از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

«
»

چراغ سبز دونالد ترامپ برای بازگشت شرکت فرانسوی توتال به ایران

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

به نقل از پاتریک پویانه مدیر عامل شرکت نفتی فرانسوی توتال، فرانسه چهار ماه پیش از فوریه گذشته منتظر اقدام آمریکا در زمینه تحریم های ایران بوده و شرکت توتال اکنون می تواند در بخش انرژی در ایران سرمایه گذاری نماید. این نخستین بار است که توتال در یک معامله بزرگ در زمینه گاز شرکت می کند. مبلغ سرمایه گذاری توتال بالغ بر چهار میلیارد و هشتصد میلیون دلار است.

پس از اجرای برجام ، توتال نخستین شرکت غربی است که وارد صنعت انرژی ایران می شود. پیش نویس این قرارداد در نوامبر 2016، میان ایران و فرانسه امضاء شده بود. شرکت های غربی نگران واکنش مخالفت آمیز آمریکا بودند، ولی گویا آقای ترامپ به دلیل فشار کشور های اروپایی نتوانسته مانعی برای شرکت توتال ایجاد نماید.

آقای ترامپ دعوت امانوئل ماکرون رئیس جمهور تازه فرانسه را برای شرکت در مراسم رژه نظامی سالگرد انقلاب کبیر فرانسه در پاریس پذیرفته است. در این رژه یک واحد نظامی آمریکایی نیز شرکت خواهد کرد.

شرکت توتال برای بهره برداری از میدان گازی پارس جنوبی در ایران یک کنسرسیوم با شرکت ملی گاز چین و شرکت نفتی ایرانی پتروپارس تشکیل داده است. توتال مالک پنجاه و یک درصد از سهام می باشد. سهم شرکت چینی در این قرار داد سی درصد و سهم شرکت ایرانی پتروپارس نوزده و نه دهم درصد می باشد.

میدان گازی پارس جنوبی میان ایران و کشور قطر مشترک است. بنا بر گزارش های موثق پس از انقلاب اسلامی و روی کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی این قطر بوده که تاکنون بیشترین مقدار گاز را در این منطقه مشترک استخراج کرده است.

قطر پس از تهدیدات عربستان و کشور های دنباله روی سعودی بیش از پیش به ایران و ترکیه نزدیک شده است. این قرار داد از سویی به ایران اجازه بهره برداری از سهم گاز خود در میدان گازی پارس جنوبی را می دهد و از سوی دیگر می تواند منجر به همکاری میان قطر و ایران در زمینه گاز رسانی از راه عراق به بنادر مدیترانه سوریه و از آنجا به جنوب اروپا شود.

برای اجرای این طرح عظیم نیاز به پاکسازی عراق و سوریه از گروه های تند روی اسلامی می باشد و بنا بر گزارشات پشت پرده شماری از مشاورین دونالد ترامپ موافق جایگزینی نیروهای ایران در مناطق آزاد شده از دست داعش می باشند. این مشاورین بر این باورند که استقرار نیرو های شیعه وابسته به ایران می تواند جلوی بازگشت تروریست های سنی در این مناطق را بگیرد.

سوم ژوئیه 2017