بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

«
»

تلاش برای آزار چین مانند با سر زدن به دیوار فولادی جمعیت یک میلیارد و 400 میلیونی آن است


رئیس‌جمهور چین هشدار داد قدرت های خارجی که سعی در آزار و اذیت این کشور یا نفوذ در آن را داشته باشند، مانند این است که با سرشان به دیوار فولادی جمعیت یک و میلیارد و 400 میلیونی چین بزنند و آن را خون‌آلود کنند.

شی: تلاش برای آزار چین مانند با سر زدن به دیوار فولادی جمعیت یک میلیارد و 400 میلیونی آن است

«شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین در مراسم سالگرد حزب حاکم گفت هیچ کسی نمی‌تواند این کشور را مورد آزار قرار دهد. 

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی هشدار داد: هر کسی که این جسارت را داشته باشد، (مانند این است که) سرش را محکم به دیوار بزرگ فولادی ساخته شده از جمعیت بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی مردم چین بکوبد و خون‌آلود کند.

شی افزود: مردم چین دنیای جدیدی را ایجاد کرده‌اند. هیچ کس نباید عزم، اراده و توانایی مردم چین در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دست کم بگیرد. 

رئیس‌جمهور چین در ادامه گفت این کشور از تجربیات سایر کشورها یاد می‌گیرد اما آموزش‌های متکبرانه کشورهای دیگر را برنمی‌تابد. 

به گفته او، «دوره جدیدی آغاز شده که در آن قدرت‌های جهانی دیگر نمی‌توانند معاهده‌های نابرابر را بر جمهوری خلق چین تحمیل کنند. ملت چین بر روی پای خود ایستاده و به کسی اجازه نخواهد داد سرنوشتش را کنترل کند.» 

رئیس‌جمهور چین در ادامه سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت صدمین سالگرد حزب کمونیست چین خود در مقابل ۷۰ هزار نفر در میدان «تیان‌آن‌من» پکن، از مقام‌های این کشور خواست ارتش آزادی‌بخش خلق چین را به یکی از قوی‌ترین نیروهای مسلح در جهان برای محافظت از امنیت ملی این کشور تبدیل کنند. وی همچنین بر اهمیت مدرن‌سازی و محافظت از حاکمیت چین تاکید کرد.

دولت آمریکا از زمان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا وارد جنگ تجاری با چین شد و این اختلافات رفته رفته به حوزه‌های دیگر نیز کشیده شد.

واشنگتن از یک سو ادعاهایی حقوق بشری علیه چین مطرح کرده و از سوی دیگر از جدایی‌طلبان هنگ‌کنگ و تایوان حمایت می‌کند. کشتی‌های جنگی آمریکایی به همین منظور بارها از تنگه تحت منازعه تایوان عبور کرده‌اند.

علاوه بر این، دولت سابق آمریکا در راستای فرافکنی درباره شکست در مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، ادعای ساخته شدن آن در آزمایشگاهی در چین را مطرح کرد. دولت جدید آمریکا نیز با تکرار این ادعا به آژانس‌های اطلاعاتی دستور داده در این‌باره تحقیق کنند.

این در حالی است که گروهی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت که سال گذشته به شهر ووهان، اولین محل گزارش شیوع ویروس کرونا سفر کرده بودند، پس از چند هفته تحقیقات اعلام کردند خاستگاه آزمایشگاهی برای این بیماری «تقریباً بعید» است.