عقل در سیاست و دین...!

فلسفه وجودی انسان یا عقل بگفته ارسطو و غزالی عبارت…

عید مستمندان

عید رسیده به دل داغدار شکوه ز ایام کند بی شمار حال…

به پاس لطف!

امین الله مفکر امینی        2025-24-03! عزیزی تحفــــــه داد بمـــــــــن شاهِ جهــــــان قلمــی کـــه…

ناپاسخگویی های روشنفکرانه و سرنوشت غم انگیز مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اوضاع ناهنجار کنونی و مسؤولیت های همگانی روزی معلم…

طلوع حماسۀ نوروزی؛ نمادی از ایستاده گی برای زنان افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید نوروز رنگین کمانی از تنوع فرهنگی و همدیگر…

شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری

 شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

رنگِ زمانه!

امین الله مفکر امینی      2025-17-03! ای اشک آهسته بـــریزکـه دردم زخودواغیــــاراست هرکـــــه رابلطف…

جشن نوروز 

رسول پویان  هزارِ چهچـه زن بـوسـتان نوروز است  هزار بیت وغزل بر…

یک"  تل"  "خان"، هزاران تلخان حماسه 

نویسنده: مهرالدین مشید اسطوره های تاریخی و حماسه های تلخانی هر کس…

هودج گل

شادباش ای دل ز بشگفتن خبر دارد بهار در چمن گلهای…

  و من به دور‌دست‌ها نگاه می‌کنم تا روزنی برای فردای…

محمدعثمان نجیب بهار میمنت میمونی‌ست، اگر باشکوه‌تر شکوهنده‌گی داشته باشد. چیزی…

  بهار امید

               کاش بینم  همجا  فصل  بهاران  باشد  نور خورشید بهر روزنه  یکسان…

تخم مهر کاشت دربهار!

امین الله مفکر امینی            2025-21-03! هـــــزاران بهارآمــــــد وهم هـزارانِ دیگـرآیــــــد ولی بهارزنده گـــــــی…

دشمنی با زمامداران و سیاستگران خاین را قومی نسازید

نویسنده: مهرالدین مشید ارایۀ راهکار ها برای همگرایی بجای زهر پاشی…

سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

«
»

بازداشت های گروهی دختران جوان ، تجاوز به ناموس مردم است

                             نوشته ی : اسماعیل فروغی

      اخیراً طالبان درکلان شهرهای افغانستان – بخصوص درشهرکابل به بهانه ی بد حجابی به دستگیری های گروهی دختران جوان پرداخته ، آنان را بی اطلاع به خانواده های شان به جاهای نامعلومی انتقال داده اند.

       به اساس گزارش های محرمانه، طالبان این دختران جوان را در زندان ها به اشکال مختلف آزار و ازیت کرده ، در برخی موارد حتا با برهنه کردن دختران ، برخی از آنان را مورد تجاوزگروهی قرار داده اند . طالبان، دختران جوان و خانواده های شان را به خاموشی تهدید کرده ،همه را بطورسیستماتیک مورد تعقیب جدی قرار داده اند.

      طالبان با این بی عفتی و بی حرمتی به ناموس مردم ، که بی تردید به دستور ایجادگران و حامیان پاکستانی شان انجام می دهند ، ازین بادزداشت ها مفتنانه دو هدف را دنبال می کنند : اول این که با زیر پاکردن ارزش های مقدس ملی و اسلامی ، حیثیت و وقار اتباع افغانستان بخصوص قوم محترم پشتون را زیرپاکرده همه را بی عزت ، بدنام و بی پروا به ناموس مردم معرفی می کنند . و به این وسیله ، نفرت و انزجار سایر اقوام را نسبت به آنان بیشتر دامن می زنند .
و دومین هدف شان ازین بی حرمتی و بی عزتی به ناموس مردم ، خلق کردن ترس و وحشت میان سایر اقوام  و در نتیجه فرار دادن جبری نیروهای جوان آنان از افغانستان می باشد تا به این وسیله بدویت ، بی خردی  و بی هنری را در میان اجتماع ، مسلط تر و گسترده ترکرده ، بستر تحقق اهداف شوم حامیان خارجی شان را هموارتر سازند.

       حقایق نشان می دهد که دستگیری های دختران جوان در شهرکابل بیشتر درغرب کابل و درمناطق هزاره نشین صورت گرفته است . ماموران امربه معروف طالبان با این بهانه که دختران جوانِ هزاره بیشترازدیگران لباس های رنگین می پوشند ، درمناطق هزاره نشین به تجسس و تحقیق بیشتر پرداخته و تعداد بیشتری از دختران را دستگیر نموده و با خود برده اند .

       ارچند سازمان ملل متحد و مراجع مختلف حقوق بشری در جهان ، این گرفتاری های جمعی دختران جوان را نقض آشکار حقوق بشری دانسته ، با جدیت از طالبان خواسته اند تا هرچه زودتر زنان و دختران دستگیر شده را به خانواده های شان تسلیم بدهند ؛ اما تا هنوز از سرنوشت بسیاری آنان معلومات در دست نیست .

     طوری که معلوم است طالبان این دست پرورده های آی اس آی پاکستان ، با بکارگرفتن این بی عزتی ها واعمال شنیع و شرم آورعلیه دختران جوان، با به نمایش گذاشتن اوج افراطیت مذهبی ، قوم پرستی ، اوج دشمنی با زن و دشمنی با مدنیت ، هنر و فرهنگ ، می خواهند افغانستان را سرزمین بی تاریخ و مردمان آنرا جاهل ترین و نا متمدن ترین مردم جهان معرفی نمایند.

    امروز همه می دانند که شریعت ـ روپوش و بهانه ی قدرتمندیست دردست طالبان برای کوچک کردن مردم و نابودی افغانستان ، برای اضمحلال ، ناتوانی و بی عزتی قوم پشتون درگام اول واضمحلال ، نابودی و بی عزتی تمام گروههای قومی ساکن افغانستان درقدم های بعدی . طالبان به دستورپاکستان با زور وبا کاربرد شمشیربران شریعت ، فرهنگ ، آزادی ، عزت و وهویت تمام اقوام افغانستان بشمول قوم پشتون رابسوی نابودی سوق می دهند.

    حالا اگرازهرهموطن باوجدان ما ( شامل تمام اقوام ) در مورد کردار شنیع طالبان بپرسید ، هیچ کسی نمی تواند با قوانین سختگیرانه ، ضدمدنی و ضدانسانی طالبان که همه را زیرنام شریعت تطبیق می کنند ، موافقت نماید. حالا هموطنان ما عملاً درک کرده اند که تعامل با طالبان راه نجات ناموس افغانستان از بی عزتی ، بی هویتی و بی فرهنگی نیست . امروز همه به این باور رسیده اند که تنها راه نجات از چنگال سیاه تروریزم دینی و جهالت طالبی ، مبارزه ی بی امان و متحدانه است ــ مبارزه ی آزادیبخش سراسری وقیام ملی درتمام ولایات افغانستان : در شمال ، در جنوب ، در شرق و در غرب افغانستان .                         فروغی