دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

تاکتیک جدید روسیه در جنگ اوکراین: «پرداخت غرامت» آغاز شده است

نویسنده سرگئی ساوچوک
ترجمه میرفخرایی

ارتش روسیه اخیراً از زرادخانه راکت، بمب و سایر مهمات خود به طور مؤثرتری استفاده کرده است.  این مقاله بینشی در مورد اینکه چرا و با چه هدفی به برخی از اهداف اوکراینی مورد حمله قرار می‌گیرد، ارائه می‌کند.

۱۳ فوریه مملو از اتفاقاتی بود که به نوعی به ارتش و صنعت انرژی اوکراین مرتبط بود.

رسانه‌های اوکراینی در طول روز با هیستری مدعی حمله به یک میدان تمرین در نزدیکی آودئیوکا در شهر سِلیدوُو در منطقه دونتسک تحت کنترل کی‌یف بودند. گفته می‌شود بیش از هزار سرباز اوکراینی در این محل برای آماده‌سازی جهت عملیات جنگی حضور داشتند. شایعات حاکی از آن است که این سربازان نیروی ذخیره برای کمک به پایگاه محاصره شده آودئیوکا بودند. به نظر می‌رسد تعداد قابل توجهی از آنها در اثر اصابت موشک‌های اسکندر روسیه جان خود را از دست داده‌اند.

تخمین تلفات ارائه شده توسط طرفین درگیر متفاوت است. با این حال، دستور سکوت صادر شده توسط ژنرال سرلشکر سرگئی سیرسکی، فرمانده جدید ارتش اوکراین، نشان می‌دهد که کی‌یف چیزهایی برای پنهان کردن دارد.

نکته قابل توجه این است که اوکراین مدعی استفاده از موشک‌های حاوی بمب‌های خوشه‌ای توسط روسیه است. این موضوع به نوعی هشدار سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، مبنی بر پاسخ متقابل در صورت استفاده از این نوع سلاح توسط حامیان غربی اوکراین و خود اوکراین را به تصویر می‌کشد.

در همین زمان، انفجار شدیدی در کنستانتینوکا رخ داد که به نظر می‌رسد مخزن مهمات دیگری هدف قرار گرفته است.

منابع نظامی اوکراین با نارضایتی اذعان می‌کنند که نیروهای روسی از نوامبر سال گذشته به طور مداوم از بمب‌های هدایت شونده با افزایش قابل توجهی استفاده می‌کنند. محاسبات طرف مقابل نشان می‌دهد که ارتش روسیه تنها در ماه نوامبر بیش از ۱۲۰۰ بمب از این نوع را به مواضع اوکراین پرتاب کرده است. رکورد این حملات در ۲۵ نوامبر با پرتاب ۱۲۰ بمب در یک روز ثبت شده است.

با در نظر گرفتن اینکه هواپیماهای روسی در نیمه اول فوریه حدود ۵۰۰ بمب از انواع مختلف را به مناطق هدف ارسال کرده‌اند، احتمال شکستن رکورد در این ماه وجود دارد.

اما آسمان اوکراین فقط در خط مقدم روشن نیست.

وب سایت خبری-تحلیلی Strana.ua گزارش داد که در شب ۱۲ به ۱۳ فوریه، انفجارهای شدیدی در نزدیکی دنیپروپتروفسک رخ داد که منجر به قطع برق در شهر و مناطق اطراف شد. اگرچه به طور مستقیم بیان نشده، اما احتمال حمله به نیروگاه برق «پری‌دنیپروفسکایا» در منطقه سامارسکی وجود دارد. دیمیتری ساخاروک، مدیر عامل شرکت DTEK، بعد از ظهر اعلام کرد که تجهیزات حیاتی این نیروگاه آسیب دیده و در حال حاضر غیرفعال است.
نیروگاه «بورشتینسکایا» از جهات مختلف یک تاسیسات بسیار جالب و مهم است. مانند تمام تاسیسات انرژی اوکراین، این نیروگاه در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد. این نیروگاه بر پایه منابع اولیه محلی، یعنی شیل های آنتراسیت از ذخایر منطقه همسایه دونتسک بنا شده است. هفت توربین فعال این نیروگاه ظرفیت اسمی ۱.۷ گیگاوات را دارند و ظرفیت حرارتی آن ۸۴۵ گیگا کالری در ساعت است. به عبارت دیگر، این نیروگاه اگرچه دیگر جوان نیست، اما هنوز هم بسیار قدرتمند است.

پس از کودتای ۲۰۱۴، این نیروگاه بارها در کانون توجه قرار گرفت، زیرا شرکت دنیپروانرگو DTEK  که جزئی از امپراطوری عظیم رینات آخمتوف، الیگارش اوکراینی، است، به دلیل از دست دادن هفتاد معدن در دونباس با مشکلات سیستمی روبرو شده بود. در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، این نیروگاه به دلیل کمبود زغال سنگ آنتراسیت چندین بار مجبور به تعطیلی شد. تا سال ۲۰۱۸، دیگ‌های بخار این نیروگاه مدرن‌سازی شده و به زغال سنگ گازی تبدیل شدند که تا حدی مشکل را حل کرد. با این حال، آخمتوف و اطرافیانش بارها توسط میهن‌پرستان اوکراینی به توطئه برای دریافت مخفیانه زغال سنگ از جمهوری خلق دونتسک و روسیه متهم شده‌اند.

در سال ۲۰۱۹، این شرکت به همراه نیروگاه «بورشتینسکایا» (بزرگترین نیروگاه در اروپا) به طور قاطعانه از کی‌یف خواستند که از خرید برق از خارج از کشور خودداری کند، زیرا این امر کار آنها را غیرقابل‌رقابت می‌کرد. دلایل موثقی وجود دارد که نشان می‌دهد آخمتوف که در آن زمان اوکراین را با ایگور کولومویسکی، یک الیگارش دیگر، تقسیم می‌کرد، به این ترتیب دولت را مجبور کرد که او را به یک تولید کننده انحصاری برق برای مهم‌ترین و بزرگترین منطقه صنعتی اوکراین تبدیل کند.

با آغاز عملیات نظامی ویژه، تمام کارخانه‌های مناسب در مناطق خارکف و دنیپروپتروفسک به سرعت شروع به تجهیز و تولید تجهیزات نظامی کردند. البته، سازمان اطلاعاتی روسیه هوشیار بود و بارها «هدایایی» از آسمان به تمام کارخانه‌های بزرگ سرازیر شد، به همین دلیل مرحله بعدی توسعه تولید جنگ‌افزار اوکراین به طور منطقی انتقال آن به کارخانه‌ها و کارگاه‌های کوچک بود. پیدا کردن آنها بسیار دشوارتر بود، اما یک شرط اساسی وجود دارد که بدون آن آنها نمی‌توانند کار کنند: بله، درست حدس زدید، برق. به همین دلیل است که فرماندهی نظامی روسیه تصمیم گرفته است تا به طور غیرمستقیم از طریق شبکه برق به ظرفیت صنعتی اوکراین حمله کند. فقط به این ترتیب می‌توان تولید پهپادها را که در حال حاضر به طور فوق‌العاده غیرمتمرکز در اوکراین کار می‌کنند، مختل کرد.

درستی این تصمیم توسط هراس شهردار دنیپرو (دنیپروپتروفسک) تأیید شد. بوریس فیلاتوف (همان کسی که در سال ۲۰۱۴ به همه روس‌ها اعلام کرد که «همه چیز را به شما وعده می‌دهیم» و بعداً شما را اعدام خواهیم کرد) اعلام کرد که بخش انرژی این شهر میلیونی «در آستانه فروپاشی» است. 
او از مقامات کی یف خواست تا هرگونه بازرسی در تاسیسات تولیدی را متوقف کنند و همچنین دست از ربودن کارکنان برای مقاصد استخدامی بردارند. در غیر این صورت، به زودی دیگر کسی نخواهد بود که به مردم غذا بدهد و نیازهای جبهه را برآورده کند.

در جامعه گسترده اوکراین، این باور وجود دارد که روسیه در نتیجه درگیری فعلی ناگزیر به چندین شاهزاده نشین کوچک تبدیل خواهد شد، در حالی که مسکو به مدت چندین دهه غرامت های هنگفتی به اوکراینی ها خواهد پرداخت. برخی از افراد خیال پرداز حتی رقم یک تریلیون دلار غرامت را مطرح می کنند. به نوعی، این اتفاق در حال رخ دادن است: غرامت های روسیه به صورت باران موشک از آسمان بر سر اوکراین نازل می شود.