آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

فارین پالیسی: حضور روسیه در سوریه، اراده آمریکا را به چالش کشیده است

نشریه «فارین پالیسی» در مقاله ای به بررسی تاثیرات عملیات نظامی روسیه در سوریه بر موقعیت آمریکا در خاورمیانه به صورت عام و سوریه به صورت خاص پرداخت و نوشت: حضور روسیه در سوریه اراده آمریکا را به چالش کشیده است.

در این مقاله که «دن.د.لوس» گزارشگر ارشد امنیت ملی «فارین پالیسی» به رشته تحریر درآورده، آمده است: در شرایط پس از مداخله نظامی روسیه در سوریه، اوباما با آزمون حیاتی قدرت و نفوذ آمریکا در خارومیانه رو به رو شده است.
نشریه آمریکایی نوشت: دیدار هفته گذشته محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای بحث در مورد سوریه، نشان از آن دارد که پویش های قدرت در خاورمیانه تنها در عرض چند هفته تغییر کرده و رئیس جمهوری روسیه توانسته است جای همتای آمریکایی خود را در تعیین معادلات منطقه ای بگیرد.
«بمباران دشمنان بشار اسد در سوریه توسط جنگنده های روسی و تعلل آمریکا، نشان از آن دارد که مسکو ابتکار عمل را در هر دو سطح نظامی و دیپلماتیک به دست گرفته است. معنی این وضعیت این است که هیأت های بلندمرتبه عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، از این پس به جای آنکه به واشنگتن چشم بدوزند با مسکو تعامل خواهند داشت.»
به نوشته این نشریه، دیپلمات های پیشین و ناظران خارجی بر این باور هستند که کسب تأیید آمریکا برای ملاقات با پوتین از سوی مقامات عربستانی، محل شک است و احتمالا ریاض با نادیده گرفتن آمریکا، آنچه را که در راستای مصالح خود تشخیص داده، پیگیری کرده است.
فارین پالیسی همچنین در مصاحبه با رایان کروکر، دیپلمات شناخته شده آمریکایی، به نقل از وی می نویسد: اگر دیدار سعودی ها از روسیه از پیش با آمریکا هماهنگ شده بود، می شد آن را قابل قبول دانست؛ اما اگر چنین هماهنگی ای صورت نگرفته باشد، معنای آن این است که عربستانی ها بار دیگر ما را نادیده گرفته اند.
‘دن. د. لوس’ در ادامه می افزاید «با به کار گرفتن تنها چند ده هواپیمای نظامی و چند هزار نیروی نظامی، روسیه صحنه استراتژیک سوریه را بر عکس کرده و چالشی بی سابقه را پیش روی دولت اوباما قرار داده است. به این ترتیب، در حالی که مسکو ابتکار عمل را در صحنه نبرد به دست گرفته است، برخی مقامات بلندپایه کشورهای خاورمیانه به روسیه سفر کرده و با پوتین گفت و گو کرده اند. در این میان، رییس جمهور روسیه توانسته است قدرت های اصلی از جمله آمریکا را قانع کند که فروپاشی ناگهانی نظام اسد از نظر سیاسی فاجعه بار بوده و به داعش فرصت خواهد داد تا خاک سوریه را به تصرف خود درآورد.»
«در این میان کشورهای عربی که برای سال ها خواهان برکنار شدن اسد بودند نیز هر چند هنوز به عنوان راه حل نهایی قابل قبول بر سوریه بدون اسد تاکید دارند، اما نشانه هایی را از خود بروز داده اند که برکناری فوری اسد دیگر اولویت نخست آن ها نیست. این تغیییر، بخشی از پویش های کلان تر خاورمیانه است که بنا بر آن ها متحدان اصلی آمریکا (عربستان، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و مصر) به این نتیجه می رسند که اوباما در حال از دست دادن نفوذ و اعتبار خود در جریان جنگ داخلی سوریه و مبارزه با داعش است.»
نویسنده همچنین به آثار و پیامدهای تحولات عرصه سوریه بر تحولات سیاسی داخلی آمریکا اشاره می کند و این گونه ادامه می دهد: رئیس جمهوری آمریکا با چالشی دیگر نیز در سطح داخلی و در برابر رقبای سیاسی خود رو به رو است. برای نمونه، هیلاری کلینتون که در رقابت بر سر نامزدی حزب دمکرات از رقبای خود پیشی گرفته است، آشکارا اختلاف دیدگاه خود با اوباما در مورد سوریه را بیان کرده است. وی اخیرا تلاش های آمریکا برای آموزش شورشیان سوری را یک شکست دانسته است.
در حالی که مقامات آمریکایی بیان کرده اند که برنامه ای برای رو در رو شدن با روسیه و پذیرش خطر چرخه خطرناکی از بالاگرفتن منازعه بین دو طرف ندارند، بسیاری در آمریکا دولت این کشور را به واکنش در برابر اقدامات نظامی روسیه در سوریه فرا می خوانند. برای نمونه «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جیمی کارتر، در یادداشتی که برای «فایننشال تایمز» نوشته، خواستار هشدار جدی به روسیه برای پایان دادن به عملیات نظامی خود که منافع آمریکا را به صورت مستقیم متاثر می سازد، شده است.
مقاله در نهایت این گونه نتیجه می گیرد که «کاخ سفید در شرایط موجود حتی از برنامه های اولیه خود در سوریه نیز عقب نشینی کرده است. شاهد این مدعا نیز آن است که دولت آمریکا ماه گذشته اعلام کرد تلاش های پنتاگون برای ایجاد یک نیروی مخالف میانه رو در سوریه شکست خورده است.»