چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

«
»

سوسیال دموکرات‌ها پیروز انتخابات آلمان

اولاف شولتز: در انتخابات آلمان پیروز شدم
رویترز: سوسیال دموکرات‌ها پیروز انتخابات آلمان/ تشکیل دولت سه حزبی محتمل‌ترین گزینه



اولاف شولتز  نامزد حزب سوسیال دموکرات آلمان اعلام کرد از آرای کافی برای تشکیل کابینه جدید در این کشور برخوردار است.
اولاف شولتز رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان او در ائتلاف با حزب سبزها و حزب «دموکراتیک آزاد» این کشور، از آرای کافی برای تشکیل دولت جدید برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اولاف شولتز با برگزاری یک نشست خبری اعلام کرد که در انتخابات سراسری فدرال آلمان پیروز شد.
طبق این گزارش، حزب اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی که مورد حمایت آنگلا مرکل قرار دارد و «آرمین لاشت» نامزدی این حزب برای صدراعظمی آلمان بود، تنها ۲۴.۱ درصد آرا را کسب کرد و متحمل یک «شکست تاریخی» شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اولاف شولتز که حزبش ۲۵.۷ درصد آرا را کسب کرد درباره آینده حزب اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی اظهارنظر کرد.
به گفته شولتز، اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان باید با توجه به نتیجه انتخابات روز یکشنبه به جایگاه اپوزیسیون بروند.
اظهارنظر نامزد حزب سوسیال دموکرات آلمان درباره انتخابات این کشور در شرایطی مطرح شده که پیشتر برخی رسانه‌ها از آینده مبهم کابینه‌ بعدی و پیروز این انتخابات خبر داده بودند.

حزب سوسیال دموکرات برنده انتخابات پارلمانی روز یک شنبه در آلمان است و برای اولین بار طی 16 سال گذشته می‌توانند رهبری تشکیل دولت برلین را برعهده بگیرند و به حاکمیت «آنگلا مرکل» و محافظه کارها بر دولت این کشور پایان دهند.

براساس نتایج حزب سوسیال دموکرات با به دست آوردن تقریبا 26 درصد آرا که کمی بیشتر از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی که مورد حمایت مرکل قرار دارد، است. براساس این نظرسنجی، احزاب اتحاد مسیحی 24.5 درصد آرا به دست آورده‌اند.

با این حال خبرگزاری رویترز می‌گوید که هر دو حزب مدعی هستند که می‌توانند رهبری تشکیل دولت ائتلافی را در اختیار بگیرند.

رویترز در ادامه نوشت، با توجه به اینکه هیچ از احزاب پیشرو حائز اکثریت آرا برای تشکیل دولت مستقل نیستند و به دنبال تشکیل ائتلاف ناخوشایند خود طی چهار سال گذشته نیز نیستند، محتمل‌ترین گزینه تشکیل دولت سه حزبی است که ممکن است توسط محافظه کاران نزدیک به مرکل هدایت شود.

روزنامه گاردین می‌گوید که در صورت عدم تشکیل فوری دولت ائتلافی، آنگلا مرکل تا زمان تشکیل دولت همچنان سرپرست صدراعظمی آلمان باقی خواهند ماند.

تشکیل ائتلاف جدید ممکن است ماهها طول بکشد و شامل احزاب کوچکتر مثل حزب سبزها و لیبرال دموکراتها نیز شود.

«اولاف شولتز» صدراعظم سوسیال دموکراتها در سخنانی گفته، ما طبق نظرسنجیها پیشتاز هستیم.

وی خطاب به حامیان حزبش گفت: این یک پیام دلگرم کننده و روشن است تا مطمئن شویم که یک دولت خوب و عملگرا برای آلمان داریم.

انتخابات پارلمانی آلمان که یکی از مهمترین انتخابات این کشور طی یک دهه گذشته محسوب می‌شود از ساعت ۸ صبح روز یک شنبه به وقت محلی آغاز شد.

حدود ۶۰.۴ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن بودند که هنوز مشخص نیست چه تعداد از آن در انتخابات مشارکت داشته اند.

حدود ۴۷ حزب بزرگ و کوچک که بیشترین میزان احزاب از زمان اتحاد دوباره آلمان غربی و شرقی است در این انتخابات مشارکت کرده‌اند اما رقابت اصلی میان احزاب اتحاد دموکرات مسیحی، سوسیال دموکرات، حزب سبزها، حزب دموکراتیک آزاد و حزب آلترناتیو برای آلمان است. 

گمانه زنیها و نظرسنجیهای صورت گرفته نشان میداد که احزاب چپ برای ورود به پارلمان از شانس زیادی برخوردار هستند. حدود ۶۲۱۱ نفر برای تصاحب کرسی‌های پارلمان آلمان در این انتخابات حساس با یکدیگر رقابت می‌کنند که ۲۰۲۴ نفر از این نامزدها زن هستند.