صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

«
»

وزیر خارجه کوبا: بدترین صحنه‌ های سرکوب مردم را در اروپا دیده ام

وزیر خارجه کوبا: بدترین صحنه‌های سرکوب مردم را در اروپا دیده ام

فرستنده: حسین تلاش

وزیر امور خارجه کوبا در انتقاد از اظهار نظر های دولت‌های غربی پیرامون اعتراض‌ یکشنبه اخیر شماری از مردم این کشور گفت: خشونت شدید پلیس و سرکوب معترضان در پایتخت‌ های اروپایی بدتر از کوبا است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبر گزاری افه، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در انتقاد از اظهار نظرهای دولت‌ های غربی پیرامون اعتراض‌های یکشنبه اخیر شماری از مردم این کشور گفت: من می‌ توانم بگویم که پیش از همه ‌گیری و در دوران شیوع کرونا، حقیقتا صحنه‌ هایی از خشونت شدید پلیس و سرکوب معترضان در پایتخت‌ های اروپایی، (به مراتب) بدتر از آنچه در کوبا روی داده است، دیده‌ ام.

جوسپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه از مقام‌ های کوبا خواست به معترضان «اجازه» برگزاری تجمعات مسالمت‌ آمیز داده و به صدای نارضایتی‌ تظاهرکنندگان «گوش دهد».

وزیر امور خارجه کوبا افزود: این درست است که موارد محدودی از نقض قانون و بی نظمی را شاهد بوده ایم که در آن‌ ها از اعمال قانون و نیروهای پلیس استفاده شده اما سرکوبی که در اروپا روی داده است، در کوبا نداشته ایم.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در واکنش به اعتراضات در کوبا و بدون اشاره به تحریم های کاخ سفید علیه مردم، ناآرامی ها در این کشور را خود جوش دانست.

از جنبش جلیقه زرد ها در پاریس و سایر شهر های فرانسه گرفته تا تظاهرات ضد نژادپرستی لندن، تظاهرات اهالی بریستول علیه لایحه جنجالی دولت بریتانیا و اعتراضات علیه خشونت پلیس در آتن، تنها شماری از مواردی است که در حدود یکسال اخیر، اخبار و تصاویر آن در رسانه‌های جهان منتشر شده است. کشور های که با داعیه دموکراسی، به دور از هر گونه محدودیت، تحریم و فشار خارجی و مداخله دولت ‌های قدرتمند روزگار می‌ گذرانند. کشور های که حتی در آن‌ ها استفاده از ماسکی ساده و رعایت محدودیت‌ های سختگیرانه برای حفظ سلامتی مردمان شان، غیر قابل تحمل است.

وزیر خارجه کوبا: بدترین صحنه‌ها از سرکوب مردم را در اروپا دیده ام

و اما آمریکا و رسوایی یورش به ساختمان کنگره و خیابان‌ های پر آشوب از قتل جورج فلوید سیاهپوست؛ تاریخ بی تردید تصاویر ساعاتی که کنگره آمریکا شاهد هجوم آشوبگران و پس از آن محل استقرار نظامیان آمریکایی بود را هرگز فراموش نخواهد کرد.

جامعه دوقطبی، خطر کودتا، تهدید دموکراسی، قدرت تجزیه شده با دو سرکرده و استقرار نظامیان همه و همه خیال‌ های آمریکا برای کشور های آمریکای لاتین بود که در آن روز ها دامنگیر خود آمریکا شد.  

شش دهه تحریم و سیاست ظالمانه آمریکا علیه کوبا واقعیتی است که مردم این جزیره کارائیب را برای تامین کوچکترین حقوق انسانی‌ شان به سختی انداخته است. حال که رفع تحریم‌ ها، روشن‌ ترین راه نجات مردم رنج‌ کشیده این کشور آمریکای لاتین است، سران غربی با پاک کردن صورت مسئله، دولت کوبا را به «احترام به صدای معترضان» فرا می‌ خوانند. فراخوانی که نه به معنای احترام به اصول دموکراسی ادعایی دولت‌ های غربی،  که پشت پرده آن، افزودن معضلی به عنوان بی‌ ثباتی بر درد تحریم و مشکلات اقتصادی این کشور است.

هزاران کوبایی روز یکشنبه (به وقت محلی) در اعتراضاتی از هاوانا تا سانتیاگو به خیابان ها آمدند و از محدودیت های همه گیری کرونا، سرعت واکسیناسیون و آنچه آنها گفتند بی توجهی دولت ابراز سرخوردگی کردند.

میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کوبا در سخنرانی تلویزیونی گفت که از یک سو اقدام‌ های آمریکا موجب شده تا این کشور آمریکای لاتین دچار کمبودی های، به خصوص در بخش مواد غذایی، دارو و مواد خام شود؛ و از سوی دیگر رسانه‌ ها به شدت در قالب یک جنگ نامتعارف به دنبال بی اعتبار کردن دولت و ایجاد شکاف میان دولت و مردم بوده و تلاش می‌ کنند تا هاوانا را ناکارآمد و ناتوان از ایجاد رفاه برای مردم جلوه داده و آمریکا را موجب پیشرفت کشور های مانند کوبا، نشان دهند.