طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

«
»

فقر، تحریم‌ها، محل‌های کار

نویسنده: ک. رادین برگرفته از : ساویتسکایا راسیا، شماره ۷۷ (۱۵۱۹۲)، ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۲ *

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه گفت که تحریم‌های ضدِ روسیه چالش بزرگی برای این کشور است، اما روسیه تسلیم نخواهد شد، بلکه با استفاده از پتانسیل موجود با شدت بیشتری توسعه خواهد یافت. رئیس دولت در شورای توسعه استراتژیک و پروژه‌های ملی گفت که «واضح است که این یک چالش بزرگ برای کشور ما است، اما نه‌تنها ما تسلیم نمی‌شویم، در نوعی سراسیمگی و سردرگمی ‌قرار نمی‌گیریم یا آنطور که برخی از «خیرخواهان» ما پیش‌بینی می‌کنند، به دهه‌های گذشته عقب‌نشینی نمی‌کنیم».
 

بیش از ۱۱۰ هزار شرکت از ماه مارس در روسیه تعطیل شده‌اند. تعداد بنگاه‌های تعطیل شده از مارس تا ژوئن در روسیه به ۱۱۳/۵ هزار واحد رسیده است که ۱۷/۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۱ و ۳۰ درصد بیشتر از زمان افتتاح بوده است. شبکه بین‌المللی حسابرسی و مشاوره «FinExpertiza» محاسبه کرده است که چند شرکت در ۴ ماه‌ اول تحریم ــ از مارس تا ژوئن ــ بسته شده‌اند. تعداد ثبت شرکت‌های جدید تقریباً بدون تغییر باقی ماند و به ۷۸/۶ هزار رسید ــ ۶۹/۲ درصد از تعداد شرکت‌ها بسته‌اند. حتی اگر تصور شود که فقط ۱۰ نفر در این بنگاه‌ها کار می‌کردند، بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بدون کار و بدون امرار معاش می‌مانند. لیست مناطقی که کمترین سهم شرکت‌های باز را نسبت به شرکت‌های منحل شده دارند، شامل منطقه تومسک (۳۸/۶ درصد) می‌شود. منطقه «ولادیمیر» (۲۶/۹ درصد)، «اینگوشتیا» (۳۰/۲ درصد)، «ماری ال» (۳۲/۹ درصد) پیشتازان این شاخص بودند. بخش عمده‌ای از شرکت‌های حذف شده، بیش از ۷۸ هزار، با تصمیم ارگان‌های مالیاتی از ثبت‌نام واحد دولتی اشخاص حقوقی حذف شدند. حدود ۱۴/۵ درصد از بنگاه‌هایی که تعطیل شدند (۱۶/۵ هزار) مستقیماً توسط خود مالکان منحل شدند منجمله ۲/۲ درصد (۲/۵ هزار) از طریق ورشکستگی.

«پوتین» اعلام کرد که فدراسیون روسیه به دلیل تحریم‌ها با حجم عظیمی ‌از مشکلات روبرو است.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه گفت که تحریم‌های ضدِ روسیه چالش بزرگی برای این کشور است، اما روسیه تسلیم نخواهد شد، بلکه با استفاده از پتانسیل موجود با شدت بیشتری توسعه خواهد یافت. رئیس دولت در شورای توسعه استراتژیک و پروژه‌های ملی گفت که «واضح است که این یک چالش بزرگ برای کشور ما است، اما نه‌تنها ما تسلیم نمی‌شویم، در نوعی سراسیمگی و سردرگمی ‌قرار نمی‌گیریم یا آنطور که برخی از «خیرخواهان» ما پیش‌بینی می‌کنند، به دهه‌های گذشته عقب‌نشینی نمی‌کنیم». «پوتین» اشاره کرد که: «البته که نه، برعکس، ضمن درک حجم عظیمی ‌از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم، به‌شدت و با شایستگی به‌دنبال راه‌حل‌های جدید خواهیم بود و به‌طور موثر از ذخایر تکنولوژیکی موجود و پیشرفت‌های شرکت‌های نوآور داخلی استفاده خواهیم کرد». «پوتین» ضمن اذعان به همه اینها که کار بسیار دشواری است، خاطرنشان کرد که مقامات روسیه «از این موضوع آگاه هستند». رئیس‌جمهور گفت: «روشن است که ما نمی‌توانیم جدا از کل جهان توسعه پیدا کنیم، اما اینطور نخواهد بود، گذاشتن حصارهای عظیم در دنیای کنونی تقریباً غیرممکن است ــ این غیرممکن است». براساس گفته وی، مسیر اولویتی که اکنون باید به آن توجه ویژه‌ای شود، توسعه بیشتر فناوری‌های پویا و متحرک است.

* https://www.sovross.ru/articles/۲۲۹۲/۵۷۸۵۲