توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

«
»

فرخنده باد هشت مارچ روز همبستگی بین المللی زنان جهان

 

حزب ملی ترقی وطن روز هشتم مارچ- روز همبستگی بین المللی زنان جهان را به همه زنان افغانستان و زنان تمام جهان تبریک و تهنیت عرض میدارد و برای ایشان در مبارزهٔ حق و عدالت موفقیت های عظیمی را تمنا مینماید.

حزب ملی ترقی وطن برای احقاق حقوق حقهٔ زنان مبارزهٔ خستگی ناپذیر و دوامدار نموده، در همه فعالیت های خویش وضع زنان را به حیث قشر اجتماعی تحت فشار و ستم در نظر گرفته و برای رهایی شان از زنجیرهای استبدادی و سنتی مردسالاری، بخاطر اصلاحات متداوم وعلماً سنجیده شدۀ تدریجی مبارزهٔ فعال، مسالمت آمیز و قانونی مینماید.

حزب ملی ترقی وطن معتقد است که ترقی و پیشرفت اجتماعی کشور بدون سهم گیری فعال و همه جانبهٔ زنان غیر ممکن میباشد. برای اشتراک فعال زنان در مبارزه برای آزادی، صلح، عدالت اجتماعی و همبستگی ملی به تساوی چانس ها و حقوق همه افراد جامعه، منجمله زنان و مردان ضرورت است. از همین روحزب ملی ترقی وطن در بخش امور اجتماعیٍ اهداف مرامی خویش در نخستین مادهٔ آن به این موضوع تأکید نموده و «پایان دادن به اشکال مختلف تبعیض و انواع مظالم اجتماعی بخصوص به مناسبات مردسالارانهء قرون وسطایی حاکم بر زندگی برده وار زنان که سنگین ترین بار بی عدالتی و ستم اجتماعی را بر دوش می کشند.» از جملهٔ مهم ترین وظایف حزب برشمرده است.  حزب ما همچنان «تأمین مساوات میان شهروندان، تطبیق یکسان قانون بالای همه  و تأمین عدالت اجتماعی» را خواستار بوده، «در راه تحکیم وحدت ملی و رفع هرنوع تبعیض و امتیاز میان شهروندان کشور در راه مشارکت سیاسی» سعی و تلاش خستگی ناپذیر را انجام میدهد.

حزب ملی ترقی وطن «تأسیس بیمه های اجتماعی به هدف تأمین رفاه همگانی و حمایت از شهروندان کشور در هنگام تقاعد، بیکاری، بیماری، ناتوانی، دوران پیری، معلولیت، معیوبیت، حوادث و آفات طبیعی» را جزٔ مرام خویش قرار داده، برای «ایجاد مراکز صحی و درمانی، مراکز حمایت طفل و مادر در همه ولسوالی ها و نواحی شهر ها، توسعه و تضمین خدمات صحی رایگان، تأمین حفظ الصحۀ محیطی، آب صحی آشامیدنی و وقایۀ مردم در برابر امراض ساری و پرازیتی بخاطر تأمین صحت همگان» جدو جهد مینماید. «حمایت از یتیمان و بیوه زنان، معلولین و معیوبین جنگ و بحران کشور، تعین احصائیۀ دقیق آنها، مواظبت همیشگی و بدون تبعیض از آنان، فراهم آوری شرایط مناسب زندگی و امکانات کار و خدمات اجتماعی و جلب حمایت مؤسسات داخلی و خارجی از آنها» نیز از زمرهء اهداف عمدۀ حزب ما میباشد، که همۀ آنها بحیث کامپلکس مجموعی فکتورها در بهبود شرایط زندگی زنان نقش بسزای خویش را ایفا مینماید.

حزب ملی ترقی وطن به صراحت اعلان میدارد که از حقوق حقۀ همۀ زنان افغانستان، در هر جا و هرزمان با تمام امکانات خویش دفاع نموده و متحد ثابت و بااعتماد نهضت ها، سازمانها و اکسیون های آنها در داخل و خارج از کشور میباشد. از ابتکارات اشخاص، سازمانها و گروپ های  کمپاین بخاطر پشتبانی از هشتم مارچ و تعین هشت جون بحیث روز ویژۀ همبستگی بین المللی زنان و مردان جهان با زنان دردمند افغانستان،  مبارزه نموده، حمایت خویش را اعلان میدارد.

فرخنده باد روز هشتم مارچ، روز بین المللی همبستگی زنان سراسر جهان!

به پیش در راه مبارزۀ بی امان برای احقاق حقوق حقۀ زنان افغانستان!

کمیسیون آموزش و فرهنگ حزب ملی ترقی وطن

کابل- افغانستان، ۷ مارچ سال ۲۰۱۴ میلادی  مطابق با ۱۶ حوت سال ۱۳۹۲ هجری خورشیدی