توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

فارین پالیسی: حضور روسیه در سوریه، اراده آمریکا را به چالش کشیده است

نشریه «فارین پالیسی» در مقاله ای به بررسی تاثیرات عملیات نظامی روسیه در سوریه بر موقعیت آمریکا در خاورمیانه به صورت عام و سوریه به صورت خاص پرداخت و نوشت: حضور روسیه در سوریه اراده آمریکا را به چالش کشیده است.

در این مقاله که «دن.د.لوس» گزارشگر ارشد امنیت ملی «فارین پالیسی» به رشته تحریر درآورده، آمده است: در شرایط پس از مداخله نظامی روسیه در سوریه، اوباما با آزمون حیاتی قدرت و نفوذ آمریکا در خارومیانه رو به رو شده است.
نشریه آمریکایی نوشت: دیدار هفته گذشته محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای بحث در مورد سوریه، نشان از آن دارد که پویش های قدرت در خاورمیانه تنها در عرض چند هفته تغییر کرده و رئیس جمهوری روسیه توانسته است جای همتای آمریکایی خود را در تعیین معادلات منطقه ای بگیرد.
«بمباران دشمنان بشار اسد در سوریه توسط جنگنده های روسی و تعلل آمریکا، نشان از آن دارد که مسکو ابتکار عمل را در هر دو سطح نظامی و دیپلماتیک به دست گرفته است. معنی این وضعیت این است که هیأت های بلندمرتبه عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، از این پس به جای آنکه به واشنگتن چشم بدوزند با مسکو تعامل خواهند داشت.»
به نوشته این نشریه، دیپلمات های پیشین و ناظران خارجی بر این باور هستند که کسب تأیید آمریکا برای ملاقات با پوتین از سوی مقامات عربستانی، محل شک است و احتمالا ریاض با نادیده گرفتن آمریکا، آنچه را که در راستای مصالح خود تشخیص داده، پیگیری کرده است.
فارین پالیسی همچنین در مصاحبه با رایان کروکر، دیپلمات شناخته شده آمریکایی، به نقل از وی می نویسد: اگر دیدار سعودی ها از روسیه از پیش با آمریکا هماهنگ شده بود، می شد آن را قابل قبول دانست؛ اما اگر چنین هماهنگی ای صورت نگرفته باشد، معنای آن این است که عربستانی ها بار دیگر ما را نادیده گرفته اند.
‘دن. د. لوس’ در ادامه می افزاید «با به کار گرفتن تنها چند ده هواپیمای نظامی و چند هزار نیروی نظامی، روسیه صحنه استراتژیک سوریه را بر عکس کرده و چالشی بی سابقه را پیش روی دولت اوباما قرار داده است. به این ترتیب، در حالی که مسکو ابتکار عمل را در صحنه نبرد به دست گرفته است، برخی مقامات بلندپایه کشورهای خاورمیانه به روسیه سفر کرده و با پوتین گفت و گو کرده اند. در این میان، رییس جمهور روسیه توانسته است قدرت های اصلی از جمله آمریکا را قانع کند که فروپاشی ناگهانی نظام اسد از نظر سیاسی فاجعه بار بوده و به داعش فرصت خواهد داد تا خاک سوریه را به تصرف خود درآورد.»
«در این میان کشورهای عربی که برای سال ها خواهان برکنار شدن اسد بودند نیز هر چند هنوز به عنوان راه حل نهایی قابل قبول بر سوریه بدون اسد تاکید دارند، اما نشانه هایی را از خود بروز داده اند که برکناری فوری اسد دیگر اولویت نخست آن ها نیست. این تغیییر، بخشی از پویش های کلان تر خاورمیانه است که بنا بر آن ها متحدان اصلی آمریکا (عربستان، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و مصر) به این نتیجه می رسند که اوباما در حال از دست دادن نفوذ و اعتبار خود در جریان جنگ داخلی سوریه و مبارزه با داعش است.»
نویسنده همچنین به آثار و پیامدهای تحولات عرصه سوریه بر تحولات سیاسی داخلی آمریکا اشاره می کند و این گونه ادامه می دهد: رئیس جمهوری آمریکا با چالشی دیگر نیز در سطح داخلی و در برابر رقبای سیاسی خود رو به رو است. برای نمونه، هیلاری کلینتون که در رقابت بر سر نامزدی حزب دمکرات از رقبای خود پیشی گرفته است، آشکارا اختلاف دیدگاه خود با اوباما در مورد سوریه را بیان کرده است. وی اخیرا تلاش های آمریکا برای آموزش شورشیان سوری را یک شکست دانسته است.
در حالی که مقامات آمریکایی بیان کرده اند که برنامه ای برای رو در رو شدن با روسیه و پذیرش خطر چرخه خطرناکی از بالاگرفتن منازعه بین دو طرف ندارند، بسیاری در آمریکا دولت این کشور را به واکنش در برابر اقدامات نظامی روسیه در سوریه فرا می خوانند. برای نمونه «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جیمی کارتر، در یادداشتی که برای «فایننشال تایمز» نوشته، خواستار هشدار جدی به روسیه برای پایان دادن به عملیات نظامی خود که منافع آمریکا را به صورت مستقیم متاثر می سازد، شده است.
مقاله در نهایت این گونه نتیجه می گیرد که «کاخ سفید در شرایط موجود حتی از برنامه های اولیه خود در سوریه نیز عقب نشینی کرده است. شاهد این مدعا نیز آن است که دولت آمریکا ماه گذشته اعلام کرد تلاش های پنتاگون برای ایجاد یک نیروی مخالف میانه رو در سوریه شکست خورده است.»