نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

خیز آمریکا برای سرنگونی حاکمیت اسلامی در ایران

США взяли курс на свержение исламского режима в Иране

ولادیمیر پراخواتیلوف (VLADIMIR PROKHVATILOV)

ا. م. شیری

پورتال اطلاعات نظامی آمریکا «Critical Threats» در ۲۸ فوریه گزارشی منتشر کرد که در آن گفته می‌شود «اعتراضات در ایران در حال رشد و فرارویی به سطحی است که از سپتامبر ۲۰۲۲ مشاهده نشده است».

در هفته‌های اخیر، تحلیل‌گران نظامی آمریکا «گزارشی از انبوده اعتراضات علیه وخامت شرایط اقتصادی در ایران منتشر کرده‌اند. قیمت تمام شدۀ کالاها و خدمات از فوریه ۲۰۲۲ بیش از ۵۳ درصد افزایش یافته و ارزش ریال ایران به شدت کاهش می‌یابد. در ۲۱ فوریه، ریال به ۵۰۰ هزار به ازای یک دلار سقوط کرد».

این گزارش حاوی جزئیات دقیق اعتراضات در همۀ شهرهای ایران است. خاطرنشان می‌شود که اعتراضات اقتصادی باید با جنبش زنان که با هماهنگی ایالات متحده انجام می‌گیرد، ادغام شود. همانطور که پیشتر نیز نوشتیم، معصومه علی‌نژاد، ناراضی سابق ایرانی ادعا می‌کند که رهبری اعتراضات در ایران را بر عهده دارد و زنان نقش اصلی را در آن ایفا می‌کنند.

در این گزارش گفته‌شود: «اعتراضات با انگیزۀ اقتصادی می‌تواند به جنبش مهسا امینی شتاب داده و همانطور که قبلا گمان می‌رفت، آن را گسترش دهد».

دختری بنام مهسا امینی در شهریور ماه سال گذشته در شرایط نامشخصی مُرد. پس از آن که رسانه‌های ایرانی خبر مرگ وی را گزارش کردند، تظاهراتی که از نیویورک آغاز شده بود، اکثر استان‌های ایران، از جمله مراکز مذهبی قم و مشهد و همچنین استان‌های کردستان، خوزستان، بلوچستان و بخشی از استان آذربایجان غربی را در بر گرفت.

معصومه علی‌نژاد با هماهنگی آمریکا در رأس ستون‌های معترضان خارج از کشور قرار گرفت. در شبکه‌های اجتماعی، نام دختر متوفی با هشتگ مهسا امینی، نسخۀ ایرانی «MeToo» «من هم» شد. او که در واقع سخنگوی دولت آمریکاست، در جریات تظاهرات روز ۱۷ فوریه ۲۰۲۳ در روز افتتاح کنفرانس امنیتی در مونیخ با شعارهای «مرگ بر دیکتاتوری»، «آزادی برای زنان»، گفت: «من این جنبش را رهبری می‌کنم. رژیم ایر ان توسط زنان سرنگون خواهد شد. من به آن ایمان دارم».

بلافاصله پس از شروع اعتراضات، هسته‌های خفته گروه‌های ممنوعه در ایران مانند کومله، پژاک و سازمان مجاهدین خلق ایران فعال‌تر شدند.

در ایران برای تضعیف دخالت نیروهای خارجی در دامن زدن به ناآرامی‌ها در کشور، ارگان‌های ذیصلاح اینترنت را خاموش کردند. در مقابل این اقدام، مقامات آمریکا به ارائۀ خدمات ارتباطی به ایران با استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک اجازه دادند. از آنجایی که اینترنت ماهواره‌ای به تجهیزات زمینی نیاز دارد و ترمینال‌های استارلینک در ایران نصب شده، تصمیم آمریکا نشان می‌دهد که ماجرای امینی از پیش در خارج برنامه‌ریزی شده بود.

در کنفرانس امنیتی اخیر مونیخ، رضا پهلوی، پسر شاه مخلوع ایران که در آمریکا زندگی می کند، حاضر شد و سخنرانی کرد. فرض بر این است که غرب او را در جایگاه رهبر جدید ایران می‌بیند.

ولیعهد سابق صراحتاً خواستار سرنگونی رژیم شد. او در بخش از سخنرانی خود گفت: «این رژیم رفتنی است و ما باید هر چه سریعتر از آن عبور کنیم. ایران فرصت ایفای نقش مثبت در جهان و منطقه را دارد. اما به شرطی که نیروهای مخالف آن از حمایت سریع کشورهای دوست برای تغییر شیوۀ ادارۀ کشور برخوردار شوند».

برگزارکنندگان کنفرانس مونیخ با امتناع از دعوت مقامات ایرانی به آن، این رویداد را با هیئتی افتتاح کردند که علاوه بر رضا پهلوی و معصومه علی‌نژاد، سناتور آمریکایی رابرت منندز نیز حضور داشت.

در گزارش کمیتۀ امور بین‌الملل روسیه آمده است: «اعتراضات در ایران یک امر غیرعادی نیست. اما همگام‌سازی اعتراضات شدید با فعالیت سازمان‌های اطلاعاتی خارجی خطرناک است».

در عین حال، آمریکایی‌ها تخم مرغ‌های خود را هرگز در یک سبد قرار نمی‌دهند. از میان سیاستمداران ایرانی مخالف دولت، می‌توان از محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نام برد. او در ۷ بهمن گفت: «مجلس بحران کنونی را چند هفته قبل پیش‌بینی کرد و به [ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور] توصیه‌های سیاسی داد. اما او آن را اجرا نکرد». قالیباف مرتباً هشدار داده است که نظام برای مقابله با نارضایتی مردم باید اصلاح شود و او «با رهبری سپاه پاسداران نیز تعارض دارد».

علاوه بر قالیباف، میرحسین موسوی، نامزد سابق ریاست جمهوری و یکی از حامیان خمینی در گذشته، و همچنین حسن روحانی، رئیس جمهور سابق، که نویسندگان گزارش او را «مخالف پنهان دولت فعلی» می‌نامند، مدافع اصلاحات جمهوری اسلامی هستند.

تلاش‌های دولت‌های خارجی برای تضعیف حاکمیت در ایران ادامه دارد. هدف بی‌ثبات‌سازی کشور عبارت از استقرار یک رژیم وفادار به غرب است تا توافق هسته‌ای را با شرایط دیکته‌شده از سوی واشینگتن از سر گرفته و همکاری‌های فنی-نظامی با روسیه را قطع کند.

پی‌نوشت ا. ش: اقدامات خصمانۀ رژیم نفرت‌انگیز آمریکا بویژه در این اواخر حکایت حلالیت‌طلبی مرد عرب از شتر در حال احتضار خود را یادآوری می‌کند. شتر تمامی اذیت‌ها و زحماتش را بر صاحبش بخشید جز آنکه یک بار افسارش را به دم خر بسته بود.

این نه نقطۀ قوّت، بلکه نشانۀ ضعف شدید و اضمحلال آمریکا است که در سال‌های اخیر افسار تمامی عوامل جاسوسی، اطلاعاتی، تبلیغاتی، خراب‌کاری، تروریستی و دیگر انواع نیابتی خود را به دُم شازده‌ها، مصی‌ها، زلنسکی‌ها، گوایدوها و امثالهم بسته است. از این بابت جای هیچ نگرانی نیست. «ماه نور افشاند و سگ عوعو کند». مسئلۀ بخشش یا عدم بخشش رژیم آمریکا از سوی عوامل نامبرده هم موضوع بحث ما نیست. به خودشان مربوط است. 

اما نگرانی از این ناحیه است که عمال نفوذی امپریالیست‌های آنگلوساکسونی و صهیونیزم در ارکان حاکمیت ایران، مقامات رسمی کشور را به جایی برسانند که مجبور شوند مانند جریان برجام بد فرجام، با اپوزیسیون آمریکایی به مذاکره بنشینند.

مأخوذ از: تارنمای بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2023/03/04/

۱۳ اسفند-حوت ۱۴۰۱