افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

یگان های زمینی روسیه در سوریه وارد عملیات شدند ؟

نوشتۀ ولانتین واسیلسکو

Valentin Vasilescu

مرکز مطالعات جهانی سازی، 27 سپتامبر 2015

 

ارتش سوریه پس از عقب نشینی از ادلب در ماه مارس 2015 و به همین گونه از جسر الشغور در آوریل 2015، در پایان ماه اوت برای بازپس گیری این مناطق که در شمال شرقی استان لاذقیه واقع شده و تحت تصرف داعش و جبهۀ النصره می باشد دست به حمله زد. روشن است که این دو سازمان در اتحاد با یکدیگر علیه ارتش سوریه می جنگند.

در ویدئوئی که در انترنت منتشر شده و صحنه هائی از این نبرد را نشان می دهد، می توانیم تصویر خودروی زرهی با رنگ آمیزی استتاری را ببینیم که با پلاک 111 به ارتش سوریه تعلق دارد. این خودرو نفربر دوزیستی BTR-82A است که به توپ کالیبر 30 میلیمتری در برجک و دستگاه دیدبانی برای عملیات شبانه l TKN-4GA-02 مجهز می باشد.

ارتش سوریه در دسامبر 2013 و مارس 2014 تعدادی BTR-80 نفربر دوزیستی از روسیه دریافت کرده بود، ولی این خودروی زرهی قدیمی و با نسخۀ جدید تفاوت هائی داشت و به عنوان مثال تیربار آن 14،5 میلیمتر است.

ولی BTR-82А مدرنترین و پیشرفته ترین خودروی زرهی نفربر در جهان است. برنامۀ آزمایش های این جنگ افزار یک سال پی شبه پایان رسید و چندین یگان از آن وارد خدمت پیاده نظام نیروی دریائی روسیه شد.

 منطقۀ لاذقیه در ساحل دریای مدیترانه واقع شده، منطقه ای که شامل طرطوس بندر تدارکاتی ناوگان روسیه نیز هست و به همین گونه شهر لاذقیه بزرگترین بندر سوریه و فرودگاه باسل اسد که روسیه در آنجا هواپیماهای جنگی اش را پارک کرده است.

علاوه بر تصاویر ویدئوئی BTR-82А، تصاویر دیگری در انترنت منتشر شد که پهپادهای دیدبانی را نشان می داد که بر فراز شهر جسر الشغور (25 کیلومتری شمال شرقی لاذقیه)، و به همین گونه در مناطقی در غرب شهر ادلب (55 کیلومتری شمال شرقی لاذقیه) پرواز می کردند. پهپادهای یاد شده به انواع روسی از نوع Pchela-1T شباهت داشت (ارتفاع 100 تا 2500 متری با سرعت 180 کیلومتر در ساعت و شعاع عملیاتی 60 کیلومتری) و احتمالاً توسط نظامیان روسی در باسل اسد هدایت می شد.

با تلاقی دادن این عناصر اطلاعاتی، احتمالاً می توانیم نتیجه بگیریم که پهپادها در مأموریت پروازی برای شناسائی و تکمیل و جمع آوری اطلاعات در مورد مواضع نظامی شورشیان بوده اند. بر اساس این داده ها بوده که ارتش سوریه به پشتیبانی خودروهای نفربر زرهی روسی به خنثی سازی  سنگرهای آتش شورشیان نائل آمده است.

به گزارش http://turkishnavy.net/2015/09/23/foreign-warship-on-bosphorus-2015-part-42/ ، ناوهای آب خاکی (ویژۀ پیاده کردن نیرو در ساحل) ناوگان روسیه در دریای سیاه : Nikolay Filchenkov, Țar Kunikov, Azov, Novocharkassk, Alexander Otrakovsky, Saratov  و  Korolevبین اوت و سپتامبر 2015، 6 تا 8 بار برای عبور از تنگۀ بوسفر به ثبت رسیده اند. این کشتی های آبی خاکی توسط ناوشکن Smetlivyi و ناوچه سبک Samum و ناوچۀ Smolny اسکورت می شدند.

کامیون ها و خودروهای زرهی منتقل شده پلاک بریگاد 810 پیاده نظام نیروی دریائی کریمه را بر خود داشتند، به علاوه BTR-82А یاد شده در بالا. تمام این عناصر نشان می دهد که سربازان روسی به شگل گسترده در تآتر عملیاتی سوریه حضور یافته اند و روسیه حملات هوائی، زمینی گستره ای را علیه امارات اسلامی (داعش) تدارک دیده است.

لینک متن اصلی :

http://www.mondialisation.ca/les-troupes-au-sol-russes-entrent-en-action-en-syrie/5478431

 

ترجمه توسط حمید محوی

29 سپتامبر 2015. پاریس