میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش دوم)  ۴. وضعیت کنونی کلتور سیاسی در افغانستان در پرتو…

بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش اول) ۱.خلاصه  این مقالهٔ علمی ـ تحلیلی و رهنمودی…

ښاري ژوند، چاپېریال او ډیجیټل پرمختګ

حميدالله بسيا په اوسني عصر کې، ښارونه د بشري ژوند د…

مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

«
»

روند دلار زدایی در جهان توقف ناپذیر است

اندیشکده ریسپانسیبل استیتکرافت هشدار داد، برتری آمریکا در جهان در حال محو شدن است؛ حتی اگر کشور‌های جهان در آینده نزدیک دلار را کنار نگذارند.

  اندیشکده آمریکایی: روند دلار زدایی در جهان توقف ناپذیر است اندیشکده‌ای در آمریکا اعلام کرد، روند دلار زدایی در جهان توقف ناپذیر است.

اندیشکده ریسپانسیبل استیتکرافت مستقر در واشنگتن دی سی آمریکا هشدار داد، برتری بی، چون و چرای آمریکا در جهان در حال محو شدن است. حتی اگر کشور‌های جهان در آینده نزدیک به احتمال زیاد دلار را کنار نگذارند، این روند آشکار است.

این اندیشکده این مسئله را نتیجه قدرت نمایی آمریکا با استفاده از دلار خواند و اعلام کرد، ظاهرا روند دلار زدایی توقف ناپذیر است، زیرا کشور‌های جهان تمایل زیادی به کاهش وابستگی به دلار نشان داده اند.

به گفته این اندیشکده آمریکایی روند دلار زدایی همزمان با تلاش کشور‌های واقع در نیمکره جنوبی برای یافتن جایگزین‌هایی برای دلار سرعت می‌گیرد. اندیشمندان آمریکایی به آمار جهانی اشاره می‌کنند که نشانگر آن است که سهم ذخایر ارزی مشتمل بر دلار در جهان از ۷۳ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۵۸ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

این روند از هنگامی که دولت بایدن تصمیم گرفت تحریم‌های گسترده‌ای را علیه روسیه اعمال کند و این کشور را از نظام پولی جهان جدا کند، سرعت یافت. ماه گذشته، جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا اعتراف کرد که سیاست دولت آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه دشمنانش در سراسر جهان می‌تواند برتری دلار را تضعیف کند.

یلن افزود، جنگ اقتصادی آمریکا تمایلی را در چین، روسیه و ایران ایجاد کرده است تا جایگزینی برای دلار آمریکا بیابند. این اندیشکده تاکید کرد، آمریکا چه بخواهد چه نخواهد، روند دلار زدایی در حال انجام است و تنها راه برون رفت برای آمریکا همکاری در اصلاح نظام پولی جهان با توافق کشور‌های در حال توسعه است. در غیر این صورت، آمریکا با زوال کنترل ناپذیر برتری اقتصادی اش مواجه خواهد شد که عواقب فاجعه باری در پی خواهد داشت.