی می باشد این رفتار انگلیس به نوعی دزدی دریایی به حساب می آید واگر انگلیس اصرار به ادامه این دزدی دریایی داشته باشد قطعا این حق برای ایران محفوظ است تا واکنش متناسب نسبت به کشتی های انگلیسی که در حریم نیروی دریایی ایران عبور می کنند نشان دهد.

وبا توجه به تعداد کشتی های انگلیسی که در منطقه خاورمیانه مخصوصا خلیج فارس تردد دارند باید گفت این ماجرا مانند این می ماند که کسی در کاخ شیشه ای نشسته باشد و به سمت عابران سنگ پراکنی کند.

با توجه به این شرایط احتمال اینکه کار انگلیس منجر به افزایش تنش و تهدید امنیت در منطقه و جهان شود بسیار زیاد است.

سوالی که مطرح است این می باشد که آیا انگلیسی ها متوجه نیستند عواقب این کارشان چیست؟

بدیهی است که آنها به خوبی متوجه هستند و شاید هم احتمالا به دنبال آن هستند که ایران واکنش نشان دهد.

نباید فراموش کرد که زمانی که آقای مصدق نفت ایران را ملی کرد این انگلیسی ها بودند که اولین تحریم ها را بر نفت ایران وضع کردند و از همان زمان کینه این ماجرا را به دل دارند و تا به امرزوه به هر نحوی شده تلاش دارند از ایران انتقام بگیرند.

پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به شغالی که همیشه در کنار آمریکایی ها قدم بر می دارد تبدیل شده ودر همه جنگ ها و ماجراجویی های ایالات متحده ، مشاهده می کنیم انگلیس همیشه همراه آمریکا بوده و هست و در بسیاری از موارد حتی انگلیس حتی پیش قراول بوده.

همچنین نباید فراموش کرد که بیشترین مشکلاتی که امروزه در منطقه خاورمیانه وجود دارد ساخته و پرداخته سیاست های انگلیس در این منطقه بوده و هست و هنوز بسیاری از حاکمان کشورهای منطقه جایگاه خود را مدیون انگلیس می دانند.

شاید زمانی که آقای اوباما رهبران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به کمپ دیوید دعوت کرد و شاه بحرین به جای حضور این جلسه به مراسم ملکه انگلیس رفت را بعضی ها هنوز به یاد داشته باشند، در آن زمان معلوم شد که ارباب واقعی کیست.

همچنین باید توجه داشت که فعال ترین مخالفان جمهوری اسلامی ایران و همچنین رسانه های مخالف ایران امروزه در انگلیس حضور دارند، امری که نشان می دهد علیرغم وجود روابط سیاسی میان ایران و انگلیس ولی هنوز انگلیس نقش پروپا قرص ترین دشمن جمهوری اسلامی ایران را بازی می کند.

برخی باور دارند این رفتار انگلیس در این شرایط به این دلیل است که انگلیسی ها می خواهند چند روز پیش از اعلام افزایش سطح غنی سازی اورانیوم توسط ایران فشارها و تهدید ها بر علیه ایران را افزایش دهند، که قطعا این تحلیل نیز تحلیل به جایی است.

شاید بد نیست که انگلیس ها توجه داشته باشند که این بازی با آتش آنها می تواند در شرایطی که در حال خروج از اتحادیه اروپا هستند بسیار به ضرر آنها تمام شود وتوقع نداشته باشند که ایالات متحده تحت حکومت ترامپ روزی این خوش خدمتی آنها را جبران کند.

عماد آبشناس