تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

«
»

فوربس: آمریکا به اوکراین خیانت کرد

نشریه آمریکایی با اشاره به خیانت واشنگتن به اوکراین در زمینه حمایت تسلیحاتی، به کی‌یف توصیه کرد در تامین گلوله‌های توپ که نقشی کلیدی در میدان نبرد دارند، روی کمک پنتاگون حساب باز نکند.

فوربس: آمریکا به اوکراین خیانت کرد

رسانه آمریکایی در گزارشی به خیانت واشنگتن به اوکراین در جنگ با روسیه پرداخته و نوشته است: هنگامی که بودجه آمریکا برای اوکراین در دسامبر سال گذشته به پایان رسید و جمهوری‌خواهان حامی روسیه در کنگره آمریکا بودجه پیشنهادی «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور را تصویب نکردند، توپخانه‌های اوکراین نخستین بخشی از نیروهای مسلح بودند که از این خیانت آسیب دیدند؛ چراکه آمریکا یکی از اهداکنندگان اصلی توپ‌های هویتزر و راکت‌اندازها بود و واشنگتن تامین بخظ اعظم مهمات این تسلیحات را برعهده داشت.

به گزارش فوربس، در اوایل جنگ به لطف کمک‌های واشنگتن، اوکراین در حملات توپخانه‌ای نسبت به روسیه قوی‌تر ظاهر شده بود اما حالا نیروهای روس روزانه ۱۰ هزار گلوله توپ شلیک می‌کنند، درحالی‌که گلوله‌های توپ شلیک‌شده از اوکراین یک‌پنجم این میزان است.

در نتیجه بن‌بستی که میان کنگره آمریکا و کاخ سفید بر سر تصویب بودجه حمایتی اوکراین ایجاد شده، نیروهای روسیه توانسته‌اند قدرتمندترین توپ‌های خود را در میدان نبرد مستقر کرده و مواضع ارتش اوکراین را در شهرهای خط مقدم هدف قرار دهند.

به گزارش این نشریه آمریکایی، این در حالی است که وقتی کمک‌های آمریکا برقرار بود، نیروهای روسیه خطر تجمیع این تعداد از سامانه‌های توپخانه‌ای را در میدان نبرد نمی‌پذیرفتند؛ زیرا ممکن بود این سامانه‌ها هدف توپخانه‌های اوکراینی قرار گیرند. اما حالا که اوکراین با کمبود گلوله‌های توپ مواجه است، نیروهای این کشور گلوله‌های باقی‌مانده را برای حیاتی‌ترین شرایط ذخیره کرده‌اند؛ از جمله هنگامی که روس‌ها سعی در نفوذ به خطوط دفاعی اوکراین دارند.

این باعث شده روس‌ها مناطق شهری اوکراین را آن‌قدر تخریب کنند که نیروهای اوکراینی دیگر جایی برای پنهان‌شدن نداشته باشند. در این صورت، دفاع از این مناطق عملاً برای اوکراینی‌ها غیرممکن می‌شود و این تکنیکی است که روس‌ها در تصرف شهر مارینکا در شرق اوکراین به کار گرفته و اوکراینی‌ها را وادار به عقب‌نشینی کردند.

بر اساس گزارش فوربس، اوکراین سعی دارد با استفاده از پهپادهایی که قابلیت «دید اول‌شخص» دارند، سامانه‌های توپخانه‌ای روسیه را فلج کند. این در حالی است که برد عملیاتی این پهپادها کمتر از ۴ کیلومتر است؛ اما روس‌ها توپخانه‌های خود را در فاصله ۱۵ تا ۲۴ کیلومتری خطوط مقدم مستقر می‌کنند.

این نشریه آمریکایی در انتهای گزارش خود به کی‌یف توصیه کرده که راهی برای تامین گلوله‌های توپخانه پیدا کند، اما برای تحقق این هدف روی کمک آمریکا حساب نکند.

اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سروصدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایت‌های نظامی غرب است؛ کمک‌هایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آن‌ها برای کی‌یف ناممکن خواهد بود. آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحاتی اوکراین است؛ اما کاخ سفید و کنگره ایالات متحده تا امروز برای تصویب بودجه حمایتی جدید اوکراین به توافق نرسیده‌اند.

جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا علاوه بر یادآوری این نکته که مسائل داخلی آمریکا در اولویت قرار دارند، می‌گویند که کاخ سفید باید یک استراتژی ملموس و شفاف ارائه دهد که ارسال بودجه مضاعف به اوکراین را توجیه کند؛ راهبردی که مشخصاً نشان دهد تخصیص بودجه مضاعف به کی‌یف می‌تواند به پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه ختم شود.