در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

«
»

جهان نمی‌تواند و نباید در برابر این جنایت اسرائیل سکوت کند!

رژیم صهیونیستی اسرائیل بار دیگر چهرهٔ جنایکارانهٔ خود را با بمباران کنسولگری ایران در دمشق و به‌قتل رساندن فرماندهان برجستهٔ سپاه قدس و دیگر مبارزان میهن‌دوست ایرانی در سوریه به‌شکلی شنیع به‌نمایش گذاشت. این جنایت نفرت‌انگیز، که به‌دنبال شش ماه بمباران بی‌رحمانهٔ مردم بی‌دفاع غزه و نسل‌کشی بیش از ۳۲۰۰۰ کودک و زن و مرد فلسطینی صورت گرفت، فصل تازه‌ای را بر تومار جنایات ۷۵ سالهٔ این رژیم اشغالگر مزدور امپریالیسم افزود. گروه «۱۰مهر» این جنایت رژیم صهیونیستی و حامیان امپریالیستی آن را قاطعانه محکوم می‌کند و شهادت این قهرمانان میهن را به مردم ایران و خانواده‌های داغ‌دیدهٔ آنان صمیمانه تسلیت می‌گوید.

دستیازی اسرائیل به این‌گونه جنایات تروریستی علیه ایران بیش از هرچیز از شکست پروژهٔ صهیونیستی اسرائیل و آمریکا برای اشغال تمامی خاک فلسطین، و به‌ویژه شکست اسرائیل در عملیات نسل‌کشانهٔ آن در غزه، ناشی می‌شود. امروز اسرائیل، به‌دلیل جنایات ضدبشری که تاکنون مرتکب شده، در سطح جهان به‌ انزوای کامل کشیده شده و در موقعیت بسیار بدی قرار گرفته است، و درست به همین دلیل اکنون می‌کوشد به‌قیمت به آتش کشیدن تمام منطقه و ایجاد یک درگیری مستقیم نظامی با ایران، خود را از مخمصه‌ای که در آن گرفتار آمده است خلاص کند.

این اقدام تروریستی اسرائیل علیه ایران، که در تخلف آشکار از همهٔ قوانین بین‌المللی و موازین دیپلماتیک صورت گرفته است، اکنون به بحث‌های شدیدی در محافل درون و بیرون از ایران بر سر چگونگی عکس‌العمل ایران در مقابل این جنایت دامن زده است. بسیاری، بر اثر خشم ناشی از حس میهن‌دوستی، خواستار عکس‌العمل شدید و انتقام‌جویانه از سوی جمهوری اسلامی ایران شده‌اند. برخی دیگر، بر این اعتقادند که سکوت ایران در برابر این جنایت تنها به جسورتر شدن اسرائیل در تکرار و تشدید این‌گونه عملیات علیه ایران دامن می‌زند.

ما ضمن درک انگیزه‌های میهن‌دوستانهٔ این‌گونه برخوردها، تأکید می‌کنیم که در شرایط بغرنج کنونی منطقه و جهان، هرگونه عکس‌العمل از سوی جمهوری اسلامی ایران باید سنجیده و و در راستای اهداف محور مقاومت، و از آن تعیین‌کننده‌تر، با در نظر گرفتن کل روندهای جهانی باشد. روندی که در سطح جهان به‌سوی یک نظم متعادل‌تر آغاز شده است تنها به منطقهٔ خاورمیانه و کشورهای درون آن محدود نمی‌شود و ملاحظاتی بسیار گسترده‌تر از سوی بسیاری کشورهای درگیر، به‌ویژه متحدان اصلی ایران، یعنی روسیه و چین، را در بر می‌گیرد. به‌همان دلیلی که عکس‌العمل ایران باید با در نظر گرفتن اهداف گسترده‌تر محور مقاومت شالوده‌ریزی و اجرا شود، مجموعهٔ اقدامات محور مقاومت نیز باید در انطباق با اهداف پیش روی این روند کلی‌تر جهانی به پیش برده شود. نمی‌توان و نباید اجازه داد که به‌خاطر کسب پیروزی در یک نبرد مقطعی، هدف پیروزی نهایی در جنگِ درازمدت به مخاطره افتد.

چنین درکی از وضعیت جهانی حکم می‌کند که عکس‌العمل ایران در این مورد مشخص، همان‌طور که بارها توسط رهبران ایران و حزب‌الله نیز تأکید شده است، نباید صرفاً واکنشی و تلافی‌جویانه نسبت به اقدامات اسراییل باشد. برعکس، این عکس‌العمل باید در زمان مناسب، با تاکتیک‌های مناسب، و با ملحوظ داشتن ضرورت‌های روند کلی‌تر جهانی انجام گیرد.