جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

«
»

کار سرور خانواده و کشورست…!

در نخست باید گفت: نظریه های کارل مارکس در بیناد حقوق کار و ارزش کار در اسلام٬ وحدت مفهومی دارد. که هیچ نظریه پرداز لبیرال کاپیتالیسم٬ به حد کارل مارکس به حقوق کار و جایگاه حقوقی کارگر خدمت نکرده است – که در مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار و الزام آن بالای قوانین داخلی کشورها٬ این نظریات حقوقی عریان می باشد.

همینطوریکه عضو خلاق و پُر درآمد در خانواده در تمامی تصامیم خانواده نظر وی سایه می افکند٬ در مبانی رضایت مردم از دولت٬ کار آفرینی بنیاد دولت رفاه بوده که در حاکمیت قانون استکه دولت رفاه تجربه مطلوب شده است.

البته انقلاب های فکری به هدف توسعه کشوری در همه ابعاد٬ ضرورت افغانستان بوده که در مضامین مکاتب و مضامین تخصصی دانشگاها در افغانستان٬ ضرورت اصلاحات و تجدید نظر دیده می شود. و بایستی روی کار آفرینی تنها از دید علمی اقتصادی نگریسته نشود – این حقوق و فلسفه حقوق می باشد تا سیاست های مطلوب اقتصادی را٬ به هدف دولت رفاه بنیاد می شود. و سازندگی حقوق: ذهنیت سازی در بسترهای جامعه را٬ نیاز دارد.

چند رخنه فکری بابت خلاقیت کار و ایجاد دولت رفاه را٬ در ذیل به گونه اجمال به بررسی گرفته ایم:

·      صنعتی سازی زراعت کشور: صنعتی شدن زراعت٬ بنیاد کار و اساس شهروندی با حفظ زراعت و شهر است. باوجود آنکه در بیست سال جمهوریت فرصت طلایی در ایجاد این بنیاد داشتم٬ اما استفاده مبرم صورت نگرفت.

·      معیاری سازی هوانوردی و ارتباطات: هوانوردی ملکی کشور در طی سال های گذشته٬ با دلایل غیر معیاری بودن در لست ممنوعه سازمان بین المللی هوانوردی ملکی یا ICAO  قرار گرفت. و همچنان در لیست سیاه هوانوردی اورپا٬ که معضلهء و علت اصلی آن فقدان عقلانیت در سازمان کشور می باشد. و در صورتیکه این علت ها یا آسیب٬ با تجویز عقلانی به همرا شود٬ شاهد رشد اقتصادی و کار آفرینی در سطح کشور خواهیم بود.

·      سیاحت و بامیان: به شمول ولایت بامیان ما٬ مناطق بسیار دیگری نیز موجودست٬ که می توانند مراکز سیاحت و گردشگری گردد. و از این مسیر پدیده های کارآفرینی و اقتصاد را٬ تگاپو کرد.

·      کسب و کار های کوچک: بدون شک سیاست های کلان اقتصادی و متوسط٬ روح و جان کسب یا کارهای کوچک می گردد.

در نتیجه:

نبود عقلانیت و آزادی بیان علت می باشد٬ که در سیاست های پس از ۲۰۲۱ اعتدال در اعمال سیاسی دیده نشود: عدالت توهم و موهوم افسانه ای شاعرانه برای مردم گردیده است.

پس: عقلانیت و شجاعت در بیان در بستر آزادی بیان مسبب اعتدال در سیاست٬ و پدیداری عدالت چون عدالت اجتماعی و عدالت اداری می گردد.

«فقیری»