مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

«
»

چراغرب ، باز دست به دامن پوتین شده است ؟    

             نوشته ی اسماعیل فروغی

        پس از دوسال قطع تماس میان رهبران غرب و ولادیمیر پوتین و بستن تقریباً کلیه کانال های ارتباطی غرب با مسکو بدستور امریکا و اتحادیه ی اروپا ، ازاثر تقاضای اولاف شولتز صدراعظم آلمان ، بتاریخ پانزدهم نوامبر 2024 رهبران دوکشور آلمان و روسیه ، باردیگر باهم گفتگوی تلفنی کرده ، درباره ی بحران اوکراین و برخی مسایل بین المللی بحث و تبادل نظرنمودند .

       صدراعظم آلمان طی این گفتگوی تلفنی بر ضرورت پایان مناقشه ی اوکراین و خروج روسیه ازمناطق اشغالی تاکید نموده ، از روسیه خواسته است تا برای برقراری صلحی عادلانه و پایدار با اوکراین مذاکره کند.

       به گفته ی آقای دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین ، ولادیمیر پوتین هم به اولاف شولتزاطمینان داده است که ” روسیه همیشه آماده ی مذاکره و گفتگوست و این نه روسیه بلکه اوکراین وغرب است که تمام دروازه های گفتگو را بسته اند . ” 

       آقای پوتین به این نکات هم تأکید کرده است که : ” مذاکرات و گفتگوهای صلح وقتی می تواند به نتیجه ی مثبت بینجامد که ، علل جنگ در اوکراین از بین رفته ، حقوق قانونی وانسانی روس تباران شرق اوکراین رعایت واحترام شود و منافع امنیتی روسیه  و واقعیت های سرزمینی جدید درمنطقه به رسمیت شناخته شود . “

       پسکوف این را هم تصریح کرد که  : ” با وجود تفاوت های فکری بسیار بین دوطرف ، از سرگیری گفتگوها یک نشانه ی مثبت است و روسیه مثل همیشه آماده ی مذاکره و گفتگو درباره ی حل مناقشات می باشد …”

       آخرین باری که رهبران آلمان و روسیه با هم گفتگو داشتند ، ماه فبروری سال 2022 فقط یک هفته پیش ازحمله ی روسیه به اوکراین بود . آن زمان آنان به دلیل گسترش پاندمی کرونا ، پشت میزی بیضوی شکل ،  چند متر دور ازهم مذاکره و تبادل نظر کرده بودند . شاید ازهمان زمان فاصله ها در حال شکل گرفتن بوده است ! 

       آقای شولتزکه درست درآستانه ی فروپاشی حکومت اش و درست یک هفته پس از پیروزی دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب امریکا ، به مذاکره و گفتگو با پوتین علاقمند شده است ؛ بخوبی می داند که اگر ترامپ مطابق وعده های قبلی اش به مردم  امریکا و مردم جهان ، ازاوکراین پا پس کشیده ، تمام مخارج جنگ را بعهده ی خود اروپاییان بگذارد ؛ و اگر ترامپ همانگونه که باربار با قاطعیت ازاروپاییان خواسته است تا بارهزینه ی سازمان نظامی ناتو و بارجنگ اوکراین را که جنگ اروپاییان است ، خود به دوش بکشند ؛ نه آلمان و نه هم فرانسه می تواند از عهده ی اینهمه چالش و جنگ در اروپا بیرون برآید . او بخوبی آگاه است که سه سال جنگ در اوکراین انبارهای اسلحه و مهمات را درآلمان وسایرکشورهای اروپایی خالی کرده است. او بخوبی می داند که قدرت رزمی ناتو نه آنچنان است که تبلیغ شده و نه به آن حد و حدودی است که بتواند درمیدان جنگ با روسیه و حامیان جهانی اش به مقابله و جنگ بپردازد .

      جنگ اوکراین که تبعات مخرب وچندین جانبه اش ، قیمت انرژی و کلیه مخارج زنده گی را درتمام اروپا ، چندین بار بلند برده و بزرگترین فابریکه های غول آسای تولیدی همچون فابریکه ی بزرگ تولید موترهای فولکس واگن را به ورشکسته شدن نزدیک کرده است ؛ نه تنها آقای اولاف شولتز صدراعظم آلمان را ، بلکه همه رهبران اروپا را به این باور رسانده است که حمایت از این جنگ ویرانگرِبی حاصل و پافشاری روی عضویت اوکراین درسازمان نظامی ناتو ، بی ثمروحتا به ضرر تمام ملت های اروپاییست .

     ولادیمیر زیلنسکی که ازین صحبت تلفنی میان شولتز و پوتین ، خوشنود نشده است ، این اقدام را به سود روسیه دانسته ، گفته است که آقای شولتز با این کار اش روسیه را بیشتراز پیش از انزوا خارج می سازد .

     و اما به باوراکثر ناظران جنگ اوکراین ، زیلنسکی بخواهد یا نخواهد ، گفتگوی تلفنی آقایان شولتز و پوتین ، این پیام را به همه رسانده است که : واقعیت های میدانی جنگ ، کمبود پرسونل و تجهیزات جنگی دراوکراین ، ورشکسته گی اقتصاد اروپا و پیروزی دونالد ترامپ درانتخابات ایالات متحده ی امریکا ، همه و همه حقایق و دلایلی استند برای بازبینی واقعبینانه ی نتایج این جنگ ویرانگر وجستجوی راه حلی قابل قبول برای تمام جوانب .