شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

«
»

انقباض صفوف غرب در جنگ

مانلیو دینوچی

دو گردهمآئی یکی پس از دیگری، کشورهای گروه 7 و ناتو نشان می دهد که غرب در حال به میدان آوردن همۀ جنگ افزارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی برای حفظ فرادستی خود می باشد که در حال از دست دادن آن در سطح جهانی است. یعنی جهانی که بیش از پیش همان گونه که توسعۀ فزایندۀ بریکس این واقعیت را نشان می دهد در حال چند قطبی شدن است : سازمان اقتصادی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که ایران و آرژانتین و کشورهای دیگر نیز می خواهند به آن بپیوندند.

در اوکراین، طی مدتی که گروه کشورهای 7 به کی یف 30 میلیارد دلار می دهند، ناتو حجم فزاینده ای جنگ افزار علیه روسیه به اوکراین گسیل می کند. باید دانست که نقش ناتو فقط به ارسال جنگ افزار محصور نیست، برخی مصاحبه کننده های نیویورک تایمز با عرضۀ موارد مشخص می گویند که فرماندهی و مدیریت عملیات نظامی در اوکراین به دست پنتاگون و ناتو صورت می گیرد.

گردهمآئی ناتو بینش استراتژیک جدیدی را نشان می دهد که در آن روسیه به عنوان « مهمترین تهدید علیه امنیت متفقین » شناسائی شده و به همین علت می گویند که « رقابت استراتژیک در سراسر جهان به صورت فزاینده ای در حال گسترش است». در بینش استراتژیک جدید ناتو برای نخستین بار موضوع چین با صراحت مطرح شده و اعلام کرده است که « سیاست های تهدید آمیز چین منافع، امنیت و ارزش های ما را به خطر می اندازد».

ما با یگانه استراتژی جنگی رو به رو هستیم که غرب از اروپا تا آسیای شرقی به اجرا می گذارد. در حالی که ناتو در اروپا تحت فرماندهی ایالات متحدۀ آمریکا باعضویت سوئد و فنلاند از 30 کشور به 32 کشور توسعه یافته و بیش از گذشته با روسیه همجواری پیدا می کند، در آسیا و در اقیانوس آرام گسترش نظامی ایالات متحدۀ آمریکا به پشتیبانی استرالیا و ژاپن نیز افزایش یافته است. در اقیانوس آرام بزرگترین مانور دریائی جهان تحت فرماندهی ایالات متحدۀ آمریکا علیه چین در حال انجام است.

این استراتژی جنگی هزینه ای دارد و مثل همیشه این ما هستیم که باید آن را بپردازیم. بر اساس داده های رسمی ناتو، هزینۀ نظامی ایتالیا در سال 2022 تقریباً به 29 میلیارد یورو می رسد، معادل 80 میلیون یورو در روز. بالاترین افزایش در سال 2019 طی قرنطینۀ عمومی به وقوع پیوست که 21 میلیارد بود و در سال 2020 تا 26 میلیارد بالا رفت و در سال 2021 به 28 میلیارد رسید. ولی ناتو پیشبینی می کند : « انجام بیشتر هزینۀ بیشتر ».

ترجمۀ حمید محوی

پاریس، 4 ژوئیه 2022

1er juillet 2022 à 20h30 de la revue

de presse internationale Grandangolo Pangea

sur la chaîne Byoblu https://www.byoblu.com/category/grandangolo-pangea/