یا من نه دیدم، یا فرزندان یاسین خموش قدر‌ نه‌شناس…

محمدعثمان نجیب «زنده‌گی در زنده‌گی بی زنده‌گی، بازنده‌گی‌ست» ـ یاسین خموش خموش خالق…

واکاوی فرصت های از دست رفته و امکان رهایی افغانستان…

نویسنده : مهرالدین مشید از سایه‌ی ترور تا افق رهایی؛ بررسی…

مرگ‌اندیشی و مرگ‌آگاهی

اغاز زیستن در آینه‌ی فنا، بیداری در افق حقیقت مقدمه مرگ، یکی از…

آزادی، برابری، و برادری

تتبع و نگارش  میرعبدالواحد سادات   آزادی، برابری، و برادری آرمان تاریخی  پر تاثیر…

  افغانستان کشور واحد وتجزیه ناپذیراست

         ما یان گل یک باغ  وبری این گلشن  فا میل بزرگ…

تاریخِ من، خون و خاکستر 

روایتِ افغانستان ای خاکِ من، ای نامِ زخمی از هزاران سالِ…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

«
»

اعلان آتش بس میان اسرائیل و ایران

پس از اعلان آتش بس میان اسرائیل و ایران سخن بیشتر روی برنده و بازنده جنگ‌متمرکز شده است . بنظر من این جنگ نه برنده دارد و‌نه بازنده زیرا استراتژی هردو طرف جنک که نزد اسرائیل سرنگونی رژیم ایران و نزد ایران امحای اسرائیل از نقشه جهان میباشد کما فی السابق پابر جا است . روی این ملحوظ می‌توان ارزیابی نتایج جنگ ۱۲ روزه را روی خسارات وارده ، چگونگی حمایت از جنگ و روان مجموعی پس از جنگ متمرکز نمود .

الف — خسارات وارده بر ایران بار ها بیشتر از اسرائیل است ، از دست دادن دانشمندان هسته ای ، کشته شدن جنرالان ستاد رهبری نظامی با ویرانی برخی مراکز نظامی و غیر نظامی با تلفات انفرادی به جانب ایران .

ب– نقاط،ضعف ؛ عمده ترین نقطه ظعف ایران در غفلت عمومی رژیم اعم از نظامی ، سیاسی و استخباراتی است . نفوذ استخبارات اسرائیل در عمق خاک‌ایران با فعالیت‌های سریع و هدفمند ترور یستی ، داشتن مراکز تولید بی سرنشینها و بکار گیری آنها در داخل ایران نشانه ضعف سیستمی است که از اول تاسیس،شعار امحای اسرائیل را می‌داده و در حقیقت خودرا به حالت جنگی نگهمیداشته است اما در برابر دشمن زیرک و فعال بجای کار دقیق ضد استخباراتی به بیانیه های امام جمعه ها کفایت کرده است .

اما نقاط قابل حساب برای ایران ؛

۱– داشتن ریزرفهای فعال کادر نظامی که با کشته شدن هر فرمانده هیچ خلای در فعالیت دفاعی پیش نیامد .

۲– قدرت بلند دفاعی از لحاظ داشتن سیستم راکتی مجهز و موثر .

۳– ضربات پیهم بر اسرائیل در حقیقت نوعی تابو شکنی بود که در طول ۷۸ سال موجودیت اسرائیل دولت صهیونیستی با ان مواجه نشده بود .

۴– ناتوانی اسرائیل در روز سوم جنگ وقتی معلوم شد که نتنیاهو صدراعظم اسرائیل دست التماس به ترامپ دراز کرد و طلب کمک در از بین بردن تاسیسات هسته ای ایران شد .

۵– امریکا بدون هیچگونه مجوز قانونی و‌جهانی به بمباردمان علیه ایران آغاز کرد و ایران به عکس العمل متقابل دست زد ، به بزرگترین این غول جنگ و سلاح راکت پرتاب نمود ، اینکه تلفات داشت یا نداشت اما از لحاظ معنوی و سیاسی اثرات آنرا نمی‌توان کم گرفت . بعد ازآن راکت اندازی ترامپ حاضر به آتش بس میان اسرائیل و ایران شد وگرنه قبلا میگفت چیزی بالاتر از آتش بس می‌خواهد که منظورش سر نگونی رژیم بود .

۶– ناکامی آمریکا در بدست آوردن نتیجه از حمله هوایی با بمب های سنگر شکن بر مواضع هسته ای ایران اصل دیگر برتری سازی روانی به نفع ایران است . طبق ارزیابی پنتاگون ” حملات هوایی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران برنامه هسته ای آنرا ” کاملآ ” از بین نبرده و فقط آنرا برای چند ماه به تعویق انداخته است . سانتر فیوژهای ایران عمدتآ ” سالم ” مانده و تاثیر حملات محدود به سازه های روی زمین بوده ” .

شعار دوم اسرائیل که آمریکا هم آنرا تا سطح دخالت در جنگ همراهی کرد و آن نابودی تاسیسات هسته ای ایران بود ناکام ماند.

۷– ز لحاظ تاسیسات دفاعی کنبد آهنین و فلاخن داود با دو نوع دیگر سطر هوایی ، ایران برد ، داشت و توانست آن تابوها را درهم شکند .

۸– برد دیگر ایران دستگیری جواسیس و مراکز پهپاد های داخل آن کشور است که شاید تدابیر قوی تر در مورد رخنه گر ی موساد بداخل اتخاذ نمایند .

ج– روان عمومی پس از جنگ :

۱–اسرائیل دیگر آن قدرت غیر مهار شدنی نیست .

۲– آمریکا با تجاوز بر خاک ایران ثابت ساخت که تابع هیچنوع مقررات قبول شده جهانی از منشور ملل متحد تا کنوانسیون‌های جهانی در این مورد نمیباشد و این خود بار دیگر بر نفرت جهانیان بخصوص مردمان سرزمین‌های عرب علیه امریکا افزود .

۳– پیدایش شکافهای اختلافی در داخل جامعه آمریکا بخصوص در میان سیاستگران آن کشور در مورد مجوزات جنگی برای رئیس جمهور که برخی از طرفدران ترامپ‌هم با آن عمل موافق نبودند . شاید از عوامل حاضر شدن ترامپ به آتش بس همین هم بوده باشد .

۴– روان مجموعی جر یان جنگ ماهیت غلامی سردمداران جهان عرب را برای مسلمانان جهان و مر دمان عرب بی پرده تر ساخت .

۵– درین جنگ علاوه از آمریکا، اسرائیل و ایران گروه چهارم که برخی ایرانی های جانبدار غرب در راس شهزاده پهلوی است در کارزار تبلیغی ماهیت وطنفروشی شان برای مردم ایران چه در داخل و چه در خارج آفتابی شد . می‌توان گفت بازنده اصلی همین ها بودند که به آرزوی پیروزی اسرائیل نائل نشدند و بازنده صحنه آرایی های سیاسی شدند .