دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

تلاش‌هایی برای کارشکنی در همکاری آمریکا و روسیه وجود دارد

وزیر خارجه روسیه در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود که تلاش‌هایی برای مانع‌تراشی در همکاری واشنگتن و مسکو وجود دارد.

سرگئی لاوروف و رکس تیلرسون، وزرای خارجه روسیه و آمریکا بعد از دیدار در مسکو نشست خبری مشترک برگزار کردند.

لاوروف در این نشست همکاری آمریکا و روسیه را برای منطقه و جهان «سودمند» خواند، اما گفت: «شاهد تلاش‌هایی برای مانع‌تراشی در همکاری ما هستند.»

وزیر خارجه روسیه گفت: «ما بر منافع مشترکمان در مبارزه با تروریسم تأکید کردیم.»

وی همچنین از آمادگی مسکو برای از سرگیری توافق امنیت پرواز با واشنگتن، در سوریه که بعد از حمله موشکی آمریکا به پایگاه الشعیرات معلق شده خبر داد.

لاوروف همچنین تصریح کرد که در دیدار با وزیر خارجه آمریکا با وی درباره مسائل مختلف از جمله افغانستان و اوکراین نیز رایزنی کرده است.

وزیر خارجه آمریکا دیدار با مقام‌های روسیه را «سازنده» خواند اما گفت که در حال حاضر سطح اندکی از اعتماد بین مسکو و واشنگتن به عنوان دو قدرت هسته‌ای وجود دارد. تیلرسون گفت که چنین وضعیتی قابل قبول نیست و بهبود روابط بین دو کشور در درازمدت ضروری است.

تیلرسون تصریح کرد که در دیدار با همتای روس خود با وی درباره سوریه گفت‌وگو کرده است. وی گفت دو طرف بر سر اینکه سوریه بایستی کشوری یکپارچه و متحد باشد، توافق دارند. تیلرسون همچنین گفت که دو کشور توافق دارند که سلاح‌های هسته‌ای کره شمالی بایستی نابود شوند.

دیپلمات ارشد آمریکایی، علی‌رغم این گفت برخی حوزه‌ها هم وجود دارند که بین آمریکا و روسیه درباره آنها اختلاف وجود دارد.

تیلرسون تصریح کرد که آمریکا و روسیه بر سر ایجاد کارگروهی جهت حل وفصل اختلافات توافق کرده‌اند.

تیلرسون گفت که با لاوروف درباره تهدیدهای کره شمالی و تقش سازنده ای که روسیه می تواند در تغییر مسیر کره شمالی بازی کند نیز رایزنی کرده است.

تیلرسون در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه مقام‌های آمریکایی اخیراً  بشار اسد را با هیتلر مقایسه کرده‌اند، دولت سوریه را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی و بمب‌های خوشه‌ای و انواع دیگر تسلیحات متهم کرد و گفت: «این عنوانی است که اسد خودش برای خودش انتخاب کرده است.»

سرگئی لاوروف، در پاسخ به این سوال به تلاش‌های مسکو برای امحا سلاح‌های شیمیایی سوریه اشاره کرد اما گفت که این سلاح‌ها در برخی نقاط که تحت کنترل تروریست‌ها است باقی مانده بودند.

وزیر خارجه روسیه، در ادامه تصریح کرد که کسانی که دولت سوریه را به انجام حملات شیمیایی متهم می‌کنند این اتهامات را بر اساس «شواهدی از راه دور» مطرح می‌کنند. وی به عنوان نمونه به «سازمان کلاه‌سفیدها» اشاره کرد و گفت که روسیه بر خلاف این گروه‌ها، شواهد گردآوری شده به صورت میدانی را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی و سایر سازمان‌ها ارائه کرده است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره آینده بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه گفت که واشنگتن نقشی برای اسد یا خانواده وی در آینده سوریه قائل نیست.

لاوروف در پاسخ با اشاره به عملکرد آمریکا در عراق، لیبی و سودان، گفت تمام تلاش‌های آمریکا برای کنار زدن سران کشورها، به ناآرامی منجر شده است.

خبرنگار روزنامه کامرسنت، از تیلرسون درباره اتهامات مربوط به استفاده روسیه از سلاح‌های سایبری برای دخالت در انتخابات آمریکا پرسید. وی با یادآوری اینکه واشنگتن قبلاً از سلاح‌های سایبری برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرده است پرسید که آمریکا بر چه اساس کشورهای دیگر را به استفاده از روش‌های سایبری متهم می‌کند.

تیلرسون در پاسخ به این سوال گفت که بین زمانی که از روش‌های سایبری برای مختل کردن یک برنامه تسلیحاتی استفاده می‌شود و زمانی که از آنها برای دخالت در امور داخلی کشورها استفاده می‌شود تمایز وجود دارد.

وزیر خارجه روسیه بار دیگر در پاسخ به سوال خبرنگاران تأکید کرد مسکو مشتاق به بررسی هر گونه شواهد درباره حمله شیمیایی در سوریه است.