فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

«
»

نگرش چین به روابط با روسیه در سال جاری


در حالی که اعتماد سیاسی پکن و مسکو همچنان در حال افزایش است، معاون وزیر خارجه چین از روسیه بازدید می کند

گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته

ما ژائوسو معاون وزیر خارجه چین از پنجشنبه تا جمعه به روسیه سفر کرد و با وزیر امور خارجه روسیه و سایر مقامات این کشور دیدار کرد و هر دو طرف بر ارتقای روابط دوجانبه به سطح بالاتر و پیشرفت های جدید در سال جدید توافق کردند. 

ما ژائوسو در جریان این سفر برای مذاکره میان ادارات دیپلماتیک دو کشور، با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و سایر مقامات دیدار کرد. 
آنها در مورد روابط چین و روسیه، هماهنگی دوجانبه یا چندگانه بین دو کشور و مسائل جهانی و منطقه ای مورد علاقه مشترک تبادل نظر کردند. 
گفته می شود این سفر یکی از دیدارهای منظم بین دستگاه های دیپلماتیک دو کشور است. 
ژانگ هونگ، محقق موسسه مطالعات روسیه، اروپای شرقی و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی چین، روز شنبه به گلوبال تایمز گفت، تعاملات چین و روسیه، از سران کشورها گرفته تا ادارات دیپلماتیک، دائمی است، زیرا هر دو طرف در تمام تلاش خود را برای پیشبرد روابط دوجانبه انجام میدهند. 
به مناسبت سال نو میلادی، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، پیام های تبریک سال نو را در ۳۱ دسامبر رد و بدل کردند. 
در ۳۰ دسامبر، شی از طریق لینک ویدیویی با پوتین دیدار کرد و طی آن شی تاکید کرد که چین و روسیه باید هماهنگی استراتژیک را تقویت کنند تا منافع بیشتری برای دو ملت به ارمغان بیاورند و ثبات بیشتری در جهان ایجاد شود. 

لاوروف در ماه ژانویه به کین گانگ به دلیل تصدی پست وزیر خارجه چین تبریک گفت و ابراز داشت که مشتاقانه منتظر ایجاد یک رابطه کاری خوب با چین است تا وزارت خارجه دو کشور را برای ادامه همکاری نزدیک خود هدایت کند. 

ما ژائوسو در جریان سفر خود تاکید کرد که مشارکت راهبردی جامع چین و روسیه تحت رهبری استراتژیک رهبران هر دو کشور پیشرفتهایی در سطح بسیار بالایی داشته، با تعمیق اعتماد سیاسی، گسترش مداوم همکاری ها در زمینه های مختلف و هماهنگی بین المللی نزدیک تر هم میشود.
ما خاطرنشان کرد: چین مایل به همکاری با روسیه برای اجرای اجماع رهبران ارشد دو کشور و پیشرفت جدید در روابط دوجانبه در سال جدید است. 

درگیری روسیه و اوکراین احتمالا یکی از موضوعاتی است که در این دیدار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

ژانگ خاطرنشان کرد که این درگیری تعدادی از چالش‌ها را به وجود آورده است که نیاز به پرداختن به آنها دارد، به‌ویژه که ایالات متحده همچنان با ادامه ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین به تحریک تنش‌ها ادامه می‌دهد. 

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، ایالات متحده موافقت کرده است که به اوکراین برای حمله احتمالی در فصل بهار علیه روسیه، موشک های دوربردتر صادر کند. 
وی افزود: «این یک واقعیت که ایالات متحده دائماً با سلاح‌های قوی‌تر به اوکراین کمک می‌کند، تا جنگ تشدید شود، آنهم به جای فشار آوردن برای مذاکرات صلح، این نشان میدهد تنها قصد ایالات متحده سواستفاده از درگیری به عنوان روشی برای مهار، تضعیف و استهلاک روسیه است.» 

ژانگ خاطرنشان کرد: پمپاژ مداوم تسلیحات پیشرفته به داخل جنگ ممکن است درگیری را پیچیده تر کند و منجر به تشدید درگیری و خطر بزرگ این است که این کار موجب سرریز فاجعه بار بحران روسیه و اوکراین بر تمام جهان شود. 

چین پیشتر تاکید کرد که چین به رسیدگی به مناقشه بر اساس راهنمایی های اساسی ارائه شده توسط رهبر این کشور که شامل چهار نکته در مورد آنچه باید انجام شود و چهار کاری که جامعه بین المللی باید با هم انجام دهد، ادامه خواهد داد. 
وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین کین گانگ قبلاً تأکید کرده بود که چین بر اساس راهنمایی های اساسی رهبر چین به رسیدگی به مناقشه ادامه خواهد داد.این پیشنهادات شامل چهار نکته و کارهایی است که باید انجام شود و این کارها باید توسط جامعه بین المللی با هماهنگی صورت پذیرد.