آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

قتل خبرنگار رادیو صدای بست در هلمند را محکوم می‌کنیم

 

گزارش‌گران بدون مرز مراتب تسلیت خود را به خانواده و همکاران نور احمد نوری اعلام می‌کند. این قتل نباید بدون پیگیری قضایی بماند.

گزارش‌گران بدون مرز تاسف خود را از کشته شدن، نور احمد نوری، همکار رادیوی محلی صدای بست، در شهر لشکرگاه ولایت هلمند اعلام می‌کند. پیکراین همکار رسانه‌ای شب گذشته در حوزۀ اول شهر لشکرگاه از طرف پوليس کشف گرديد.

گزارش‌گران بدون مرز مراتب تسلیت خود را به خانواده و همکاران نور احمد نوری اعلام می‌کند. این قتل نباید بدون پیگیری قضایی بماند. ما از دولت افغانستان خواهان پیگیری در باره‌ی تحقیق و بررسی هستیم که مقامات محلی آغاز آنرا اعلام کرده‌اند،. ما خوهان روشن شدن همه‌ی حقیقت در باره‌ی قتل و مجازات مسئولان آن هستیم.

۳ جدى۱۳۹۲ نور احمد نوری پس از خروج از منزلش ناپدید و پیکر غرقه در خونش در شام‌گاه همان روز پیدا شد. به گفته طب عدلی، وی پیش از کشته شدن مورد شکنجه و لت و کوب قرار گرفته است و آثار دست‌کم دو ضربه کارد بر سرش مشهود بوده است. به گفته یکی از شاهدان وی با دستمال‌گردنی خفه شده است و پیکر وی در يک بوجى (گونی) انداخته شده است. مسئولیت قتل را تاکنون کسی برعهده نگرفته است. محمد نعيم والى هلمند در شفاخانه به خبرنگاران اعلام کرد، که “دستور بررسی و تحقیق جدی را به نهادهای کشفى و امنيتى در مورد اين قتل داده است.”

نور احمد نوری، بیست شش ساله، از سه سال پیش مجری دو برنامه، محراب به شکل روزانه و منبر به شکل هفتگی در رادیو بست بود. رادیو بست از سال ۱۳۸۸ تا امروز بکار مشغول است و روزانه هفده ساعت برنامه نشر می‌هد.

عبدالسلام زاهد، مدیر رادیو به گزارش‌گران بدون مرز اعلام کرد : “هنوز انگیزه قتل بر ما معلوم نیست و ماموران پلیس باید بررسی کنند، اما من از تهدیدعلیه او و به تازه‌گی مطلع نیستم، او مردی خوب و مؤمن بود و برنامه‌های او مشکلی نداشتند. وی در روزهای جشن‌های مذهبی نیز مجری برنامه‌های رادیو بود.” خانواده وی اما اعلام کرده‌ است که خبرنگار در روزهای اخیر چندین بار تهدید شده بود.

ولایت هلمند یکی از خطرناکترین ولایات کشور برای خبرنگاران است. خبرنگاران این ولایت برای انجام وظیفه اطلاع رسانی خود همواره با خطر رودر رو هستند. در ماه گذشته جمعی از خبرنگاران ولایت هلمند در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرده بودند که تهدید می‌شوند و به علت این تهدیدها امکان انجام وظیفه خود را ندارند.

پیش از این ولایت هلمند شاهد قتل خبرنگاران بود، در سال ۱۳۸۸ عبدالصمد روحانی، گزارشگر آژانس خبری پژواک و بی بی سی و یک سال پیشتر اجمل نقشبندی و سید آقا دو همکار مطبوعاتی افغان بدست طالبان در همین منطقه ربوده و سپس کشته شدند.