این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

«
»

    تنش ، افشاگری و اعتراف به آگاهی از فساد های میلیونی

چگونه میتوان باور کرد که رهبران یک حکومت ، در حالیکه همدیگر را با صراحت  فاسد ، دزد و همد ست مافیای بین المللی بخوانند ، بتوانند یا بخواهند ملتی درد رسیده و مشغول جنگ را از مصیبت و درد نجات بدهند ؟

   من  نمیتوانم باورنمایم . من از اول هم به این دو رییس و تیمهایشان باور نداشتم . هردو ، از پیش با غاصبان زمین و دزدان داخلی و خارجی همنوا و هم پیمان بوده اند .  ترکیب هردو تیم متشکل از غاصبان زمین و مولتی میلیونرانیست که فقط طی چندسال محدود سمارقوار قد بلند نموده ، اینهمه ثروت افسانوی را به چنگ آورده اند .

    لطفن مسوولانه  دقیق شوید مردم عزیزو تنها نظاره گرم .

   درحالیکه در پانزده ولایت کشور، جنگ خانمانسوز جریان داشته و هر روز دهها هموطن بیگناه ما بکام مرگ فرو میروند و ولسوالی پی ولسوالی بدست طالبان میافتد ؛ رییس جمهوراشرف غنی و عبدالله عبدالله رییس اجراییه ، همدیگر را فاسد و دزد میخوانند و هردو از رازهای پنهانی و کلانی سخن میزنند که پیوند شانرا با فسادپیشه گان میلیونی و مافیای بین المللی گواهی میدهد .

   آیا ایجاد تنشی با این عمق و پهنا و افشاگریها و رسوا سازیهایی چونین مسخره ، در چونین شرایط ناگوار ، خود به گسترده گی جنگ و خونریزی بیشتر کمک نمینماید ؟

  بدون شک این مسخره بازیها به هر مقصد و مرامی که براه افتاده باشد ، قبل از همه عامل عمده ی گسترش جنگ و گسترش دامنه ی فساد خواهد بود .  با ادامه ی این وضع مدیریت جنگ خیلی دشوار و حتا ناممکن خواهد شد . و به همین سان مبارزه در برابر فساد ، تبلیغاتی بی مصرف و به اصطلاح « حرفی مفت » خواهد بود .

  به باور من ، این افشاگری متقابل و اتهام بستن به فساد های میلیونی و مافیایی که با زبان خود در پیشگاه مردم صورت میگیرد ؛  اعتراف روشن و بزرگیست  از سوی هردو رییس به آگاهی کامل از فساد ، آشنایی با دزدان و فاسدان و درعین زمان چشم پوشی و پنهانکاری از سوی هردوتن . که این خود نه تنها فساد بزرگ بلکه حتا خیانت ملی بحساب میآید که مردم خمار و خواب آلود ما باید به آن توجه مسوولانه نمایند .

 تنش هایی به این گونه ، نتنها دامنه ی جنگ و دامنه ی فساد و چپاول دارایی های عامه از جمله چپاول معادن کشور را گسترده تر خواهد ساخت ؛ بلکه جوهر ملت سازی را نیز در افغانستان صدمه زده ، اقوام و گروههای مختلف را بیشتر دربرابر هم قرار خواهد داد .

 حقایق نشان میدهد که هر دو رییس ،  مسوول ادامه ی جنگ ، مسوول سقوط پیهم و یا دست بدست شدن محلات وولسوالیهای مختلف کشور ، مسوول گسترش فساد و مسوول ایجاد تنشهای خطرناک در کشوراند که مردم خمار و خواب آلود ما باید به آن مسوولانه و با چشمان باز نگاه نموده  ، راه نجات خویش را ازین گرداب هولناک جستجو نمایند .