دوران خونین حفیظ‌الله امین و سرکوب رهبران حزب دموکراتیک خلق…

https://www.youtube.com/watch?v=pxhsNfqSXRE افغانستان پس از قیام ثور؛ دوران خونین حفیظ‌الله امین و…

افغانستان و بحران سیاست‌زدگی؛ جامعه‌ای گرفتار منازعه و محرومیت

 نویسنده: مهرالدین مشید سیاست‌زدگی در افغانستان؛ ریشه‌های ساختاری و پیامدهای انسانی سیاست…

نصیب الله سیماب

*** له پښتو ژبې او پښتني فرهنګ تکړه شاعر، ادبپوه، څېړونکی،…

دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

«
»

هشتم آلمانی و نهم ماه مه روسی

هشتم ماه مه در آلمان و نهم ماه مه در روسیه یکی از مهمترین روزهای تاریخ بشریت بوده و مدتها خواهد ماند.

بشریت اعم از کارگران، زحمتکشان، مرفهان، حتی سرمایداران و ابوابجمعی آنان از زیر یوغ بردگی دیکتاتوری خونین سرمایداران آلمانی که گاهی نامش فاشیست که در این ایام «نولیبرالیسم خونین آمریکایی– اروپایی» گذاشته خواهد شد، نجات پیدا کردند.

حتی فاشیست ها خود از این جهنمی که در «قرار داد مونیخ» در ۱۹۳۸  با شرکت فرانسه، انگلیس، ایتالیا برهبری پشت پرده آمریکا…  یعنی سرمایداران جهان آنرا برنامه ریخته بودند نجات یافتند و فقط «اس اس» ها در کشور اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و در کشور آلمان دموکراتیک پس از اثبات بدون هیچگونه شرطی تیرباران میشدند و در کشورهای غربی توسط پاپ آنزمان و صلیب سرخ… و بکمک سازمان سیای آمریکا بکارهای حساس در ام.آمریکا و در سرتاسر دنیا به مجلس های قانون گذاری فرستاده میشدند. در آلمان غربی حتی تا اواخر سالهای هفتاد نمایندگانی با علامت اس اس شرکت داشتند.

قبل از همه کمونیستها و کارگران کشور شوراهای لنینی تحت رهبری داهیانه کارگران بدست کارگری بنام یوسف استالین فرمانده نظامی آنان، افتخار این پیروزی را نصیب خود کردند.

آقای رئیس جمهور میفرمایند:

«وی از کشورهای دیگر خواست که با روسیه در بنیان یک نظام امنیتی بین المللی عاری از بلوک با هدف مقابله با خطر عمومی تروریسم همکاری کنند.» پایان شاهد.

اکنون آقای پوتین از همان دشمنان با نامهایی دیگر، تقاضای همکاری برای مبارزه با فاشیسم نوین را مینماید که خود مولد و دست‌اندرکار آن میباشند و با آوردن نام مبارزه با تروریسم از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تاکنون دست از جنایات فاشیست واری برنداشته و بدان مصرانه با واژه‌های نوین و بسته بندی شده حقوق بشری، بخورد زحمتکشان و خرده بورژوازی جهان داده و بدان ادامه میدهند!

آنچه شیران را روبه میکند «سرمایداری و الیگارشهای سرمایدار و باز هم سرمایدار است!»

رژه و راهپيمائي عظيم مردم روسيه در روز آزادي جهان

بالغ بر 10 هزار سربازارتش روسیه به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم در میدان سرخ مسکو رژه نظامی برگزار کردند.

انواع جدید تسلیحات و جنگ افزارهای روسیه از جمله تانک ها، موشک‌اندازها و جنگنده‌ها در جریان این رژه به نمایش در آمد و جنگنده ها، بمب افکن های سنگین و هلیکوپترها شامل آنهایی که در جنگ روسیه در سوریه مورد استفاده قرار گرفته‌اند نیز بر فراز میدان سرخ مسکو پرواز کردند.

در این رژه ۱۰ هزار نیروی نظامی و ۱۳۵ زره پوش شرکت داشتند و سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ ، موشک های میان برد اسکندر و ۷۱ هواپیما به نمایش گذاشته شدند. از سامانه اس-۴۰۰ در حال حاضر برای حفاظت از پایگاه هوایی روسیه در نزدیکی لاذقیه در سوریه نیز استفاده می‌شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی در این مراسم گفت، مردم شوروی با شکست دادن آلمان نازی برای کشورهای دیگر آزادی آوردند. وی از کشورهای دیگر خواست که با روسیه در بنیان یک نظام امنیتی بین المللی عاری از بلوک با هدف مقابله با خطر عمومی تروریسم همکاری کنند.

رسانه های روسیه گزارش داده‌اند که در شهر های دیگر روسیه و در پایگاه نظامی حمیمیم روسیه در سوریه نیز رژه نظامی به مناسبت روز پیروزی برگزار شده است.