عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

«
»

هزینه‌های کلان اقتصادی جنگ اوکراین برای آلمان

هزینه‌های کلان اقتصادی جنگ اوکراین برای آلمان

نتایج بررسی‌های یک موسسه مهم اقتصادی در آلمان نشان می‌دهد که جنگ اوکراین هزینه‌های کلان اقتصادی برای این کشور به بار آورده و منجر به تشدید بسیاری بحران‌ها شده است.

روزنامه هامبورگر ابند بلات آلمان در گزارشی نوشت: جنگ اوکراین رشد اقتصادی در آلمان را کُند کرد. بحران انرژی، تورم و کمبود کارگران ماهر، اینها همه هزینه‌های این جنگ برای اقتصاد است.

جنگ اوکراین در سال جاری 175 میلیارد یورو برای اقتصاد آلمان هزینه خواهد داشت. این نتیجه بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان (IW) به دست آمده است. بر این اساس، هر آلمانی باید به طور متوسط ​​2000 یورو از دست دادن رفاه را  در این شرایط در نظر بگیرد.

نویسندگان بررسی IW برای محاسبات خود، وضعیت فعلی را با سناریویی مقایسه کردند که در آن جنگ وجود ندارد. بر این اساس این امر باعث افزایش قیمت انرژی و گلوگاه های تحویل در این کشور شده است. این منجر به کاهش قیمت تعدیل شده در حدود 4.5 درصد از تولید ناخالص داخلی شد.

به طور کلی، نویسندگان این تحقیق و بررسی تصویری نسبتاً تاریک از اقتصاد آلمان ترسیم می کنند. بر این اساس در اوایل سال 2020، 175 میلیارد یورو به دلیل همه گیری کرونا و قرنطینه‌های مرتبط با آن از دست رفت. سپس در سال 2021 این رقم 125 میلیارد یورو و در سال 2022 در مجموع تقریباً 120 میلیارد یورو بوده است. بر اساس نتایج این تحقیق این منجر به رشد منفی برای دوره 2020 تا پایان سال 2023 به مبلغ 595 میلیارد یورو می شود. این به مفهوم بیش از 7000 یورو از دست دادن رفاه سرانه است.

با این وجود، همانطور که اداره آمار فدرال آلمان در اواسط ژانویه گزارش داد، اقتصاد این کشور در سال 2022 اندکی و حدود 1.9 درصد رشد کرد.

مایکل گروملینگ، اقتصاددان IW می گوید: وضعیت هنوز بسیار شکننده است. او گفت: این وضعیت استثنایی ما را در ماه‌های آینده همچنان مشغول خواهد کرد و بر رفاه تأثیر خواهد گذاشت. این موسسه عدم قطعیت در بخش انرژی، هزینه های بالای برق، گاز و محصولات اولیه و مواد خام را مشکلات اصلی می داند. بر این اساس این عدم قطعیت ها همچنین سرمایه گذاری ها را کاهش می دهد. علاوه بر این، تقاضا از سوی خانوارهای خصوصی در حال کاهش است، زیرا آنها نیز تحت فشار افزایش قیمت قرار دارند.

در همین حال، بانک توسعه فدرال KfW به مشکل دیگری اشاره می کند. بر این اساس کمبود کارگران ماهر و تنها یک رشد متوسط ​​بهره وری نیز بر اقتصاد تاثیر خواهد گذاشت. بر این اساس از سال 2012، بهره وری نیروی کار تنها 0.3 درصد در سال افزایش یافته است. تحلیلی توسط KfW می‌گوید: فقدان کارگران ماهر در حال حاضر فعالیت‌های تجاری از هر دو شرکت در آلمان یکی را مختل می کند.

بر این اساس اگر کارگران ماهر کمتر و کمتری در دسترس باشند آلمان وارد عصری از رکود مداوم می شد که احتمالاً پیش از پایان این دهه به تدریج منجر به کاهش رفاه می شود. در این گزارش آمده است: از دست دادن مداوم رفاه ما را به سمت و سوی افزایش درگیری ها بر سر توزیع و افزایش رقابت برای استفاده از منابع کمیاب می برد. بنابراین مردم به طور فزاینده ای فقیر می شوند و درگیری های اجتماعی افزایش خواهد یافت.

به منظور مبارزه با کمبود کارگران ماهر، KfW خواستار افزایش نرخ اشتغال در سنین 15 تا 64 سال و همچنین برای افراد بالای 65 سال و از طرفی مهاجرت کارگران خارجی است. بر این اساس بهره وری نیز باید افزایش یابد، به عنوان مثال، از طریق فرآیندهای کاری کارآمدتر یا اتوماسیون بیشتر که البته به خودی خود، هیچ یک از این اقدامات کافی نخواهد بود. در مجموع، آنها می توانند با هم تاثیرگذار باشند.

IW هم به خطرات ناشی از کمبود کارگران ماهر اشاره می کند. بر این اساس به ویژه این مسئله نگران کننده است که همواره تعداد کمتری از جوانان در زمینه تحصص MINT (ریاضیات، علوم کامپیوتر، علوم طبیعی و فنی، مهندسی و تکنولوژی) تحصیل می کنند. بنابراین در دروس ریاضی – علمی و فنی تخصص ها کم می شود.. دقیقاً اینجاست که به متخصصان بیشتری در بازار کار نیاز است. این موسسه با استناد به محاسبات خود گفت که در حال حاضر کمبود حدود 140,000 متخصص در حرفه های دانشگاهی MINT وجود دارد.

طبق گزارش اداره آمار فدرال آلمان، تعداد دانشجویان جدید در رشته MINT در سال 2021 نسبت به سال قبل 6.5 درصد کاهش یافته است. یکی از دلایل ذکر شده این بود که تعداد افراد 17 تا 22 ساله در آلمان نیز در حال کاهش بود.