گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

مزایای بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری تاریخ مجارستان توسط چین

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، سرمقاله ۱۵ اوت ۲۰۲۲ *

این بار CATL مجارستان را برای ساخت یک کارخانه انتخاب کرده است. این یک مورد مجزا، اما همچنین پدیده‌ای است الهام‌بخش و با اهمیت گسترده‌تر. در حالی که برخی از نیروهای اروپایی و آمریکایی به‌طور فزاینده‌ای فشار می‌آورند تا سرمایه‌گذاری‌های چین را از طریق دریچه‌های سیاسی بررسی کنند، بوداپست اصرار دارد که منطقی و عمل‌گرا باشد، کورکورانه آنان را دنبال نکند و از تسخیر منافع ملی خود توسط انگیزه‌های سیاسی دیگران اجتناب ورزد تا به‌خاطر آن بهای غیرضروری پرداخت نکند.


شرکت فناوری آمپرکس معاصر Contemporary Amperex Technology Ltd ‪(CATL)‬، بزرگ‌ترین سازنده باتری خودروهای الکتریکی در چین، اعلام کرد که یک کارخانه باتری به ارزش ۷/۳۴ میلیارد یورو (۵۰/۷۹ میلیارد یوان) در مجارستان خواهد ساخت. این کارخانه پس از ساخته شدن، قرار است بزرگ‌ترین کارخانه تولید باتری در اروپا باشد. مجارستان گفت که این «بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری بی‌سابقه و نوظهور در تاریخ مجارستان» خواهد بود. برخی رسانه‌های خارجی مدعی شدند که مجارستان به دلیل «حمایت از چین»، «بزرگ‌‌ترین سرمایه‌گذاری تاریخ» را به‌دست آورده است، که کمی ‌تلخ است: در حالی که به‌صورت شفاهی «نه» می‌گویند، به روند سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی توجه زیادی داشته‌اند. 

شرکت CATL چرا در مجارستان سرمایه‌گذاری کرد؟ هر کسی با چشمان فهیم می‌تواند بگوید که این یک تصمیم تجاری کاملاً عادی است. موقعیت جغرافیایی در قلب اروپا، با پایگاه پشتیبانی صنعتی خوب، به شرکت‌های چینی در مجارستان این امکان را می‌دهد که به مشتریان اروپایی خود نزدیک‌تر شده و بتوانند به نیازهای آنها به موقع پاسخ دهند. مهم‌تر از آن، مجارستان به شرکت‌های چینی از نظر سیاست و محیط تجاری، قابلیت پیش‌بینی را ارائه می‌دهد. مجارستان، اولین کشور اروپایی که یادداشت تفاهم با چین برای ساخت مشترک ابتکار «کمربند و جاده» را امضا کرد، به شرکت‌های چینی سیاست‌های ترجیحی زیادی برای سرمایه‌گذاری‌هایشان پیشنهاد داده است. در نتیجه، تعداد شرکت‌های چینی که در مجارستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، طی دو سال گذشته رو به افزایش بوده است. حجم سرمایه‌گذاری نیز بالا بوده و تجارت دوجانبه چین و مجارستان در سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴/۵ درصد افزایش داشته است. چندی پیش، NIO، یک سازنده خودروهای الکتریکی چینی، اولین کارخانه خارج از کشور خود را در مجارستان اعلام کرد و در ژوئن، لنوو (Lenovo) اولین کارخانه اروپایی خود را در این کشور راه‌اندازی کرد. 

برخی رسانه‌های خارجی با حسادت ادعا کردند که مجارستان به‌خاطر «حمایت از چین در درازمدت»، سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی به‌دست آورده است.  با توجه به این تلاش‌ها، بهتر است عمیقاً فکر کنیم که چرا CATL برنامه‌های خود برای ساخت کارخانه در آمریکای شمالی را به تعویق انداخته است. برای مدت‌های طولانی، ایالات متحده کشوری بوده است که بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی را جذب می‌کند. اما طی سال‌ها، در فضای مسموم پان ــ سیاسی‌سازی و تعمیم مفهوم امنیت، کشور آمریکا سابقه بسیار بد و ترسناکی پیدا کرده و بستر اصیل و زرخیز سرمایه‌گذاری‌ها را به میدان مین تبدیل کرده است. به‌عنوان مثال، شرکت‌های خارجی با فناوری پیشرفته را مجبور به واگذاری فناوری خود کرده و حتی سرمایه را «مصادره فنی» کرده است که باعث شده بسیاری از مردم بگویند واشنگتن به «سرقت آشکار» نزدیک شده است. آیا اگر شرکتی دائماً نگران سرمایه‌گذاری خود باشد که ممکن است روزی مصادره شود یا تمام سرمایه‌گذاری خود را از دست بدهد، می‌تواند به راحتی توسعه یابد؟ بر اساس گزارش رسانه‌های ایالات متحده، CATL مدت‌هاست که در حال برنامه‌ریزی برای ساخت کارخانه باتری در ایالات متحده بوده و از برخی مکان‌ها در ایالات متحده نیز بازدید کرده است، اما در نهایت ممکن است طرح جایگزینی را برای ساخت کارخانه در مکزیک انتخاب کند. باید گفت که بسیاری از شرکت‌های دیگر هم در دو‌دلی و ابهامات CATL شریک می‌باشند. 

چین از‌جمله کشورهایی بوده است که در دهه‌های گذشته، از جهانی شدن اقتصادی بیشترین بهره را برده و بیشترین سهم را در آن داشته است. شرکت‌های چینی که در خارج از کشور سرمایه‌گذاری و تجارت خود را گسترش داده‌اند، به این فرآیند کمک زیادی کرده‌اند. بدون شک کارخانه‌های CATL در مجارستان برای توسعه خودروهای الکتریکی در اروپا مفید خواهند بود. با این حال، «آتلانتیک‌هایی» هستند که در همکاری‌های عمل‌گرایانه و منطقی اروپا، درست همانند سیاستمداران آمریکایی و غربی که به «دیپلماسی مبتنی بر ارزش‌ها» وسواس دارند، دخالت می‌کنند. ما می‌خواهیم بگوییم که این افراد باید خودشان ضمن درون‌نگری، در این زمینه تجدید‌نظر کنند و متوجه شوند که دیگر نباید از یک دریچه خاص به سرمایه‌گذاری‌های چینی نگاه کنند. هنگامی‌ که مجموعه ای از تحریکات سیاسی و تجزیه پیوندها همچنان فضای اعتماد و همکاری دوجانبه را مسموم می‌کند، هیچ شرکتی در جهان که نمی‌خواهد به هدف بعدی فشار و قلع و قمع بی‌رحمانه تبدیل شود، برای سرمایه‌گذاری نخواهد آمد. اگر ملتی با استفاده از چنین ابزارهای سیاسی به محدود کردن رفتارهای اقتصادی ادامه دهد، تنها با روند عمومی‌ جهانی شدن اقتصاد مقابله خواهد کرد. حقیقت به همین سادگی است. 

این بار CATL مجارستان را برای ساخت یک کارخانه انتخاب کرده است. این یک مورد مجزا، اما همچنین پدیده‌ای است الهام‌بخش و با اهمیت گسترده‌تر. در حالی که برخی از نیروهای اروپایی و آمریکایی به‌طور فزاینده‌ای فشار می‌آورند تا سرمایه‌گذاری‌های چین را از طریق دریچه‌های سیاسی بررسی کنند، بوداپست اصرار دارد که منطقی و عمل‌گرا باشد، کورکورانه آنان را دنبال نکند و از تسخیر منافع ملی خود توسط انگیزه‌های سیاسی دیگران اجتناب ورزد تا به‌خاطر آن بهای غیرضروری پرداخت نکند. ثبات و قابل پیش‌بینی بودن فضای سرمایه‌گذاری آن به ثمر نشسته است. سفیر مجارستان در چین گفت که مجارستان مفتخر است که «مدخل اصلی ورود» شرکت‌های بزرگ چینی به اروپا است. روابط سالم و پایدار چین و اروپا، از‌جمله روابط تجاری، برای هر دو طرف و جهان مفید است. دو طرف باید در میانه راه برای ارتقای همکاری‌های تجاری، از‌جمله فراهم کردن «نقاط ورودی» بیشتر برای شرکت‌های چینی به اروپا و اتصال این نقاط، با یکدیگر دیدار کنند.

[عکس: نمایی از مقر CATL در نینگده، استان فوجیان شرق چین]

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۸/۱۲۷۲۹۷۵.shtml