دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

«
»

آیا میتوان خانم پیلای را کنیزکگوش به فرمان خواند؟!

سلیمان کبیر نوری

 هرباری که نام خانم ناوی پیلای را از طریق رسانه های غربی و شرقی میشنوم؛ موی بر تنم راست میشود و ناراحت میشوم.

n00001337-t

چرا؟

این خانم محجوب و دوست داشتنی و قابل احترام که در عکس ها خانم بسیار جدی مینماید، به مسوولیت یکی از مهمترین مقام های سازمان ملل متحد (کمیسار عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد!) دست یافته و یا بصورت دقیق، توظیف و یا  دقیقتر،انتصاب شده اند.

امروز در رسانه ها شنیدم که خانم ناوی پیلای کمیسار عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد!بتاریخ سوم جولای خواستار درج مسئله ی حقوق بشر د ر مذاکرات اتمی ایران شد.

 واه واه! چه فرد با مسئولیت واز لحاظ شخصیتی هم مدافع واقعی ی حقوق بشر! چه شعار های دلپذیر؛ اما کهنه و فرسوده شده.

این درخواست خانم پیلای درحالیست که پاکستان و نیروهای نیابتی تروریست آن طالبان وحشی در افغانستان صد ها انسان بیگناه را به خاک و خون میکشانند. در تازه ترین وآخرین رویداد های تروریستی ، برادران ناراض حامد کرزی و حامی سر بکف دگر سر سخت شبکه تروریستی طالبان بربریت یعنی اشرف غنی احمد زی( زندان ها را از وجود طالبان تروریست تهی ساخت)، هزاران تن از خانواده های مظلوم  را در هلمند آواره ساخته، درفاجعه ی  گیزاب  17 تن از جوانان را ابتدا مثله کرده، بینی و گوش  …  و بعدن گردن بریده اند؛ آقای محقق یکی از رهبران حزبی جهادی  طی یک نامه ی  سرگشاده به برادر و حامی اصلی طالبان تروریست جناب حامد کرزی ازین جنایت نابخشودنی برادرانش نوشته و کاپی آن را به سازمانی که خانم پیلای دران مسوولیتدرجه اول  عطف توجه و پیگیری جنایات بشری  را به عهده دارد نیز گسیل داشته اند.

از سال دو هزار ویک به بعد ولایت هلمند با اراضی وسیع و بزرگ به بزرگترین مرکز تجمع نیروهای لشکری خارجی؛ وبه صورت ویژه بریتانیای کبیر تبدیل شد. بعدن کشور های دیگر از جمله ایالات متحده امریکا  و دنمارک نیز درین پر تنش ترین منطقه تریاک و مواد مخدر حضور یافتند.

حدود 14 سال هلمند به بزرگترین مرکز تریاک جهان تبدیل شد. که جمعن با ولایت قندهار بیشتر از پنجاه فیصد تولید تریاک جهان به این ولایت مربوط میشود.به قول رسانه ها، درین بازی بزرگ منطقوی فرامنطقوی و استخباراتی، تیم مافیایی کرزی نیز سهم برازنده ای را ایفا کرده است. زیرا تا کنون کرزی اجازه نداده است تا نام رجال دولتی و نزدیکانش که در تورید و قاچاق و ترافیک مواد مخدر دخیل اند به افشاء گرفته شود.

 سازمان ملل متحد حصول منفعت از مواد مخدر در افغانستان را سالیانه به ده ها ملیارد دالر اعلام داشته است( من نمیگویم که مافیای منظقوی  و جهانی چسان دندانها را برای حصول اهداف رذیلانه  و محیلانه ی خویش هموار ساخته است.)؛ بخشی ازین پول ملیارد دالری به جیب طالبان تروریست که جز پروژه “انگپاک”(انگلستان ـ پاکستان) اند، نیز واریز میشود. اما ببینید که رسانه های غربی باچه بی تفاوتی و پر رویی ای از کنار حوادثی که  صد ها انسان مظلوم و بیگناه توسط مزدوران خارجی به صورت بسیار بیرحمانه به قتل میرسند و هزاران تن از مردم آواره میشوند؛ و به قول مقامات افغانستان این تروریست ها از پاکستان در هلمند صادر و به ویژه تحت رهبری نظامیان پاکستان به این ولایت یورش برده اند، کنار میروند.

 حوادث مرگبار وخونبار با جنایات سازمانیافته صریح و معلوم الحال جاری در هلمند و سایر ولایات افغانستانهماره به وضوح میرساند که با درنظر داشت وقایع و فجایع جنایت پیشگانی بنام طالبان مزدور که از پاکستان صادر میشوند،خانم پیلای بیخبر است!این خانم یک پوپت معلوم الحال! و فاقد هرگونه استقلال و صلاحیت تصمیم گیری های کاربردی و عملی در روند رویداد های مهم و پیچیده ی جهانی است!زیرا هیچگونه واکنشی در مورد فجایع عدیده ی طالبان انگریزی – پاکستانی که همه روزه جان ده ها تن از پیر و جوان و بیشتر از همه جان کودکان را میگیرد، اصلن گویی بیخبر است؛ چه با نشان دادن واکنش اخلاقی وظیفوی؟

اینکه غرب با حاکمیت مذهبی فاشیستی آخوندی ی ایران در تضاد و درتقابل قرار دارد،خانمپیلایرانیزدراندرگیریهاتوظیفنمودهاند.  اما بهتر بود تا  خانم پیلای  با درک مسوولیت وظیفوی خویش و یا با وجدان  والای انسانی بصورت مجزا و قانونمند در چوکات برنامه های کاری دفتری و وظیفوی متعارف خویش اعمال ضد بشری ی اعدامی آخوند های افراطی را محکوم مینمود که این موضوع جزء برنامه کاری و روتین س.م.م.درین بخش را تشکیل میدهد.اما کُشتار و جنایات طالبان تروریست در افغانستان که بیش از چندین سال است ادامه داشته و تا کنون هم همه روزه ادامه دارد؛ اما  خانم پیلای و آمرین ارشد آن چشم ها و گوشها را بسته اند. چون طالبان تروریست فاجعه می آفرینند و پروژه ی طالبان، پروژه انگریزی و پاکستانی است. اکنون ما میتوانیم به نیروی حامیان طالب در نفوذ و به دست داشتن پست های سازمان ملل متحد پی ببریم.

امروز دشمنان مردم افغانستان به سادگی  توانسته اند تا نفاق و شقاق را در بین مردم ایجاد نمایند.

اما این مردم است که خود سرنوشت خود را رقم میزنند و پوز نیو کلونیالیم یا  استعمار کهنه و  نو را به خاک و خون میمالند. و این مامول فقط و فقط در وحدت و همبستگی افغانان میسر است و بس.