نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

«
»

افتتاح مرکز فرش و قالین افغانستان

 مرکز فرش و قالین افغانستان که کانونی میراث فرهنگی افغانستان  است که برای اولین بار که بیشتر از ۱۵۰۰ دیزاین های مختلف النوع را از سراسر افغانستان جمعه اوری نموده و با پشم دستریس و رنګ چوپ رنګ طراحی نموده است با حضور داشت مقامات دولتي، اعضای سکتور خصوصی، وکلای پارلمان، و اعضا جامعه مدنی به تاریخ ۱۸ ثور ۱۳۹۵ رسماً در کابل افتتاح ګردید.

نخست محترم سید عباس سیدی رییس مرکز فرش و قالین افغانستان ضمن خوش امدید و سپاس ګزاری ګفت (ما در حدود پنج لک دالر امریکای برای فراهم اوری این طرحه جدید سرمایه ګزاری نموده ایم که برای اولین بار چهار صد رنګ طبعی یا چوپ رنګ را که هیچ نوعه مواد کیمیاوی در ان استفاده نه شده است در پشم دستریس رنګ نموده و همچنان ۱۴۰۰ رنګ ترکیبی را تهیه نموده ایم.)

 اقای سیدي ګفت که این مرکز در چهار حوزه کشور (حوزه شمال، حوزه جنوب، حوزه شرق، و حوزه غرب) عملاُ تولیدات قالین و فرش را دارند که رسماً بیشتر از ۵۵۰۰ خانمان قالین باف مصروف کار اند.

فضل هادی مسلمیار، رییس مشران جرګه حمایت خویش را از این مرکز اعلان نمود و از حکومت خواست تا چنین مراکز را حمایت کند وی ګفت: ( بدبختانه تا به حال قالین ما به کشورهای همسایه فرستاده میشود و از انجا به نام و ساخت ان کشور به دیګر کشورها صادر میګردد که شدیداً به توان ما است)

همایون رسا، وزیر تجارت و صنایع افغانستان ګفت: ( بعضی تولیدات داخلی ما جایګاه خود را حفظ نموده است و کشورهای دیګر رقابت کرده نمی تواند. یکی از ان اقلام قالین است.) وی ګفت ګه حکومت وحدت ملی حمایت و تشویق سرمایه ګزاریها را در اولویت کارهای خود قرارد داده است.

الحاج خانجان الکوزی، معاون اول هیئت رهبري اتاق تجارت و صنایع افغانستان ضمن سپاسګزاری برای تلاش ها و حمایت اخیر حکومت وحدت ملی ګفت: ( قالین هویت افغانستان است، در دوران سردار محمد داود خان همه سفارت خانه های افغانستان مجبور و مکلف بودند تا قالین افغانی را استفاده نمایند، ولی بدبختانه فعلاً در تمام سفارتخانه های ما قالین و تولیدات خارجی استفاده میشود.) وی افزود که برای حمایت قالین افغانی منبعد تمام سفارتخانه داخلی و خارجی ما باید از قالین و میوه خشک استفاده نمایند.

در این پروګرام وزیر تجارت، وزیر زراعت، وزیز شهر سازی، معاونین اتاق تجارت و صنایع افغانستان، وکلای پارلمان، رئیس مشرانو جرګه، اعضای سکتور خصوصی، مشاور رئیس جمهور افغانستان  و اعضای جامع مدنی اشتراک نموده بودند.

هدف از ایجاد این مرکز احیای مجدد واحد تولید قالین افغانستان از طریق توسعه هنر و بالا بردن معیارهای تولید میباشد. در ضمن این مرکز نه تنها در تولید و فروش قالین بلکی در زمینه توسعه مسلکي، تحقیقات هنری و توسعه سکتور فرش و قالین هم فعال است.

قالین و فرش یکی از اقلام بسیار مهم و عمده صادراتی کشور است که خوشبختانه این مرکز توانسته است تا زمینه را برای قالین بافان کشور به ویزه زنان که به حاشیه رانده شده اند فراهم کند تا به بازارهای منطقه و جهان دسترسی پیدا کنند.

در قدم بعدی این مرکز زیر مجموعه های دیګری از جمله انیستیوت تربیوی شیب تو شاپ  (از ګوسفند تا به مارکیت) با داشتن خط تولید، کودکستان، ګالري، لابراتوار، مرکز کنترول کیفیت، لیلیه و مهمان خانه ها را هم تحت پوشش قرار میدهد.

صیام الدین پسرلی