فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

«
»

تعامل با طالبان یا حفظ هژمونی قومی ؟

   نوشته ی : اسماعیل فروغی

       این روزها فراری های جمهوری فساد ، یکی پشت دیگر به  فعالیت های رسانه ای آغاز کرده و با براه انداختن ملاقات ها ، کنفرانس های مطبوعاتی فردی و دسته جمعی از راه آنلاین یا حضوری ، می خواهند باردیگرمردم را دردامی دیگرگیر بیندازند .

    این مهره های سوخته و بدنام بی آنکه به گناهان شان اعتراف کرده و ازعدالت و محکمه ترس داشته باشند ، به آرزوی تعامل با طالبان ، هنوزهم دراندیشه ی قدرت و تصاحب دارایی ها و جایدادهای شان استند.    

    ارچند اینان ظاهراً جدا جدا و چندین گروه به نظرمی آیند ؛ اما همه هدفِ واحد و مشترک دارند . اگرحرکت ملی عدالت و صلحِ حنیف اتمرومعصوم استانکزی است یا فعالیت‌های ممتد بی شرمانه ی حمدالله محب ، اشرف غنی و سرور دانش . اگردست و پا زدن های مزورانه ی عطا محمد نور ، دوستم ، محقق ، خلیلی و ربانی است یا سفرها ، اعلامیه ها و کوشش های رسانه ای حامدکرزی ، یا تأسیس حزب ملی آزادی افغانستانِ رحمت الله نبیل ووووو ؛ همه یک هدف را دنبال می نمایند ــ  وآن معامله با طالبان و حفظ هژمونی قومی کهنه با پوشش نوِ جاهلیت طالبانی .

     خیلی مضحک است که همه ی اینها با نقا ب دیموکرات و آزاداندیش ظاهر می شوند. بسیاری شان حتا لباس و استایل غربی دارند . تقریباً دختران همه ی شان در مدرسه ها و دانشگاه های خارج درس می خوانند . همه موسیقی وهنر را دوست دارند ، همه با زنان و دختران شان به پارک ها و سینماها می روند ، همه ظاهراً دیموکرات و آزاداندیش اند ؛ اما می خواهند با طالب کنار بیایند . می خواهند با طالبان حکومت قابل قبول و به نظر آقای اتمر حکومت مشروع بسازند . با طالبان ــ با همان گروهی که درکارنامه های شان ، فقط انتحار و کشتار بیگناهان ، دشمنی بازن ، باهنروبا مدنیت ، دشمنی با شیعیان و هزاره ها ، نسل کشی و کوچ دادن اجباری سایر اقوام درج است و بس .

     ارچند طالبان تاهنوزهیچکدام ازاین فراری های متملق را به اندازه ی مگسی هم اهمیت نداده و هرگز نمی خواهندآنان را درحکومت شریک بسازند ؛ اما  می خواهند بسیارماهرانه از نیات قوم پرستانه ی پشتون های فراری و تملق و دنباله روی گروه های گریزی غیرپشتون ، به نحوی سود ببرند . که طبعاً همه به دستور آی اس آی و مشوره و مداخله ی پشت پرده ی امریکا و انگلیس است .

      به باورناظرانِ اوضاع افغانستان، هدف ازتلاش‌های این فراری های بی ریشه ،همه فقط سپید کردن روی طالبان ، مشروعیت بخشیدن به تروریزم دینی و ادامه و حفظ هژمونی قومی – ولو به خشن ترین شکل آن ، می باشد. آنان بصراحت ، بی ترس و بی شرمانه اذعان داشته اند که طالبان امنیت سراسری را تأمین کرده و برای افغانستان خوب استند فقط حکومت شان باید همه شمول ، فراگیر ومشروع شود .

    این افراد و گروههای تعامل طلب با طالبان ، هیچ کدام توضیح نمی دهند که ــ چگونه می توان در زیرچتریک حکومت افراطی دینی ــ تروریستی ، حکومت همه شمول و فراگیرایجاد نمود ؟ 

    چگونه می شود باطالب محوری ، دین محوری ، مرد محوری و قوم محوری به حکومت فراگیر دست یافت ؟

    جالب است که حکومت فراگیر ــ این شعار فریبنده و کذایی نتنها از سوی فراری های جمهوری فساد  بلکه حتا ازسوی امریکا ، انگلیس ،اتحادیه ی اروپا وبرخی سازمانهای بین المللی هم زمزمه می شود که هیچ هدفی به جز فریب اذهان عامه ، مشروعیت بخشیدن به تروریزم و تعامل با طالبان نمی تواند درقبال داشته باشد.

    به هرحال ، طوری که تاریخ نشان می دهد ، افغانستان سرزمین آزمایش های دون صفت ترین جواسیس است . کسی نمی‌داند که امریکا و انگلیس تروریست پرور ، باز فردا چه کسانی را بروی صحنه خواهند آورد- شاید باز یکی ازهمین فراری های جمهوری فساد را …. شاید …