پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

«
»

ستاد مشترک روسیه، ایران و حزب الله ، دهان کجی پوتین به نتانیاهو

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

با استقرار نیرو های ایران و حزب الله در دو کیلومتری مرز اسرائیل یک هفته پس از ملاقات پر سر و صدای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با ولادیمیر پوتین، یک بار دیگر پوتین به نتانیاهو دهان کجی کرد. خبر استقرار نیرو های ایران و حزب الله به همراه نیرو های روسی در پنج کیلومتری جولان، ارتفاعات اشغال شده سوریه توسط اسرائیل را دبکا سایت اطلاعاتی اسرائیلی منتشر کرد.

پیشتر در یک ملاقات میان نتانیاهو و پوتین  ،نخست وزیر اسرائیل گفته بود: « ایران ۲۵۰۰سال پیش تلاش کرد یهودیان را نابود کند؛ و  پوتین درپاسخ او گفته بود؛ از مسائل روز حرف بزنیم».

نتانیاهو در ملاقات اخیر خود با پوتین، یوسی کوهن رئیس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل ،موساد، و چند مقام نظامی- اطلاعاتی اسرائیلی را به همراه خود برده بود تا با ارائه اسناد و مدارک  محرمانه نقش تنش آفرین ایران در سوریه را  به پوتین گزارش داده و نظرات خود را به پوتین بقبولاند.

یوسی کوهن رئیس موساد، چند روز جلوتر از این ملاقات برای هماهنگی با آمریکایی ها به همراه ژنرال هرزل هالوی رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل و چند مقام اطلاعاتی – نظامی اسرائیل به آمریکا رفت و با اچ‌. آر. مک ‌مستر مشاور امنیت ملی، و دینا پاول معاون مشاور امنیت ملی، جیسون گرینبلات نماینده‌ی ویژه مذاکرات بین‌المللی و مقامات ارشد دیگر کاخ سفید ملاقات خواهد کرد.

گفته شد این نشست از سوی جراد کوشنر، داماد و مشاور ارشد پرزیدنت دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده تنظیم شده است.

یک مقام رسمی کاخ سفید به هآرتص گفت «مذاکرات به نیازهای امنیتی اسرائیل در مقابل سوریه و لبنان تمرکز خواهد کرد و به روند صلح اسرائیل و فلسطینیان نخواهد پرداخت».

بنیامین نتانیاهو ، یوسی کوهن رئیس موساد را که جوان با استعدادی می باشد به همراه خود برده بود تا او بتواند به زبان حرفه ای با پوتین که خود در گذشته از افسران کارکشته اطلاعاتی کی- جی- بی در شوروی بوده و در این زمینه از او به عنوان استاد جاسوسی نام برده می شود ،گفتگو کند. پوتین در گذشته سال ها در آلمان شرقی مسئولیت شبکه های جاسوسی شوروی علیه نیرو های آمریکایی و متفقین اش در آلمان غربی را به عهده داشته است.

بر پایه گزارش دبکا، روسیه با اینکار خط قرمز اسرائیل را زیر پا گذاشت. دبکا می نویسد؛ نیرو های روسیه هنگام انتقال نیرو های ایرانی و حزب الله در دو کیلومتری ارتفاعت جولان رد یابی شده اند. دبکا با استناد به گزارش ؛ امان، سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل می نویسد؛  این نیرو ها در تاریخ 26 و 27 آگوست 2017 ، همگی با لباس های شخصی در منطقه القنیطره رصد شده اند.

به گزارش دبکا، روسیه درمنطقه جولان ساختمانی را برای یک ستاد مشترک نیرو های روسیه- ایران و حزب الله  در نظر گرفته است. این نیرو ها پیشتر در منطقه خان ارنابه در شش کیلومتری جولان مستقر بودند.

به این ترتیب قرار داد بر پایی مناطق امن درسوریه که میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در هفتم ژوئیه در هامبورگ آلمان مورد توافق قرار گرفته بود زیر پا گذاشته شد.

القنیطره یکی از مناطقی است که در چهارسال گذشته گروه های شورشی مخالف بشارالاسد در پناه اسرائیل انبار های آذوغه و تسلیحات خود را در آنجا مستقر کرده بودند و مجروحین خود را برای درمان به مراکز درمانی اسرائیل که به همین منظور در اختیار آنان گذاشته شده بود منتقل می کردند.

به گزارش دبکا، به محض ورود و استقرار نیرو های سه گانه روسیه- ایران و حزب الله از سوی این ستاد مشترک به وسیله سیستم ارتباطی اسکایپ با سران شورشیان تماس بر قرار و سه گزینه پیش پای آنان گذاشته شده است:

1- به آنان امان داده می شود تا از این پس با ستاد مشترک روسیه- ایران- حزب الله  در القنیطره همکاری کنند و از آذوغه ،آب و امکانات درمانی بهره مند شوند و در ازای این پاداش بایستی ارتباط خود را با اسرائیل قطع کنند.

2- با تحویل دادن اسلحه های خود به ارتش سوریه تسلیم و سپس متفرق شوند و به آنان برگه های عبور داده خواهد شد تا به همراه فامیل خود به مناطق دیگر سوریه  بروند و زندگی کنند.

3- به گزارش دبکا از جزئیات گزینه سوم اطلاعاتی در دست نیست.

به نظر می رسد گزینه سوم تنها می تواند تهدید به سرکوبی و نابودی شورشیان به وسیله نیروی نظامی باشد. با توجه به این رخداد ها می توان نتیجه گیری کرد که آخرین سنگر های نیروهای شورشی مخالف دولت سوریه در حال فروریختن می باشند.

پرسش این است؛ آیا آمریکا، اسرائیل و شورشیان سوری گزینه ای در برابر غافلگیر شدن خود دربرابر ستاد مشترک روسیه- ایران و حزب الله دارند؟

بیست و نهم اوت 2017