آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

«
»

شکنجه در زندان های ایالات متحده

 

اسپوتنیک SPUTNIK

9 فوریه 2015

فوق العاده –  :

مأمور پیشین سازمان سیا رئیس جمهور را متهم دانست

AP Photo/ Cliff Owen

 

جان کیریاکو John Kiriakou به دلیل افشای اطلاعات مرتبط به کاربرد شکنجه در زندان های ایالات متحده دو سال در حبس به سر برده است.

 

جان کیریاکو مأمور پیشین سازمان سیا پس از آزادی از زندان در نخستین مصاحبۀ فوق العاده اش به اسپوتنیک اعلام کرد که  رئیس جمهور آمریکا فرمان اعمال شکنجه در گوآنتانامو روی افرادی را صادر کرده بود که به تروریسم متهم بودند یعنی افرادی که اتهام آنها هنوز به اثبات نرسیده بود، ولی بعداً مسئولیت آن را روی دوش سازمان سیا گذاشتند.

© Flickr/ DAVID HOLT

آمریکا زیر شوک گزارشات مرتبط به شکنجه به دست سازمان سیا

 

« سازمان سیا زندانیان را شکنجه کرده است، ولی این شکنجه ها به فرمان رئیس جمهور صورت گرفته و به سیاست رسمی دولت آمریکا مرتبط می باشد» این موضوع را جان کیراکو پس از آزادی از زندان و پس از دو سال حبس به جرم افشای جزئیات ماجرای شکنجه به روزنامه نگاران مطرح کرده است.

کیریاکو بخاطر کارهایش در بطن سازمان سیا پاداش های متعددی دریافت کرده بود و مدت ها از طرح دولت در زمینۀ اقدامات فوق العادۀ ضد تروریستی پشتیبانی می کرد. او در این مورد گفت :

 « به ما گفته بودند که شکنجه با آب مؤثر است و شکنجه به مفهوم واقعی کلمه نیز نیست ولی به ما اجازه می دهد که اطلاعات گرانبهائی به دست آوریم (…). با این وجود چند سال بعد دریافتیم که حقیقت ندارد. در سازمان سیا به ما دروغ گفته بودند. شکنجه با آب برای آن فردی که آن را تحمل می کند شکنجۀ بسیار سختی است. چنین کارهائی برای کشور ما خوب نیست. سیاست خوبی نیست. این طرح از آغاز یک اشتباه بود.»

به محض این که اطلاعات مرتبط به شکنجه افشا شد، دولت فوراً مسئولیت آن را متوجه سازمان سیا و مأموران آن دانست. جان کیراکو تنها مأمور سیا بود که در چهار چوب ماجرای شکنجه به زندان محکوم شد. او متهم شد که لایحۀ مرتبط به جاسوسی را نقض کرده و دولت ایالات متحده را در ماجرای شکنجۀ افراد مظنون به تروریسم افشا کرده است. جان کیراکو پدر پنج فرزند پس از اتمام دو سال زندان در پنسیلوانیا به حبس خانگی در آرلینگتون در ویرجینیا محکوم شد.

به گفتۀ او، دولت آمریکا از لایحۀ مرتبط به امور جاسوسی « به عنوان چکش » استفاده می کند. ائ مشخصاً اضافه کرد که : « این لایحه برای پی گرد قانونی افرادی که با روزنامه نگاران حرف می زنند در نظر گرفته نشده است، بلکه برایا فرادی کاربرد دارد که به خیانت های وخیم علیه ایالات متحده دست زده باشند و اطلاعات سرّی را فروخته باشند.».

مأمور پیشین سازمان سیا در مورد جزئیات زندگی در زندان گفت که به زندانیان همان خوراکی را می دهند که معمولاً به حیوانات اختصاص دارد، نامه های شخصی را دائماً باز می کنند. « به شکل احمقانه ای تصور می کردم که دست کم یک فضای خصوصی برای من باقی مانده. نامه هائی را که می فرستادم باز می کردند و حتی فتوکپی می گرفتند و با نوار چسب دوباره می بستند (…) هیچگاه دستگاه اداری من را در این مورد مطلع نکردو بعد ها از آنهائی که نامه هایم را دریافت کرده بودم شنیدم…»

« با تو مثل سگ رفتار می کنند، انسان درجه دوم، باید بپذیری که شایسته رفتار انسانی نیستی (…) اگر مقاومت منی ترا به توهین متهم می کنند و به سلول انزوا می فرستند. سلول انزوا نیز یعنی جهنم.»

جان کیریاکو بر این باور است که نظم زندان های آمریکا به اصلاحات نیازمند است.

لینک منبع در اسپوتنیک :

http://fr.sputniknews.com/international/20150209/1014487533.html#ixzz3RGr0zdMZ

ترجمه توسط حمید محوی