«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

«
»

احیای نازیسم و ​​فاشیسم در اروپا، به ویژه در اوکراین

ا. م. شیری

میلوراد دودیک (Milorad Dodik)، رئیس جمهوری صربسکا (یکی از واحدهای بوسنی و هرزگوین)، طی سخنرانی خود در یازدهمین نشست بین‌المللی نمایندگان عالی مسئول مسائل امنیتی گفت که غرب در حال پرورش ایدئولوژی فاشیسم برای مبارزه با روسیه است.

دودیک تصریح کرد: «سومین چالش مهم امنیت جهانی، تجدید حیات نازیسم و ​​فاشیسم در اروپا، به ویژه در اوکراین است. این ایدئولوژی شیطانی که باعث جنگ جهانی دوم شد، به طور ضمنی توسط غرب به عنوان ابزار اصلی در مبارزه با روسیه تلقی می‌شود».

او معتقد است که گسترش ناتو به سمت شرق بزرگترین عامل بی‌ثباتی امنیت بین المللی است. دودیک گفت: «پس از حمله به جمهوری فدرال یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹، اولین گسترش عمدۀ ناتو به اروپای شرقی- لهستان، مجارستان و جمهوری چک  اتفاق افتاد. این گسترش ناتو به شرق اروپا نشاندهندۀ بزرگترین عامل بی‌ثباتی در نظام امنیت بین‌المللی از زمان جنگ سرد است».

این سیاستمدار تاکید کرد که اوج گسترش ائتلاف آتلانتیک شمالی «در سال ۲۰۰۸، زمانی که پیشنهاد پیوستن به گرجستان و اوکراین ارائه شد»، رخ داد. «امروز موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک جمهوری صربسکا بسیار دشوار است. بوسنی و هرزگوین برای پیوستن به ناتو تحت فشار قرار گرفته‌ است. اما جمهوری صربسکا که سیاست بی‌طرفی نظامی، به نظر ما تنها سیاست پایدار در جامعه پس از جنگ بوسنی را دنبال می‌کند، مانع از این امر می‌شود. رئیس جمهوری صربسکا تاکید کرد که ناتو به بی‌طرفی نظامی جمهوری صربسکا و صربستان بر اساس این اصل نگاه می‌کند: «هر که با ما نیست، بر ما است».

به گفته رئیس جمهوری صربسکا، اتحادیۀ اروپا تابع ایالات متحده است، اگرچه واشنگتن با اعمال تحریم ها علیه مسکو، امنیت انرژی اروپا را تهدید کرده است. دودیک گفت: «همانطور که زبیگنیو برژینسکی نوشت، امروز اتحادیۀ اروپا تابع ایالات متحده است و آشکارا به‌عنوان حامی سیاسی و نظامی رژیم کی‌یف عمل می‌کند».

علاوه بر این، تضعیف گستردۀ ساختار امنیت بین‌المللی ناشی از بی‌توجهی غرب به منافع ملی سایر کشورها و دخالت آشکار آن در امور داخلی آن‌ها است. رئیس جمهوری صربسکا تاکید کرد: «بی‌توجهی کامل به حقوق بین‌الملل به‌عنوان زیربنای اساسی سیاست بین‌الملل، احساس عدم اطمینان ایجاد می‌کند و سیاست زور را به عنوان تنها اصل در روابط بین دولت‌ها مبنا قرار می‌دهد».

او در ادامه افزود: «اعمال تحریم‌های غرب علیه فدراسیون روسیه امنیت انرژی اروپا را به خطر انداخته است. کشورهای اروپایی با وجود اینکه برای نفت و گاز روسیه جایگزین ندارند، به پیروی از سیاست آمریکا مجبور هستند و با این کار، مستقیماً به ساختاراقتصادی خود آسیب می‌رسانند». 

رئیس جمهوری صربسکا در پایان گفت: «این واقعیت تلخ سیاست انرژی امروز اتحادیۀ اروپا است».

منبع: صنعت جنگ

https://wordpress.com/post/eb1384.wordpress.com/8050

۵ خرداد-جوزا ۱۴۰۲