خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

«
»

از گفتار تا عملکردها

فرهاد

جای باران تیر میبارد ز ابر اندر بهار

جای آب ای خواجه خون از چشمه ساران آمده

رفته سر و زیاد قمری رفته آب از یاد نخل

آشیان مرغگان پامال زاغان آمده

هیچ میدانی که رفته آدمیت زین دیار

آدمی همچو پلنگ تیز دندان آمده

صد هزاران تیمور لنگ و جهانسوزان دهر

رهزنان عصر ما همچو دربان آمده

فانی

جان مکن سناتور برجسته امریکا بر حضور پایدار نیروهای امریکایی در افغانستان تاکید می ورزد و میگوید از بهر سرکوب گروهای هراس افگنان حضور نیروهای امریکایی تا سال های دراز در افغانستان نیاز است می افزاید اگر طالبان به روند صلح نپیوندند شکست داده خواهند شد و اوضاع افغانستان در حال بدتر شدن است. به ویژه در بخش های جنوب زیرا طالبان می پندراند که اکنون نیروهای امریکایی در میدان های جنگ نیستند افزود از دیدگاه من رئیس جمهور آینده امریکا تلاش خواهد کرد تا نظامیان بیشتر را در افغانستان نگه دارد. در ادامه سخنانش گفت فکر میکنم که نخست وزیر و رئیس ارتش پاکستان برای کمک به حل بحران افغانستان صادق هستند من نیز به روند صلح محتاطانه خوشبین هستم اما راه رسیدن صلح دراز است زیرا که همین اکنون سازمان استخبارات پاکستان با شبکه حقانی روابط نزدیک دارد!

و طالبان هم در کویته هستند و حمله های شان را در برابر افغانستان رهبری میکنند اما یگانه راه حل بحران افغانستان آوردن فشار بر پاکستان گفته میشود. از جانب دیگر جان کری وزیر خارجه امریکا میگوید که ما و چین درباره افغانستان با هم یک جای کار میکنیم.

مردم و اگاهان امور درباره گفته های فوق دیدگاه های خویش را چنین بیان داشته اند.

سران قصر سفید متحدین جهانی و منطقه ئی آن بعد از حادثه یازدهم سپتمبر 2001 به کشور ما با پیشرفته ترین سلاح های زمینی و هوایی زیر نام مبارزه با تروریزم مواد مخدر، احیا و بازسازی، حکومت داری خوب، دفاع از حقوق بشر، زن و غیره هجوم آوردند اگر با تعهدات خویش صادقانه عمل میکردند امروز ده ها میلیون مردم ما به این سرنوشت خونین و جنایات سنگین مبتلا نمیشدند با تاسف که سران ادارات کشورهای متذکره به جای مبارزه با تروریزم مواد مخدر، احیا و بازسازی، حکومت داری خوب، دفاع از حقوق بشر، زن، برعکس آن با دادن میلیارد ها دالر به نظامیان پاکستان زیر نام مبارزه با هراس افگنی عمل کرده که ثمره آن افزایش هزاران تن مواد مخدر، به میان آمدن ده ها گروهای جدید تروریستی زیر نام داعش و غیره مبتلا شدن بیش از سه میلیون تن به مواد مخدر، مهاجرت سیل آسا به کشورهای منطقه و جهان، افزایش فقر بیکاری، سرقت های مسلحانه، آدم ربائی، تجاوز بالا کودکان زنان غارت به ارزش هزاران میلیارد دالر ثروت های مادی و معنوی کشور از جمله هزاران معادن آثار باستانی، جنگلات مثمر و غیر مثمر، لیلام نمودن هزاران دستگاه های بزرگ تولیدی، خدماتی، تجارتی، دولتی و مختلط زیر نام خصوصی سازی ورشکست ساختن ده ها هزار دستگاه های کوچک و بزرگ خصوصی، کوپراتیفی افزایش کسر بیلانس تجارت یعنی واردات نود و شش فیصد صادرات چهار فیصد عدم تطبیق پلان های انکشافی در اکثریت وزارت خانه ها حیف و میل قریب به نود میلیارد دالر که زیر نام کمک به افغانستان سرازیر شد، عدم تطبیق یکسان قانون و عدالت اجتماعی، مردم ستیزی، زن ستیزی، فرهنگ ستیزی، قانون ستیزی، دامن زدن انواع خشونت های خانواده گی، خصومت های قومی، لسانی، مذهبی، سمتی، تنظیمی، حزبی، گسترش فساد و غیره میباشد.

حالا که دامان رسوایی هایشان به جهانیان بلند شده مردم درک کرده اند که سران قصر سفید و متحدین منطقه و جهانی شان نه بخاطر انجام تعهدات بلکه بخاطر انجام بازیهای ریا کارانه، دو گانه، غرض دستیابی به اهداف بعدی آمده اند. آقای جان مکن سناتور و جان کری وزیر خارجه میخواهند با کتمان حقایق پخش و نشر اخبار گمراه کننده واقعیت ها را از انزار مردم و جهانیان پنهان سازند و مسئولیت جنایات متذکره را به دوش اداره نظامی پاکستان اندازند.

به باور ما اگر ده ها میلیارد دالر، ریال، پوند و غیره طی چهار دهه برای نظامیان پاکستانی غرض تسلیح، تمویل، آموزش پرورش تروریستان و هراس افگنان توسط ادارات استخباراتی امریکا، متحدین جهانی و منطقه ئی آن پرداخته نمیشد امروز ده ها میلیون مردم به این سرنوشت خونین مبتلا نمی شدند. مردم به جا گفته اند که زور کاکاست که انگور در تاکاست. از جانب دیگر هنوز هم هستند گروه های در داخل قدرت به حمایت هراس افگنان قرار داشته طالبان مسلح را که مسئولیت هزاران جنایات خونین را متقبل شده برادران ناراضی، مخالفین مسلح و غیره میخوانند ادارات آی.اس.آی و غیره با دادن ویزه پاسپورت زمینه سفر آنها را به کشورهای منطقه و جهان از جمله قطر مساعد ساخته اند!

جای بسیار شرم و ننگ است که هنوز هم رادیو به نام داعش به سه زبان پشتو، دری، انگلیسی روزانه در ولایت ننگرهار نشرات مینماید. جنرال جان مینک نکلیسون که به حیث فرمانده تازه نیروهای ناتو در افغانستان نامزد شده گفته است تا زمانی که پناهگاه امن طالبان و شبکه حقانی در پاکستان باشند و سازمان استخباراتی پاکستان موسوم به آی.اس.آی از این گروها پشتیبانی کنند آمدن ثبات در افغانستان دشوار خواهد بود و از بدتر شدن اوضاع امنیتی در افغانستان هشدار داد گفت نیروهای امریکایی باید با در نظر داشت اوضاع افغانستان از این کشور بیرون شوند افزود من پناهگاه این هراس افگنان را در پاکستان یک شکل جدی می پندارم دشمنان ما به ویژه شبکه حقانی از پناه گاه های امن در پاکستان لذت میبرند.

مردم ما از دادن همچو گزارش گمراه کننده سخت خسته شده حالا به خوبی پی برده اند که کلید همه بازی های خونین به دست اداره سی.آی.ای، متحدین منطقه و جهانی آن بوده و میباشد اگر سران متذکره خواهان صلح واقعی در کشور ما باشند هراس افگنان از جمله طالب، القاعده، داعش و غیره توان یک هفته مقاومت را در مقابل قوای مسلح قهرمان افغان نداشته و نخواهند داشت.

جنرال اسد الله درانی رییس پیشین سازمان استخباراتی آی.اس.آی در یک گفتگوی ویژه با طلوع نیوز پرده داشت در بخشی از صحبت هایش گفت هر چند گروهای طالبان سیزده سال قبل خواستند با دولت افغانستان یک جا شوند اما این پیشنهاد رد شد افزود در سال 2002 طالبان با حکومت حامد کرزی رجوع کردند و گفتند که گذشته ها گذشته بیایند تا هم یکجا شویم این موضوع را شماری از کسانی که در آن زمان در قدرت بودند برایم گفتند اما تصمیم در این باره در کابل نه بلکه در واشگتن گرفته شد بعد از رد فراخوان طالبان مقاومت و حرکت تازه طالبان رشد یافت. در حالیکه آقای درانی از بازی های خونین دو گانه و ریا کارانه سران وقت قصر سفید و حامد کرزی به نسبت عدم توافق شان بخاطر تامین صلح پرده پرداشته جای تاسف است جنایات خونین که طی سالهای دهه شصت و هفتاد توسط گروهای تخریب کار زیر نظر اداره ای.اس.آی انجام داده آنرا مقاومت خوانده است.

سازمان بین المللی شفافیت افغانستان را از جمله یک صد و شصت و هفت کشور در ردیف دوم کشور های فاسد جهان معرفی نموده است.

مردم و اگاهان امور را عقیده بر آن است با موجودیت افراد و گروهای متهم به فساد گسترده از جمله غاضبین میلیونها جریب مافیای اقتصادی، مواد مخدر، جنگ سالاران، ناقضین حقوق بشر، قانون ستیزان، فرهنگ ستیزان، زن ستیزان، عاملین دامن زدن انواع خشونت های خانواده گی، خصومت های قومی، سمتی، لسانی، مذهبی، تنظیمی، حزبی و مداخله صریح ادارات استخباراتی منطقه و جهان در امور داخلی کشور از جمله نصب افراد و گروهای دلخواه متهم به فساد، غیر ماهر در قدرت یادآوری از مبارزه با فساد یک خیال محض و فریب مردم و جهان چیز دیگری نبوده و نمیباشند! زیرا که گرگ برای دریدن رمه میباشد نه به حفاظت کردن آن.

داکتر عبدالله عبدالله در نشست خواهان سه صد و نود و پنج میلیون دالر برای آسیب رسیدگان کشور شد مردم میگویند با سرازیر شدن نود میلیارد دالر در زندگی ده ها میلیون به نسبت موجودیت عاملین فساد طی چهارده سال گذشته تغییراتی رونما نگردید با جلب همکاری سه صد و نود و پنج میلیون دالر به نسبت موجودیت گروهای فوق ذکر در قدرت کدام امیدواری بخاطر آرامش مردم وجود ندارد.

خلاصه این که مردم و آگاهان امور بزرگترین علت دشواریهای موجود را در کشور بر علاوه سایر مشکلات عدم صداقت در عملکرد سران قصر سفید، متحدین منطقه ئی و جهانی شان در گفتار هایشان دانسته می افزایند جای تاسف است که سران کشورها و نماینده اروپا از ناحیه افزایش مهاجرت به کشورهایشان غوغا برپا کرده اگر سران اداره کشورهای عمده اروپا و امریکا با راه اندازی جنگ های خونین و جنایت بار خویش کشور ما و کشورهای خاورمیانه را به یک جهنم به باشندگان آن مبدل نمیساختند امروز هزاران تن از هموطنان ما و کشورهای متذکره قربانی هوس های قاچاقبران انسانها و طعمه نهنگ اوقیانوس ها نمی گردیدند.

به باور ما وقت آن رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش کشور در داخل و خارج کشور بر ضد این بازی های خونین، دو گانه و ریا کارانه که هنوز هم جریان دارد صدای اعتراض خویش را از طریق مبارزات مسالمت آمیز حرکات جامعه مدنی و وسایل اطلاعات جمعی بلند نمایند در غیر از آن با ادامه وضع موجود کشور و مردم از این بیشتر به سرنوشت های خونین مبتلا خواهد شد.