جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

«
»

بازرس ویژه آمریکا: میلیاردها دلار در بازسازی افغانستان هدر رفت

به گزارش روز یکشنبه ایستگاه رادیویی عمومی وابسته به دانشگاه اوکلاهما) در امریکا، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) اعلام کرد که از مجموع ۱۴۴ میلیارد دلار هزینه‌شده برای بازسازی این کشور، حدود ۲۹ میلیارد دلار به دلیل ناکارآمدی، سوءمدیریت و پروژه‌های نیمه‌تمام هدر رفته است.

جان سوپکو، رئیس پیشین بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان(SIGAR)، با اشاره به هزینه‌های ناکارآمد، گفت که آمریکا ۲۰ فروند هواپیما از ایتالیا برای افغانستان خریداری کرده است که ۴۸۰ میلیون دلار هزینه داشت، اما این هواپیماها هرگز پرواز نکردند و در انبار باقی ماندند. وی افزود که این هواپیماها مشکلات فنی بزرگی داشتند و در پروازهای آزمایشی قطعاتشان عملا می‌ریخت.

سوپکو در مصاحبه خود نمونه‌های دیگری از هدررفت منابع را نیز ذکر کرد، از جمله ساخت نیروگاه‌هایی که به شبکه برق متصل نشدند، پرداخت به پیمانکاران بدون نظارت کافی، نیمه‌کاره ماندن جاده‌ها و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی که سریعاً فرسوده شدند.

وی تأکید کرد که این هدررفت‌ها مجموعاً منجر به از بین رفتن میلیاردها دلار شده است و نیازمند اصلاحات جدی در مدیریت پروژه‌های بازسازی است.

بازرس ویژه آمریکا: میلیاردها دلار در بازسازی افغانستان هدر رفت

سیگار (SIGAR) که وظیفه نظارت و ارزیابی پروژه‌های بازسازی افغانستان را بر عهده دارد، بارها نسبت به ناکارآمدی برخی اقدامات هشدار داده و گزارش‌های تفصیلی درباره هزینه‌ها و نتایج این پروژه‌ها منتشر کرده است.

بازسازی افغانستان پس از سال‌ها جنگ و ناآرامی، نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده و مدیریت دقیق بود، اما سوءمدیریت و نبود نظارت کافی باعث شده است بخش قابل توجهی از منابع مالی به هدر رود.

ایالات متحده پس از نزدیک به ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ تصمیم به خروج کامل نیروهای خود گرفت. این تصمیم پس از توافق دوحه با طالبان و برنامه‌ریزی برای انتقال امنیت به نیروهای افغان، نهایتا به سقوط کابل و تصرف سریع شهرها توسط طالبان منجر شد. خروج آمریکا نقطه پایانی بر طولانی‌ترین جنگ تاریخ این کشور بود و آثار آن همچنان در سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مشاهده می‌شود.