جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

«
»

تحلیل چامسکی از برنامه آمریکا در جنگ اوکراین

نوآم چامسکی در سخنانی تاکید کرد که هدف آمریکا از حمایت از اوکراین تضعیف هرچه بیشتر مواضع روسیه است تا مسکو اجازه مذاکره و انجام اقدامات دیپلماتیک در این زمینه را نداشته باشد.

تحلیل چامسکی از برنامه آمریکا در جنگ اوکراین

به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، نوآم چامسکی، متفکر و زبان‌شناس آمریکایی در سخنانی درباره جنگ روسیه و اوکراین و نقش آمریکا در آن اظهار کرد که آمریکا از کی‌یف حمایت می‌کند و درصدد تشکیل ائتلاف کشورهای غربی علیه مسکو است و از این طریق تلاش می‌کند تا مواضع روسیه را هرچه بیشتر تضعیف کند.

وی گفت که واشنگتن می‌خواهد مسکو را از حل و فصل دیپلماتیک بحران اوکراین که می‌تواند تنش در جهان را تا حد ممکن تشدید کند، بازدارد. این تصمیم توسط ناتو در جریان نشست سران خود در پایگاه هوایی “رامشتاین” آلمان اتخاذ شده است.

چامسکی افزود: در آن نشست، ناتو و از جمله اروپا موضع رسمی آمریکا را پذیرفتند و تاکید کردند که باید روسیه را تا حد امکان تضعیف کرد تا نتواند اقدامات گسترده‌تری انجام دهد. این بدان معناست که روسیه باید بیش از آنچه توافقنامه ورسای آلمان در سال ۱۹۱۹ انجام داده بود، تضعیف شود و باید قدرت روسیه را به حدی تضعیف کرد که اجازه مذاکره و انجام اقدامات دیپلماتیک را نداشته باشد.

این منتقد و فعال سیاسی ‌آمریکایی همچنین از تسلیم شدن کشورهای اروپایی در برابر تصمیمات کاخ سفید ابراز ناامیدی کرد و افزود: اروپا از این دیدگاه حمایت می‌کند، آمریکایی‌ها همیشه به این سیاست پایبند بوده‌اند. آلمان و فرانسه روند دیپلماتیک جایگزین را پیش می‌بردند اما در این اجلاس با موضع آمریکا موافقت کردند.

چامسکی با یادآوری روش آمریکا برای تحمیل سیستم خود در عراق، سوریه و لیبی و همچنین نحوه ارائه و نمایش اتفاقات اوکراین در رسانه‌های بین‌المللی، گفت که موضع اروپا در قبال بحران اوکراین منصفانه نیست.

وی ادامه داد: بسیار علاقه‌مند هستم آنچه را که رسانه‌های آمریکایی درباره تحولات اوکراین می‌نویسند و آن را یک درگیری “غیر موجه” توصیف می‌کنند، دنبال کنم. این تنها موقعیتی است که در آن می‌توان از این اصطلاح استفاده کرد، این موضوع بیانگر این مسئله است که آنچه اتفاق می‌افتد از قبل تحریک شده است. به همین دلیل این عبارت باید همیشه تکرار شود. هیچکس از آن برای درگیری‌های دیگر استفاده نمی‌کند.

چامسکی در ادامه تمایل قدیمی واشنگتن برای جذب اوکراین به ناتو علی‌رغم اعتراضات و هشدارهای مداوم مسکو و سیاستمداران باتجربه آمریکایی را یک اقدام تحریک‌آمیز خواند و تاکید کرد: روسیه ۳۰ سال پیش، یعنی سال‌ها قبل از پوتین، فهمیده بود که عضویت اوکراین در ناتو به معنای عبور از خط قرمز آن است و هیچ رهبری در روسیه، نه گورباچف، نه یلتسین و نه پوتین این را قبول نخواهد کرد. تعدادی از سیاستمداران ارشد آمریکایی، از جمله جورج کنان، هنری کیسینجر، جیک مدلاک و ویلیام برنز، رئیس سیا، این را درک کردند و از دهه ۹۰ قرن گذشته، آنها سعی داشتند به مقامات آمریکایی هشدار دهند که تلاش برای وارد کردن اوکراین به ناتو، اقدامی بی‌پروا و تحریک‌آمیز خواهد بود.