شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

کلید صلح در جای دیگر است

فرهاد

                   آدمی را میتوان کشتن به زور                             فاتح دل را کی توان کشتن به زور

                   فتح ملک دل ناکام لشکر است                           قفل دلها را کلیدی دیگر است

                  ای که میخواهی که خوانندت امیر                       از من آواره هم پندی بپذیر

                     تا نگردی فاتح دلها نخست                               این قبا بر قد ناید درست

                                                                                                 فانی

محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور ظهر روز دوشنبه 19/5/1394 در یک کنفرانس خبری که در ارگ برگزار شده بود حادثه خونین واقع شاه شهید را که در آن ده ها تن شهید، چهارصد تن زخمی، به ارزش ده ها میلیون دالر به شهروندان از جمله اصناف پیشه وران، تاجران ملی و سایرین خسارات وارد گردیده یک عمل غیر قابل توجیه خواند این حمله را بخشی از تغییرات بازی در افغانستان دانست. افزود همانطوریکه حمله هراس افگنانه در مکتب تحت اداره نظامیان که سال گذشته رخ داد حمله متذکره بازی را در پاکستان تغییر داد حملات، که اهداف غیر نظامیان را در کشور ما نشانه گرفته نیز راهکارهای هراس افگنی را در افغانستان تغییر خواهد داد.

در ادامه گفت که یگانه پیامی که از پاکستان گرفته ام پیام جنگ بوده ادامه خونریزی ها بر ضد افغانها روابط میان افغانستان را ضرب صفر می سازد. آقای اشرف غنی گفت پاکستان محل و میدانی برای گردهمایی است که مزدوران از آنجا برای ما پیام جنگ ارسال مینمایند و افغانستان بیشتر از این حوصله ندارد که هر روز شهروندان خویش را در حال کشته شدن ببیند و کسانیکه از حراست و دم از اسلام میزنند چرا در مقابل حملات اخیر خاموشی اختیار کرده اند! رئیس جمهور تصریح کرد که افغانستان به پای میز مذاکره با کسانی که در حال حاضر علیه کشور می جنگند نخواهد نشست و در آینده هرگونه حرکت برای برقراری صلح تنها از سوی افغانستان میسر آن که حکومت وحدت ملی در این مدت کلید صلح با طالبان و پاکستان را به دست آورده است تعیین خواهد شد!

این سخنان زمانی زده میشود که وزارت خارجه پاکستان قبلا گفته بودند پاکستان و دیگر کشورهای دوست به افغانستان امیدوار هستند که طالبان هم چنان در گفتگوی های صلح دخیل باشند تا بتوان یک صلح دائمی را در افغانستان برقرار نمود. از جانب دیگر طالبان عنوان کرده اند که ملا اختر منصور را به حیث رهبر جدید برگزیده این کار سروصدا ها را در بین گروه های طالبان بوجود آورد. از همین لحاظ بعضی از سران گروه های که در جنگ بر ضد مردم افغانستان شهرت جهانی دارند خواستار حل اختلافات بین گروه های طالبان شده اند!

اختلافات در سر گزینش اختر منصور بجای رسیده حتی اعضای شورای کویته طالبان وی را گزینه سازمان استخبارات آی.اس.آِی  خوانده اند. سید اسحق گیلانی رهبر حزب همبستگی ملی افغانستان به طلوع نیوز گفت مسائل مشابه در زمان جهاد وجود داشت. زمانیکه مجاهدین به گروه های مختلف تقسیم شدند سران پاکستان همه آنانرا پشت یک میز آورد. طالبان اکنون با این مسئله روبرو هستند و ملاهای پاکستانی میخواهند از آنها به حیث افزار استفاده کنند!

آقای عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت ملی در جلسه شورای وزیران به تاریخ 19/5/1394 گفت هیچ نشانه ای از سوی پاکستان در رابطه به همکاری آنان در کار مبارزه با هراس افگنی و روند گفتگوهای صلح دیده نشده است. افزود مقام های پاکستانی در حرف میگویند که دشمن افغانستان دشمنان پاکستان هستند اما این چگونه دشمن است که در اینجا جنایت میکنند در پاکستان به گونه آشکار نشست برگزار میکنند. وی میگوید افراد خائن در این ملت هستند از شرایط فراهم شده صلح که از برکت نیروهای امنیتی افغانستان و مردم در همین جا زندگی میکنند از جنایت دفاع میکنند اگر ما هم در برار آنان اقدام نکنیم بدون شک عملکرد ما مورد پرسش قرار میگیرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز یک شنبه 19/5/1394 حملات خونین روز جمعه را که در کابل رخ داد در آن بیش از پنجاه تن کشته و صدها تن زخمی به ارزش ده ها میلیون دالر برای شهروندان شهر کابل از جمله اصناف پیشه وران، تجاران ملی، و سایرین خسارات وارد گردیده محکوم نمود اعضای شورای متذکره تاکید کرده اند که هیچ عمل خشونت آمیز یا تروریستی نمیتواند مسیر به سمت معکوس صلح دموکراسی و ثبات در افغانستان شود.

مردم و اگاهان امور را در رابطه به گفته های فوق چنین ابراز نظر نموده اند. طی چندین دهه گذشته آگاهان و قلم به دستان کشور و جهان در رابطه به جنایات که سران نظامی از جمله اداره آی.اس.آی جنایات خونین و جبران ناپذیر را منحیث افزار خونین بر ضد کشور مردم ما و کشورهای منطقه جهان انجام داده و میدهند با نوشتن ده ها جلد کتاب، اخبار، صوتی، قلمی، تصویری بیان نموده اند ضرورت به تکرار آن نبوده، قابل تذکر میدانیم از این به بعد سران گروها، افراد و شخصیت های علمی، سیاسی، اجتماعی، مذهبی و غیره اگر به وعده های دروغین سران نظامیان متذکره اعتماد نمایند تکرار جنایات خونین گذشته بوده، شریک جرم نظامیان مذکور و حامیان بین اللملی شان بوده و می باشند.

زیرا که سران نظامیان پاکستانی از جمله اداره آی.اس.آی که در شعله ور ساختن جنگ اعلان ناشده و تحمیلی از خارج بیش از چهار دهه می شود بالای کشور ما تحمیل گردیده تنها نبوده به واسطه سران و ادارات استخباراتی سعودی، ایران، امارت عربی، قطر، مافیای مواد مخدر، شیخ های عربی کشورهای بزرگ توسعه طلب جهان در تمویل، تسلیح، آموزش و پرورش هراس افگنان، تروریستان و جنایت کاران سازمان یافته غرض انجام حملات انتحاری  ماین گذاری روی جاده به کشور ما و کشورهای منطقه  اعزام می شوند به ارزش میلیاردها دالر آنها را همکاری مالی، اقتصادی، نظامی و سیاسی نموده اند!

از جانب دیگر مسلط ساختن گروه های که به مافیای مواد مخدر، اقتصادی، غاضبین زمین؛ عاملین فساد گسترده به قاتلین ده ها هزار مردم، قاچاقبران سنگ های قمیتی، آثار باستانی، جنگلات، عاملین دامن زدن انواع خشونت های خانواده گی، خصومت های قومی، لسانی، سمتی، مذهبی، تنظیمی، حزبی جاسوسان، قانون ستیزان، مردم ستیزان، زن ستیزان، فرهنگ ستیزان متهم میباشند در جامعه و قدرت زمینه اعمال نفوذ ادارات استخباراتی و سران کشورهای متذکره را مساعد ساخته از این لحاظ ادارات و کشورهای متذکره تمایل ندارند که سریال خونین جنگ در کشور ما خاتمه پیدا نماید. از جانب دیگر مشاهده می شود که نمایند امریکا زیر نام مذاکره و مصالحه تاکید نموده تا بتواند کشور و مردم ما را وادار سازند که به خواستهای سران نظامیان غرض انجام بازیهای خونین بعدی سر تعظیم را فرو آورند.

وارد کردن فشارهای اقتصادی غرض مجبور ساختن مردم به فرار از راه های غیر قانونی به کشورهای جهان افزایش جنگهای خونین، فساد گسترده، افزایش کشت قاچاق مواد مخدر، جنایات سازمان یافته، سرقت های مسلحانه، آدم ربائی، ایجاد فضای ترس و وحشت و غیره اثبات ادعای ماست!

وقت آن رسیده که گفته های حامد کرزی رئیس جمهور پیشین را با وجود قانون شکنی ها و کمبودیها که داشت که گفته بود کلید حل منازعات تامین صلح و ثبات واقعی در دست امریکا و پاکستان است ده ها میلیون مردم بجا دانسته از تجارب چهارده سال گذشته پی برده اند که کلید حل تامین صلح در جای دیگری است که ریشه های جنگ طی بیش از چهار دهه به خصوص چهارده سال گذشته از آنجا آبیاری شده و میشود! تا زمانیکه عاملین جنگ اعلان ناشده به خواست های ده ها میلیون مردم کشور و منطقه تن درندهند سران نظامیان پاکستان و متحدین منطقه و جهانی آنها منحیث یک افزار خونین به کشتار مردم بیگناه و غارت هزاران میلیارد دالر ثروتهای مادی و معنوی کشور ادامه خواهند داد. مردم میگویند تا چه وقت ما قربانی اهداف شوم کشور گشایان و آنهائیکه منحیث افزار خونین در خدمت شان قرار دارند شویم؟ و راه علاج بیرون رفت و کاهش دشواریهای موجود در کشور چه میباشد؟ به باور ما آن وقت آن رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش و ترقی خواه کشور صدای اعتراض خویش را بر ضد عاملین جنگ های خونین اعلان ناشده بلند نموده بخاطر حمایت از قوای مسلح قهرمان کشور وحدت و یک پارچه گی ملیت های باهم برادر فشارهای را بالای حکومت وحدت ملی غرض تصفیه دولت از عناصر خائن جاسوس وابسته و گروه های فوق ذکر و بلند کشیدن افراد صادق مسلکی مجرب تحصیلکرده در نقاط کلیدی از این بیشتر نمایند!

در غیر ازآن با ادامه بازیهای موجود زمینه مداخله نظامیان پاکستانی و حامیان بین اللملی شان در امور داخلی از این بیشتر شده ده ها میلیون به آروزی صلح پایدار که سالهای سال در آرزوی آن میباشند دستیاب نخواهند شد.