جنگ اوکراین و نمایان شدن اختلافها میان آمریکا و اروپا

سران اروپایی که بهتازگی در لندن گردهم آمدند، اعلام کردند که برای تدوین طرحی بهمنظور پایان دادن به جنگ اوکراین، اما با تضمینهای امنیتی برای کییف، کار خواهند کرد.
این دیدار در انگلیس پس از سفر جنجالی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به کاخ سفید انجام شد.
به گزارش کانورسیشن، پیامدهای یکی از غیردیپلماتیکترین و بدنامترین نشستهای کاخ سفید در تاریخ اخیر، دنیایی تغییر یافته را نشان میدهد.
ترامپ با سرزنش زلنسکی به دلیل عدم تمایل به صلح و عدم قدردانی کافی از آمریکا، اکنون تمام کمکهای نظامی را به اوکراین متوقف کرده است.
در هفتههای بین سخنرانی جیدی ونس، معاون ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ تا لحظهای که دونالد ترامپ تمام کمکهای نظامی آمریکا را به اوکراین قطع کرد، تنشها میان واشنگتن و بروکسل تشدید شده است.
این فشار بهویژه برای کایر استارمر بسیار شدید است، زیرا او به خاطر آرامشی که با آن سعی کرده تمرکز خود را بر هدف اساسی حفظ آمریکا در اتحاد با اروپا بر سر حاکمیت و استقلال اوکراین حفظ کند بسیار تحسین شده است.
این کار بسیار دشوار است، زیرا نهادهای نظامی، سیاسی، اطلاعاتی و سیاست خارجی انگلیس حمایت عملی از اوکراین را به عنوان محور اصلی سیاست در قبال روسیه برای بیش از یک دهه تبدیل کردهاند.
اکنون به نظر میرسد بزرگترین متحد انگلیس در صدد نابودی کار آن دهه است؛ برای وزارت خارجه انگلیس این امر نهتنها باعث سرگردانی میشود، بلکه شبیه به زندگی ناگهانی در جهانی بدون نقشه است.
اگر پیشنهادهای کنونی انگلیس و اروپا برای آتشبس شکست بخورد، اروپا احتمالا بهطور مستقیم وارد درگیری میشود؛ از زمان مخالفت ترامپ، سران اروپایی از زلنسکی استقبال میکنند.
ترامپ به صراحت گفته است که آمریکا تضمینهای امنیتی برای اوکراین ارائه نخواهد کرد و از نیروهای نظامی اروپا خواسته است که به جای آن مسئولیت را بر عهده بگیرند.
اما آیا اروپا میتواند بهطور معناداری پوشش امنیتی برای اوکراین فراهم کند، بدون اینکه آمریکا از آن حمایت کند؟ قابلیتهای امنیتی واقعی اروپا چیست؟
اعضای اروپایی ناتو در مجموع ۲ میلیون سرباز فعال دارند که بخش کوچکی از آنها بهطور مستقیم تحت فرماندهی این ائتلاف خدمت میکنند.
براساس آخرین برآوردهای ناتو، ترکیه و لهستان به ترتیب با ۴۸۱ هزار و ۲۱۶ هزار سرباز بیشترین سرباز را دارند.
متحدان اروپایی ناتو در مجموع حدود ۷ هزار جنگنده، ۶ هزار و ۸۰۰ تانک، ۲ هزار و ۱۷۰ کشتی نظامی و ۶ ناو هواپیمابر براساس شاخص دفاعی جهانی فایرپاور دارند.