چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

هنر و حقوق فرهنگ ها...!

هنر یا خوب دیدن: عمق و ظرفیت دریافت کننده را٬ لازم…

سیاست مداران افغان و جهان میگویند افغانستان به دولت  مانندطالبان…

نوشته  کریم پوپل  ۸.اپریل ۲۰۲۵                                                                                                                                                 ۱۱. مسله سمتی قوم گرایی ملیت گرایی …

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت 

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت نشر شد. پیشکش می…

چالش های فرا راه طالبان و ناکارآمدی این گروه برای…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن رخداد های خونین؛ درس های آموزنده…

لنین در دنیای وانفسای بحران فرهنگ گلوبال!

LENIN. W.I (1870´- 1924) لنین؛ سومین ستاره جهانبینی کمونیسم علمی.  آرام بختیاری لنین…

دگرگونی های ژرف و گسترده و چالش های فکری و…

نویسنده:  مهرالدین مشید تحولات شتاب زدۀ جهان؛ ناپاسخ گویی و شگفت…

تاریخ هویت های ملی...!

ملی از ملت گرفته شده٬ که خود پدیده «ملت» و یا…

نظری به تشکیل حکومت های « در تبعید» ،  امروز…

نوشته از بصیر دهزاد  در جریان سال ۲۰۲۴ عیسوی  یا سال…

عید در نوروز 

رسول پویان  جهان را ز بنیان دگرگون کنید  برون ازطلسمات وافسون کنید  فـرشته…

پرچمی گفتن!

امین الله مفکر امینی    2025-28-03! پرچمی گفتن اســـت زیـــبِ دهــن بـکردار پرچمی بودن…

«
»

سکوت در برابر گستاخی های پاکستان بار بار مسئولیت افغانستان را نزد جهان سنگین‌تر می‌سازد

حکومت‌های افغانستان زمانی می‌توانند در تامین امنیت و ثبات موفق شده و راه پیشرفت را در پیش گیرند که توان خنثی سازی پلانهای مخرب پاکستان را داشته و دست اجنتهای آنرا از قرا وقصبات تا مراکز کوتاه سازند .

نیت همسایگی نیک میان افغانستان و پاکستان ضرورت موقعیت جغرافیایی و اتنیکی طرفین است ، ۲۳۱۰ کیلومتر سرحد مشترک با خط جدایی استعماری دیورند که در دو طرف آن اقوام و قبایل دارای نیاکان مشترک ، فرهنگ و دود و دستور مشترک زندگی می‌کنند چنین حالت اجبار را به اثر پلان شوم استعمار کهن انگلیس به بار آورده است . از تورخم تا سپین بولدک‌بندرگاههای تجارتی از ناگزیری های حفظ همسایگی نیک میان طرفین است .

پاکستان ۷۷ سال عمرش را در خصومت با افغانستان گذشتانده و به هیچ حسن نیت افغانها جواب بالمثل نداده است که حاصل آن ویرانی کشور ما میباشد .

از ۵۰ سال قبل که ربانی و حکمتیار و مسعود در مخالفت با رژیم جمهوری محمد داود بدامن ای.اس.ای. افتادند تا حال پاکستان مجال و امکانات بالاتر از حد کافی را برای ریشه دوانی استخباراتی از قرا و قصبات تا حکومت‌های مرکزی بدست آورده است ، ازین رو نسبت به هرکشوری دیگر حتی بالاتر از سی.ای.ای. در افغانستان ظرفیت‌های تخریبی، تشنج زایی و بی ثبات سازی را دارد ، هر حکومتی که بتواند ریشه های این اختاپوت استخباراتی با تار و پود تنیده شد ه افغانها را بخشکاند می‌تواند با آرامی خاطر به باز سازی افغانستان که خلاف میل پاکستان است نائل اید. برای این کار :

— خط مبارزه با گستاخی های پاکستان از محدوده روشنفکران بیرون شده بسوی عوام امتداد یابد .

— کمپاین وسیع و دوامدار تبلیغاتی علیه مقاصد نا پاک مقامات نظامی و استخباراتی پاکستان برای روشنگری افکار مردم منطقه و جهان راه اندازی گردد .

–، حسن نیت نسبت داشتن سیاست نیک وغیر تخریبی در همه عرصه ها اعم از دپلماسی ، تجارت و اقتصاد در کنار شرح و توضیح نیات بد پاکستان پیوسته در نظر باشد تا پاکستان نتواند مانند گذشته ها خود را مظلوم خطرات واهی دوهمسایه شرقی و غربی ( هند و افغانستان ) وانمود سازد .

— برای خنثی سازی نیات هواداران پاکستان که در عمق بد خواهان افغانستان اند توضیح گردد که پاکستان ممدوح آنان توان انحصار معادن تریلیون دالری افغانستان را ندارد ، باید به مردم فهمانده شود که کشور فقیر و محتاج پاکستان توان علمی ، تخنیکی و مالی چنین اقدام را در خود نمی بیند ، هوس دسترسی به این منابع یک آرمان انحصاری و استعماری است که افغانستان به بادران کلانش مثل آمریکا و انگلیس در استعمارگری تن نداده است به مزدور آنها چگونه سرتسلیم می نهد.

پاکستان توان تمویل تمدید و آسفالت یک سرک موازی به شاهراه تورم جلال آباد را که متعهد شده بود نداشت و آنرا اعمار نکرد چگونه می‌تواند بر معادن تریلیون دالری افغانستان سرمایه گذاری کند ؟

— برای بسیج افکار عامه مردم برمبنای وطن‌دوستی و غرور ملی با قدامت تا یخی این روح ، نشرات وسیع صوتی ، تصویری و نوشتاری ضرور است ‌.

— پاکستان ایجاد شده بر خاکهای هند و افغانستان از خود کدام افتخار تاریخی ندارد ، اسلام آن از ضرب شمشیر سلطان محمود غزنوی است ، راکت‌هایش را که بنامهای غزنوی و غوری و ابدالی مسمی کر ه است ناشی از فقر تاریخ آنست با این فقر کدام افتخار تاریخی دارد ، قطعآ به آن کشور صلاحیت اسلام نمایی برای افغانها داده نشود ، اسلام دولتی پاکستان اسلام حقیقی نیست، انگلیسی است ، نمایش و فریب مردم است باید ذهنیت عام مردم افغانستان از اسلام نمایی دولتی و استخباراتی پاکستان برحقایق اسلامی و مفاخر تاریخی افغانستان برگشتانده شود .

—- با یک پروگرام وسیع برملاسازی بدون ستیزه جویی با مردم پاکستان به سلطه تبلیغاتی سیاسی ۵۰ ساله پاکستان در افغانستان غلبه صورت گیرد ، آنگاه می‌توان در پرتو احساس ملی و وطنی جلو هرنوع گستاخی وویرانگری پاکستان را گرفت .

— دپلماسی فعال پاکستان میان کشورها و سازمان ملل متحد آهسته آهسته رنگ و رخ و سمت و سوی تروریسم را به جانب افغانستان بر می‌گرداند، خود لانه پرورش تروریسم و صدور تروریستان است و با تروریسم ۵۰ ساله اش،افغانستان را ویران کرد حالا باز با اجنتهای معلوم الحالش در پی ویرانی مجدد افغانستان میباشد ، خموشی و عدم افشاگری عمومی این سیاست بالاخره افغانستان را به تباهی دیگر سوق خواهد داد باید جلو ان گرفته شود با چند جمله تکراری و قالبی ” رد میکنیم ، قابل قبول نیست و دروغ است ” با این شیطان چند چهره نمی‌شود مقابله کرد .

شیوه های کارزار تبلیغاتی پاکستان ملهم از شیوه های کاری سی. ای .ای. است که آمریکا زیر نام صلح می جنگد و زیر نام حقوق بشر آدم می‌کشد، پاکستان هم زیر نام خط اول نبرد با تروریسم تروریست می پرورد و زیر نام افغانستان مرکز تروریسم‌مراکز پرورش و تربیت تروریستی خودرا پنهان می‌کند.

باید پذیرفت که حالت انزوا و عدم برسمیت شناسی جهانی امارت همه زمینه ها را در سطح منطقه و جهان برای پاکستان باز نگهداشته است تا بقدر کافی درین عرصه لابیینگ کند و فغانستان نتواند از خود دفاع کند .