از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

«
»

مردم سوریه با پرچم سکولاریسم به میدان می‌آیند

اطلاعیه حزب کمونیست کارگری:

تظاهرات هزاران نفره در دمشق، با خواست آزادی زن و سکولاریسم از اولین نشانه‌های امید بخش به میدان آمدن مردم سوریه برای شکل دادن به آینده آن کشور است. در سقوط بشار اسد دولت ترکیه و نیروهای اسلامی و نیمه اسلامی مورد حمایت او نظیر هیئت تحریر شام و ارتش وطنی سوریه نقش اصلی داشتند ولی این نیروها توده مردم سوریه را نمایندگی نمی‌کنند. مردم سوریه در مقطع انقلابات بهار عرب با خواست‌ها و شعارهای پیشرو و انسانی علیه دیکتاتوری بشار اسد بپاخاستند و سرکوب شدند و اکنون بعد از سقوط اسد دوباره برای شکل دان به آینده سوریه پا به میدان می‌گذارند. 

شعارها و پلاکاردهای تظاهرات دمشق به روشنی خواست توده مردم را بیان می‌کرد: “سوریه آزاد  سکولار”، “بی آزادی زن آزاد نباشد وطن”، “ما دموکراسی می‌خواهیم نه یک حکومت مذهبی”، “حقوق زنان قابل معامله نیست”، “مردم سوریه یکی هستند” و شعارهای دیگری با همین مضامین مترقی و پیشرو. این شعارها و خواست‌ها پاسخ محکمی است به همه نیروهای مذهبی- نیمه مذهبی و بویژه دولت اردوغان که به کمک این نیروها در تلاش بسط نفوذ خود در سوریه است. خطر دیگری که آینده سوریه را تهدید می‌کند تخاصم دولت اردوغان با مردم و نیروهای مسلح در کردستان مانند “ی پ گ” است که نقش مهمی در شکست داعش در نبرد کوبانی داشتند. اردوغان صریحا اعلام کرده است می‌خواهد نیروهای کرد را در سوریه ریشه کن کند. نباید اجازه داد سوریه از حیاط خلوت اسلام نوع خامنه‌ای به جولانگاه اسلام نوع اردوغان تبدیل بشود. تنها نیرویی که می‌تواند با سلطه نیروهای رنگارنگ اسلامی، دولت ترکیه و هر دولت دیگری بر سوریه مقابله کند نیروی بپاخاسته مردم سوریه است. تجمعات زنان و نیروهای سکولار در دمشق می‌تواند و باید سر آغاز یک حرکت گسترده و توده‌ای در مقابل هر نوع تلاش ارتجاعی از جانب نیروهای اسلامی، دولت ترکیه و دیگر دولت‌ها باشد. نیروهای سکولار و چپ و مترقی در سطح جهانی می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد این روند در سوریه ایفا کنند. 

حزب کمونیست کارگری هر نوع تلاش نیروهای اسلامی و دولت‌ها برای سلطه بر سوریه را قاطعانه محکوم می‌کند و حمایت فعال و پیگیر خود از مبارزات مردم سوریه و نیروهای سکولار و آزادیخواه در آن کشور را اعلام می‌دارد. حزب همه مردم آزاده جهان و نیروها و احزاب چپ و مترقی را به  برخورد فعال علیه دخالت‌گری‌های دولت‌ها و نیروهای ارتجاعی در سوریه و  حمایت از مردم آن کشور فرا می‌خواند. 

حزب کمونیست کارگری ایران

٢ دی ۱۴۰۳، ۲٢ دسامبر ۲۰۲۴