هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

«
»

هیچ انسانی غیر مجاز نیست!

سیامک بهاری

«اتباع غیر مجاز حق اجاره کردن خانه و ملک ندارند، از تنظیم قرارداد اجاره خانه و هرگونه ملک برای اتباع غیرمجاز جلوگیری می‌شود»

حرمان بی‌پایان زندگی پر محنت میلیونها شهروند افغانستانی پا در گریز که از بد حادثه به دام جمهوری اسلامی افتاده‌‌اند، خشونت سازمان یافته و فاشیسم دولتی عریانی که بیش از چهاردهه است مانند گردابی مهیب زندگی مهاجرین را می‌بلعد و مچاله می‌کند، حکایت مکرر زندگی شهروندان افغانستانی در ایران است. این نژادپرستی عریان، تماماً حاصل کارکرد حکومت اسلامی است. استثمار وحشیانه کارگران مهاجر و تحمیل یک زندگی غیر انسانی، ناایمن و مملو از وحشت با همین سرکوب فاشیستی ممکن گردیده است.

“آهای بد افغانی بیا اینجا ببینم . . . “این کابوس هر روزه میلیونها کارگر مهاجر و خانواده‌ آنها در هراس دائم از دستگیری و رد مرز شدن توسط ماموران حکومت اسلامی است. مجاز و غیر مجاز بهانه‌ای‌ برای رشوه‌گیری، به دام انداختن و آمایش‌های ناتمام و برای برگه‌ای بی‌اعتبار بنام مجوز اقامت است.

برای هر چه سخت‌تر کردن شرایط  به مهاجرین، به همه بنگاه‌های املاک دستور داده شده است که حق داشتن سرپناه و سقفی بر سر خانواده فقط منوط به اجازه اقامت و داشتن آخرین برگه آمایش است.

قوانین و دستورات ضد پناهندگی اداره اتباع و وزارت کشور اقامت در ۳۷ شهر و ۱۷ استان را برای شهروندان افغانستانی ممنوع کرده است. حق معامله، حتی در حد داشتن یک سیم‌کارت تلفن، ناممکن است. حق سفر بدون مجوز ممنوع است.

 وزیر بهداشت حکومت با وقاحتی بی مانند می‌گوید تهیه شیرخشک نوزاد برای اتباع،  فقط با برگه اقامتی معتبر ممکن است!

بی هویت و بی شناسنامه کردن بیش از یک میلیون کودک به جرم پیشینه افعانستانی و بر این اساس که “تابعیت ایرانی بر اساس خون” است! رفتار شنیع و فاشیستی و نژادپرستانه حکومت اسلامی با شهروندان افغانستانی در ایران است.

طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت کشور، نزدیک به نیم میلیون مهاجر طی سال جاری اخراج شده‌‌اند. بسیاری از این عودت داده شدگان پاسپورت و برگه اقامت معتبر هم داشته‌اند و ناچارند مجددا از هر طریق ممکن مجددا به ایران برگردند. جمهوری اسلامی دست در دست طالبان به جان شهروندان افغانستانی افتاده است.

هیچ انسانی نباید غیرمجاز شناخته شود. حق شهروندی، امنیت و داشتن سرپناه، از ابتدایی‌ترین حق پایه‌ای هر انسانی باید باشد. مردم شریف ایران مانند همیشه باید این سیاستهای نژادپرستانه حکومتی را خنثی کنند.