توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

گروگان گیری کم‌ درآمد های اروپا توسط سرمایه‌ داری امپریالیستی «سبز» ! 

فرستنده: حسین تلاش

منبع: مجله هفته

17.10.21

«نیکلاس اشمیت»، کمیسر کار و امور اجتماعی در اروپا با توجه به افزایش روزافزون قیمت انرژی درباره فقر انرژی بیشتر در این اتحادیه هشدار داده است.

وی در این باره گفته است: میلیون ها نفر در حال حاضر از فقر انرژی در این اتحادیه رنج می برند و تعداد آن ها می تواند بیشتر هم شود.

این مقام اروپایی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اگر چه کمیسیون اروپایی می تواند به کشورهای عضو برای محدود کردن عواقب قیمت بالای در حال حاضر انرژی کمک کند اما در درجه اول مهار این بحران به اقدامات ملی از طرف کشورها بستگی دارد.

«مارتینا فیتز»، معاون سخنگوی دولت فدرال آلمان هم پیشتر گفته بود که باید به صورت هماهنگ و در چارچوب قواعد قابل اجرا برای بازار داخلی اروپا عمل کرد. مسئله قیمت انرژی و اقدامات احتمالی کوتاه مدت برای مهار این بحران در نشست اروپایی هفته آینده هم از محورهای مذاکرات مقامات این اتحادیه خواهد بود.

کنفدراسیون اتحادیه های اروپایی ETUC در ماه سپتامبر در این باره ابراز نگرانی کرد که بیش از 2.7 میلیون نفر در اروپا به دلیل بحران انرژی با وجود داشتن کار نتوانند آپارتمان های خود را در فصل سرما گرم کنند.

کمیسیون اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این اتحادیه خواسته که در اسرع وقت از خانوارها و شرکت های اروپایی در برابر افزایش سریع قیمت انرژی محافظت کنند.

در این شرایط برخی کشورهای اروپایی اقداماتی را برای مقابله با این بحران در پیش گرفته اند.

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در این باره گفته است: 

«ما باید بخصوص در این باره دید دراز مدتی داشته باشیم و خود را به یک نوع منبع انرژی وابسته نکنیم که به دلیل قیمت پایین جذاب است و به مرور ما را در معرض جهش ناگهانی قیمت ها قرار می دهد. فرانسه می خواهد تا ماه آوریل قیمت برق و گاز را کاهش دهد و کوپن های انرژی برای خانواده های با درآمد پایین صادر کند.»

اسپانیا هم موقتا مالیات بر ارزش افزوده برق را کاهش می دهد. اما «پدرو سانچز»، نخست وزیر اسپانیا این را کافی نمی داند و در این باره گفته است: «وقتی همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از افزایش قیمت ها رنج می برند ما باید از اقدامات ملی فراتر رفته و راه حل های اروپایی ارائه دهیم.»

قیمت عمده فروشی گاز طبیعی بین ژانویه (جنوری) و اکتبر حدود 440 درصد در اروپا افزایش داشته و این گاز برای گرمایش و تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد.

در آلمان قیمت برق در بورس از ماه ژانویه (جنوری) حدود 140 درصد گران تر شده ، در ایتالیا 340 و در اسپانیا این افزایش قیمت 425 درصد بوده است.

«توماس انگلکه»، از انجمن مصرف‌ کنندگان جمهوری فدرال آلمان پیش ‌بینی کرده است که افزایش قابل توجه قیمت‌ ها در سال آینده برای مشتریان خصوصی هم شکل گیرد. وی امنیت عرضه گاز در کشورش را نگران ‌کننده ارزیابی کرده است.

با کاهش بحران کرونا در اروپا اقتصاد این منطقه در مسیر بهبود قرار گرفته و این منجر به افزایش تقاضای گاز به ‌ویژه در شرکت‌ ها شده است. هرچه تقاضا بیشتر شود قیمت ‌ها افزایش می ‌یابد. از طرفی ازآنجایی که نفتکش ‌هایی که گاز مایع را در کشورهای تولید کننده ذخیره کرده‌ا ند به جایی هدایت می ‌شوند که بیشترین سود را برای آن‌ ها دارد اکثر آن‌ ها در زمان حاضر به آسیا سفر می ‌کنند، نتیجه این می ‌شود که گاز در اروپا گران ‌تر و کمیاب‌ تر می‌شود.

کمیسر انرژی اتحادیه اروپا همچنین گفته است:« 97 درصد نفت مصرفی در اتحادیه اروپا باید وارد شود. وابستگی به واردات گاز 90 درصد است. استقلال انرژی باید به اولویت‌های اصلی در اتحادیه اروپا تبدیل شود.»

سخنگوی کاخ کرملین در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد که سیاستمداران غربی به جای اذعان به اشتباهشان درباره انرژی، ترجیح می دهند تا از روسیه یک دیو بسازند و تقصیرها را به گردن مسکو بیندازند.

به گزارش تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیه اعلام کرد که سیاستمداران غربی نمی توانند به اشتباهات خود اعتراف کنند، چرا که همان اشتباهات باعث افزایش قیمت گاز طبیعی شده است.

پسکوف افزود که آنها در ازای اشتباهات خود تلاش می کنند که روسیه را بد ذات جلوه دهند.

وی در این باره گفت: «آنها مرتکب یک خطایی شدند و به تولید انرژی از باد امیدوار بودند، اما باد تمام شد. برای چندین ماه بادی در کار نبود. آنها به بازار نقدی امید وار بودند و بازار نقدی نیز به سطح گرانتری منتقل شد.»

سخنگوی کرملین همچنین ادامه داد: «آنها نمی توانند اعتراف کنند که اشتباه کرده اند، چرا که سیاستمدار هستند و سپس می توان آنها را برکنار کرد. بنابراین، بهتر است کسی را دیو جلوه دهید. چه کسی بهتر است (نقش) شیطان را داشته باشد؟ یک خرس شرقی بزرگ، یعنی کشور ما روسیه.»

وی پیشتر نیز همزمان با رد ادعا های اوکراین و دولت های غربی و در راس آنها آمریکا، بارها تاکید کرده بود که روسیه از گاز طبیعی به عنوان ابزار و اهرم سیاسی استفاده نمی کند و حتی در سخت ترین شرایط نیز عرضه این کالا را متوقف نکرده است.

پایان