طاق ظفر و منار معارف (شیر دروازه) پغمان – یادگار…

پس از به‌دست آمدن استقلال افغانستان در سال ۱۹۱۹م (۱۲۹۸…

پیشرفت های شگفت انگیز فناوری و چالش ها و خطر…

نویسنده: مهرالدین مشید رهایی یا زوال؛ فناوری و چالش‌های نوین جامعه…

استقلال و آزادی

عبدالصمد ازهر از ۲۸ اسد تا ۲۴ اسد هر روز، هر ماه…

وقتیکه تبصره وتحلیل از جمهوریت می نماید دقت کامل داشته…

در این روز ها تحلیل های سیاسی پیرامون سقوط ویا…

کمند غزل

رسول پویان غـزال غـزل ار کمند افکند دل شرزه شیران ببند افکند ز…

فروپاشی شرم آور در اوجی از فساد و خیانت  و…

نویسنده: مهرالدین مشید بازخوانی یک سقوط و روایت های دردناک آن  ۱۵…

ردپای خراب‌کاری آلمان برای کشور ما و حمایت از فروپاشی…

ره‌بران طالبان خواهان پناهنده شدن به آلمان بودند. مولوی دلاور…

اسباب و عوامل سقوط جمهوری تحت اشغال

ماه اسد ماه به زانو در آمدن دو قدرت امپریالیستی…

فراخوان بخاطر انفاذ قانون اساسی

بنام خداوند حق و عدالت بدون پرداختن به چگونگی سقوط سومین…

تقدیم به روح ببرک کارمل، آن کوه اندیشه و خرد…

رفیق کارمل گرامی:  ما آن‌‌چه را فرمودید، انجام دادیم:  درس بخوان= خواندیم  کارکن=…

اسدالله بلهار جلالزي

 له نوښتګر کیسه لیکونکي، څېړونکي، ژباړونکي، تکړه ادیب او ژورنالیست…

چهارساله گی حاکمیت طالبان

نوشته ی : اسماعیل فروغی      امروز پانزدهم اگست 2025 ،…

آخرین نگاه و آخرین لبخند؛ جرقه ای سوزنده و بغضی…

نویسنده: مهرالدین مشید سنگ صبور من! خدا‌ نگهدارت؛ روایت یک سفر…

افغانستان د نړۍ په شطرنج کې یوه ډېره مهمه مهره!

حميدالله بسيا په نړیوال سیاست کې هر هېواد د شطرنج یوه…

چرا افلاتون پیامبر نشد ؟

platon (428-347 v.ch) آرام بختیاری غربی ها فیلسوف ساختند، شرقی ها، پیغمبر…

سوز وگداز!

امین الله مفکر امینی  2025-11-08! سوزوگدازِعشق،سوزد جسم وجانـــــــم زگٌدازیکه است بســـوز،روح وروانــــم ای اهلِ…

رسول همذاتوف

رسول همذاتوف (آواری: ХӀамзатил Расул؛ ۸ سپتامبر ۱۹۲۳ – ۳ نوامبر ۲۰۰۳) شاعر اهل اتحاد…

دنباله‌ی مانی‌فی‌ستِ مکتبِ دینی فلسفی من بیش از این نه…

خیلی متأسفیم برای بسیاری‌ها که دانش‌کستری را تنها با شنیدن…

افغانستان در پرتگاۀ مثلث جدال‌های قومی، تروریسم طالبانی و رقابت‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید وقتی قومیت سلاح می‌شود، ترور حکومت می‌کند و…

غزۀ خونین

غـزه که جهـنـم زمین گردیدست از کینۀ شـیطـان لعین گردیدست درقحطی دایمی…

«
»

هشتم آلمانی و نهم ماه مه روسی

هشتم ماه مه در آلمان و نهم ماه مه در روسیه یکی از مهمترین روزهای تاریخ بشریت بوده و مدتها خواهد ماند.

بشریت اعم از کارگران، زحمتکشان، مرفهان، حتی سرمایداران و ابوابجمعی آنان از زیر یوغ بردگی دیکتاتوری خونین سرمایداران آلمانی که گاهی نامش فاشیست که در این ایام «نولیبرالیسم خونین آمریکاییاروپایی» گذاشته خواهد شد، نجات پیدا کردند.

حتی فاشیست ها خود از این جهنمی که در «قرار داد مونیخ» در ۱۹۳۸  با شرکت فرانسه، انگلیس، ایتالیا برهبری پشت پرده آمریکا…  یعنی سرمایداران جهان آنرا برنامه ریخته بودند نجات یافتند و فقط «اس اس» ها در کشور اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و در کشور آلمان دموکراتیک پس از اثبات بدون هیچگونه شرطی تیرباران میشدند و در کشورهای غربی توسط پاپ آنزمان و صلیب سرخو بکمک سازمان سیای آمریکا بکارهای حساس در ام.آمریکا و در سرتاسر دنیا به مجلس های قانون گذاری فرستاده میشدند. در آلمان غربی حتی تا اواخر سالهای هفتاد نمایندگانی با علامت اس اس شرکت داشتند.

قبل از همه کمونیستها و کارگران کشور شوراهای لنینی تحت رهبری داهیانه کارگران بدست کارگری بنام یوسف استالین فرمانده نظامی آنان، افتخار این پیروزی را نصیب خود کردند.

آقای رئیس جمهور میفرمایند:

«وی از کشورهای دیگر خواست که با روسیه در بنیان یک نظام امنیتی بین المللی عاری از بلوک با هدف مقابله با خطر عمومی تروریسم همکاری کنندپایان شاهد.

اکنون آقای پوتین از همان دشمنان با نامهایی دیگر، تقاضای همکاری برای مبارزه با فاشیسم نوین را مینماید که خود مولد و دست‌اندرکار آن میباشند و با آوردن نام مبارزه با تروریسم از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تاکنون دست از جنایات فاشیست واری برنداشته و بدان مصرانه با واژه‌های نوین و بسته بندی شده حقوق بشری، بخورد زحمتکشان و خرده بورژوازی جهان داده و بدان ادامه میدهند!

آنچه شیران را روبه میکند «سرمایداری و الیگارشهای سرمایدار و باز هم سرمایدار است!»

رژه و راهپيمائي عظيم مردم روسيه در روز آزادي جهان

بالغ بر 10 هزار سربازارتش روسیه به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم در میدان سرخ مسکو رژه نظامی برگزار کردند.

انواع جدید تسلیحات و جنگ افزارهای روسیه از جمله تانک ها، موشک‌اندازها و جنگنده‌ها در جریان این رژه به نمایش در آمد و جنگنده ها، بمب افکن های سنگین و هلیکوپترها شامل آنهایی که در جنگ روسیه در سوریه مورد استفاده قرار گرفته‌اند نیز بر فراز میدان سرخ مسکو پرواز کردند.

در این رژه ۱۰ هزار نیروی نظامی و ۱۳۵ زره پوش شرکت داشتند و سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ ، موشک های میان برد اسکندر و ۷۱ هواپیما به نمایش گذاشته شدند. از سامانه اس-۴۰۰ در حال حاضر برای حفاظت از پایگاه هوایی روسیه در نزدیکی لاذقیه در سوریه نیز استفاده می‌شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی در این مراسم گفت، مردم شوروی با شکست دادن آلمان نازی برای کشورهای دیگر آزادی آوردند. وی از کشورهای دیگر خواست که با روسیه در بنیان یک نظام امنیتی بین المللی عاری از بلوک با هدف مقابله با خطر عمومی تروریسم همکاری کنند.

رسانه های روسیه گزارش داده‌اند که در شهر های دیگر روسیه و در پایگاه نظامی حمیمیم روسیه در سوریه نیز رژه نظامی به مناسبت روز پیروزی برگزار شده است.