به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

غرب جنگ‌طلب باید به‌زور از رویای تسلط جهانی دست بردارد

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۶ سپتامبر ۲۰۲۲ *

در حالی که کشورهای در حال توسعه مدت‌هاست که از بند استعمار و امپریالیسم رهایی یافته‌اند، برخی از کشورهای غربی اگر بتوانند با زور به سلطه جهانی دست یابند، هنوز در رویای بازآفرینی «عصر طلایی» امپریالیسم و ​​استعمارند. 

ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر سابق مالزی روز جمعه در یک پست فیسبوکی، غرب و به‌ویژه کشورهای اروپایی را به دلیل «اعتیاد به جنگ و کشتار مردم» محکوم کرد. «آنها ستایشگر جنگند. آنها کشتار را جشن می‌گیرند … آنها با تمرینات و مانورهای جنگی برای جنگ آماده می‌شوند. آنها دائماً در حال اختراع سلاح‌های جدیدی که در کشتن مردم کارآمدتر باشد هستند.» 

ماهاتیر در این پست همچنین از غرب به دلیل تحریک روسیه که در نهایت منجر به درگیری نظامی ‌کنونی بین مسکو و کیف شد، انتقاد کرد.  بازتاب این اظهارات او در مصاحبه اخیر با فایننشال تایمز است، جایی که او «تحریک آمریکا» را عامل افزایش تنش در تنگه تایوان دانست و از کشورهای جنوب شرق آسیا خواست تا از تحریک آمریکا و غرب علیه چین دوری کنند. 

ماهاتیر به‌عنوان یک سیاستمدار کهنه‌کار ۹۷ ساله شاهد بوده است که چگونه مالزی پس از تجربه درد ناشی از استعمار و آسیب ناشی از جنگ جهانی دوم که توسط قدرت‌های غربی شعله‌ور شده بود، در مسیر توسعه مستقل قدم گذاشته است. این نیز بخشی از تاریخ بسیاری از کشورهای آسیای جنوب شرقی است. 

بیانیه ماهاتیر منعکس‌کننده افکار عمومی ‌در کشورهای منطقه است. مردم آسیای جنوب شرقی می‌دانند که نباید توسعه صلح‌آمیز امروز را بدیهی بدانند، زیرا چنین جاده‌ای بر پایه مبارزه‌ای با کشمکش‌های متعدد تلخ و غلبه بر موانع بسیار زیاد ساخته شده است. بنابراین، طبیعی است که آنها حاضر نیستند به جنگ دیگری بین قدرت‌های بزرگ وادار شوند، ناگفته نماند که می‌دانند قربانی این درگیری‌ها می‌شوند. 

سیاستمدار مالزیایی در‌واقع آشکارا تهدید چشمگیر غرب را می‌بیند که با تحریکات علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و حتی جهانی ایجاد شده است. ماهاتیر به آسیای جنوب شرقی نسبت به تبدیل شدن به پیاده نظام کوچک یکبار مصرف در استراتژی غرب ــ هند و اقیانوس آرام ــ هشدار می‌دهد. او همچنین به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که شریک جرم قدرت‌های متخاصم غربی نشوند. 

غرب به‌عنوان استعمارگران سابق، تاریخ شکوفایی خود را بر بسیاری از کشورهای در حال توسعه، با خشونت، از‌جمله خونریزی و جنگ، نوشته است. از عصر اکتشافات تاکنون، تمدن غرب با استفاده از زور و برای به‌دست آوردن ثروت بیشتر، کشورهای فقیرتر و ضعیف‌تر را غارت می‌کند تا خود در جهان آقایی کند. 

با این حال، کشورهای غربی دوست ندارند هژمونی آنان به چالش کشیده شود، زیرا در غیر‌این‌صورت، ابزار حیاتی خشونت برای تحت سلطه درآوردن سایر کشورها را از دست خواهند داد. در نتیجه، غرب علیه کشورهایی که ممکن است هژمونی آنها را تهدید کند، انواع اقدامات سرکوبگرانه را انجام داده است، حتی تا آنجا که جنگ به‌راه انداخته است. 

اگرچه متهم کردن همه کشورهای اروپایی به‌عنوان مشتاقان خشونت دشوار است، اما برخی از امپراتوری‌های سابق در اروپا همچنان مشتاق هستند تا از طریق استفاده از زور نسبت به دیگران قلدری کنند، گویی هنوز هم در دوران امپراتوری به‌سر می‌برند. لو ژیانگ، محقق آکادمی‌ علوم اجتماعی چین، به گلوبال تایمز گفت که با وجود اینکه قدرت‌های اروپایی عمدتاً پس از جنگ جهانی دوم از برانگیختن جنگ‌ها خودداری کرده‌اند، اما همچنان در دوران مدرن، در خونریزی‌های بی‌ملاحظه و جنگ‌های ناموجه تحت رهبری ایالات متحده، به‌ویژه تحت مکانیزم ناتو، شرکت کرده‌اند. 

سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی ‌چینی معتقد است که وسواس جنگ در برخی کشورهای غربی، ذهنیت سلطه‌جویانه آنها را آشکار می‌کند. توسعه تمدن غرب به بن‌بست رسیده است ــ امّا هنوز هم گرفتار امپریالیسم است. در اعماق وجود، برخی در غرب هنوز جهان در حال توسعه را مستعمره خود می‌دانند، از همین رو همچنان در تلاش‌اند تا برای کسب منافع بیشتر و پیشبرد مقاصد خود، راه‌هایی برای قلدری و استثمار بیابند. 

با این حال، اکنون اکثر کشورها برای جلوگیری از تبدیل شدن به هدف قلدری و غارت غرب، به‌شدت از نیاز به اتکا به خود آگاه شده‌اند. سونگ گفت، جایی که ظلم و ستم باشد، مقاومت نیز خواهد بود. 

استعمار و امپریالیسم برای استفاده قدرت‌های غربی دزد و غارتگر درست کرده است. اما دیگر کاملاً غیر‌واقع‌بینانه است که این کشورها فکر کنند چنین رفتارهای وحشیانه و ظالمانه و سوء‌استفاده از قدرت و نفوذ همچنان می‌تواند آنان را تضمین کند. زمان آن فرارسیده است که آنها از این رویا بیدار شوند که می‌توانند با استفاده از برتری قدرت خود بر جهان حکومت کنند.

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۹/۱۲۷۴۷۸۳.shtml