ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

«
»

ملاک حقیقت عمل است نه حرف

(فرهاد)

دلم ز دست دوستان دو رنگ تنگ است

فدای قلب دشمن شوم همیشه یکرنگ است

(بیدل)

جنرال اسکات میلر فرمانده کل نیرو های خارجی بتاریخ اول جدی در ولایت فراه رفته بود در دیدار با مقامات این ولایت گفته است که نیرو های خارجی از بهر کمک به برقراری صلح و اتحاد، حفاظت از منافع ملی افغانستان در این کشور حضور دارند، افزود ما در افغانستان هستیم تا صلح و اتحاد در سراسر افغانستان برقرار  و از منافع ملی این کشور حفاظت کنیم.

در ادامه گفت ما همواره از مردم افغانستان حمایت میکنیم یقیناً که از همکاران امنیتی مان پیشتیبانی میکنیم همان گونه بار ها گفته ام افغانها باید از بهر قربانی های نیرو های امنیتی شان به آنان افتخار نمایند، در رابطه به گفته فرمانده متذکره مردم و آگاهان دید گاه های خویش را چنین بیان داشته، میافزایند ملاک حقیقت عمل است نه حرف، نه وعده های بلند بالای سرخرمن.

زیرا که تجربه خونین هفده سال گذشته ثابت ساخت که قوت های نظامی خارجی از جمله امریکا و متحدین آنها در عملکرد های خویش بر خورد دوگانه داشته با ادعای مصارف یک تریلیون دالر در جنگ افغانستان بجای وارد کردن فشار های اقتصادی، نظامی، سیاسی بالای مهد تروریزم جهانی (آنطرف خط دیورند)  کشور ما را به میدان نبرد، پایگاه مافیای بین المللی مواد مخدر، آزمایش انواع ایدولوژی ها، بازار مصرفی، تهیه کننده مواد خام کشور های منطقه و جهان مبدل نموده ثمره آن قرار گرفتن افغانستان در ردیف چهار کشور فاسد، نود فیصد تهیه کننده مواد مخدر جهان میباشد.

بیش از چهل فیصد در زیر خط فقر زیست نموده شش میلیون تن در خارج از کشور مهاجرت نموده بیش از یک میلیون تن بیجاه شده گان داخلی را در کشور تشکیل میدهند، بیش از سه میلیون تن به مواد مخدر، هفتاد فیصد به نسبت تشدید شدن جنگ های خونین، مشکلات اقتصادی، بیکاری، عدم تطبیق یکسان قانون و عدالت اجتماعی، گسترش فرهنگ معافیت، تجاوز بالای یکعده کودکان، زنان به امراض های فزیکی و روانی مبتلا شده اند، به نسبت عدم حمایت از تولیدات داخلی از جمله تثبیت غیر عادلانه مالیات و کرایه های مارکیت های تولیدی، تجارتی، خدماتی، دولتی، مختلط و مالیات عمده فروشان، عدم توجه به حل مشکلات راه های ترانزیتی، ایجاد دستگاه های پروسس، مواد غذایی، میوه، پیشه وری، صنعت کاران، گدام های ذخیره، هنگر ها مطابق نیاز، نبود منابع توزیع کننده قرضه با مفاد عادلانه و بازاریابی تولیدات داخلی در مارکیت های داخلی و خارجی، تورید اجناس و مواد بی کیفیت، کم کیفیت یا اجناس و موادیکه در داخل تولید خواستهای هموطنان ما را مرفوع مینمود.

بزرگترین صدمه و مهلک بر پیکر اقتصاد کشور وارد کرده است.

کسر بیلانس تجارت نود و چهار فیصد یعنی واردات نود و چهار، صادرات شش فیصد در سالهای گذشته نشان میدهد با وجود امضاء تفاهم نامه همکاری بین سران دولت امریکا، افغانستان به اثر کارشکنی و بازیهای ریا کارانه و دوگانه نظامیان امریکایی بیست و دو گروه دشمنان مردم در نقاط مختلف کشور ما به حملات انتحاری ادامه داده  نظامیان ناتو و امریکا در مقابل تجاوز چندین کیلومتر نظامیان پاکستانی در داخل افغانستان و پرتاب هزاران راکت که سبب شهادت و بیجاه شدن هزاران خانواده در نقاط ولایات نزدیک به خط تحمیل دیورند گردیده اند، سکوت اختیار نموده هیچ عکس العمل از خود نشان نداده اند.

از ناحیه بازیهای فوق صدای مردم به آسمانها بلند شده، سرزمین جنت نشان ما به یک جهنم برای باشنده گان آن مبدل شده است.

تا زمانیکه سران متذکره در عملکرد هایشان صادقانه تغیرات بنیادی را نیاورند نمیتوان به وعده های سرخرمن، فرمانده هان نظامی و سران قصر سفید و متحدین آن امیدوار بود.