شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

۲۰۲۱؛ افغانستان چگونه به نقطه عطف شکست غرب تبدیل شد؟

سقوط یک نظام، پایان یک جنگ یا آغاز یک نظم…

 از بیست سال جمهوریت قلابی تا پنج سال امارت استبدادی…

 نویسنده: مهرالدین مشید مردم افغانستان پس از سرنگونی دور نخست حاکمیت…

 اقلیت های کامران، طردشدگان گناهکار؛ و دفاع میشل فوکو.

Michel Foucault (1926- 1984 ) آرام بختیاری فلسفه فوکو؛ ضرورت انحلال زندان…

«
»

هیچ انسانی غیر مجاز نیست!

سیامک بهاری

«اتباع غیر مجاز حق اجاره کردن خانه و ملک ندارند، از تنظیم قرارداد اجاره خانه و هرگونه ملک برای اتباع غیرمجاز جلوگیری می‌شود»

حرمان بی‌پایان زندگی پر محنت میلیونها شهروند افغانستانی پا در گریز که از بد حادثه به دام جمهوری اسلامی افتاده‌‌اند، خشونت سازمان یافته و فاشیسم دولتی عریانی که بیش از چهاردهه است مانند گردابی مهیب زندگی مهاجرین را می‌بلعد و مچاله می‌کند، حکایت مکرر زندگی شهروندان افغانستانی در ایران است. این نژادپرستی عریان، تماماً حاصل کارکرد حکومت اسلامی است. استثمار وحشیانه کارگران مهاجر و تحمیل یک زندگی غیر انسانی، ناایمن و مملو از وحشت با همین سرکوب فاشیستی ممکن گردیده است.

“آهای بد افغانی بیا اینجا ببینم . . . “این کابوس هر روزه میلیونها کارگر مهاجر و خانواده‌ آنها در هراس دائم از دستگیری و رد مرز شدن توسط ماموران حکومت اسلامی است. مجاز و غیر مجاز بهانه‌ای‌ برای رشوه‌گیری، به دام انداختن و آمایش‌های ناتمام و برای برگه‌ای بی‌اعتبار بنام مجوز اقامت است.

برای هر چه سخت‌تر کردن شرایط  به مهاجرین، به همه بنگاه‌های املاک دستور داده شده است که حق داشتن سرپناه و سقفی بر سر خانواده فقط منوط به اجازه اقامت و داشتن آخرین برگه آمایش است.

قوانین و دستورات ضد پناهندگی اداره اتباع و وزارت کشور اقامت در ۳۷ شهر و ۱۷ استان را برای شهروندان افغانستانی ممنوع کرده است. حق معامله، حتی در حد داشتن یک سیم‌کارت تلفن، ناممکن است. حق سفر بدون مجوز ممنوع است.

 وزیر بهداشت حکومت با وقاحتی بی مانند می‌گوید تهیه شیرخشک نوزاد برای اتباع،  فقط با برگه اقامتی معتبر ممکن است!

بی هویت و بی شناسنامه کردن بیش از یک میلیون کودک به جرم پیشینه افعانستانی و بر این اساس که “تابعیت ایرانی بر اساس خون” است! رفتار شنیع و فاشیستی و نژادپرستانه حکومت اسلامی با شهروندان افغانستانی در ایران است.

طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت کشور، نزدیک به نیم میلیون مهاجر طی سال جاری اخراج شده‌‌اند. بسیاری از این عودت داده شدگان پاسپورت و برگه اقامت معتبر هم داشته‌اند و ناچارند مجددا از هر طریق ممکن مجددا به ایران برگردند. جمهوری اسلامی دست در دست طالبان به جان شهروندان افغانستانی افتاده است.

هیچ انسانی نباید غیرمجاز شناخته شود. حق شهروندی، امنیت و داشتن سرپناه، از ابتدایی‌ترین حق پایه‌ای هر انسانی باید باشد. مردم شریف ایران مانند همیشه باید این سیاستهای نژادپرستانه حکومتی را خنثی کنند.