آغوش مادر وطن!

امین الله مفکر امینی       2024-08-12! مــرا مادر وطن ومردمش بس گرامیســـت هرکه مادروطن…

نور کهن 

رسول پویان  نـور کهن ز روزن دل جلوه گر شدست  هـور از…

بمناسبت  ۷۶ و مین  سالروز  تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر  

نوشته از بصیر دهزاد  اوضاع وخیم کنونی بین المللی، حلقه تنگ…

دادخواهی برای مهاجرین افغان که از تاجیکستان اخراج اجباری می…

من محمدآصف فقیری نویسنده و پژوهشگر و مدرس حقوق و…

عرفان در سیاست

– دکتر بیژن باران ایران از سده 19 با نپذیرفتن…

دعوت صالح به آمریکا و" هفت خوان رستم "اختلاف های…

نویسنده : مهرالدین مشید  چرخش در سیاست آمریکا یا ابزاری برای…

پردۍ ناولې پروژې ودروئ

عبدالصمد ازهر                 …

حقوق بشر 

تدقیق و نگارشی از سخی صمیم.   حقوق بشرچه نوع حقوق راگویند…

ترجمه‌ی شعرهایی از آقای "آسو ملا"

(به کُردی: ئاسۆی مەلا) شاعر کُرد زبان توسط #زانا_کوردستانی  (۱) مفت مفت‌اند، شلوار،…

فرهاد پیربال

استاد "فرهاد پیربال" (به کُردی: فەرهاد پیرباڵ) نویسنده، شاعر، مترجم،…

چگونگی شرکت هوایی آریانا در چند دهه اخیر

من محمدآصف فقیری نویسنده وپژوهشگر٬ که چندین مقاله در ژورنال…

سرنوشت ناپیدای دو هم سرنوشت

نویسنده: مهرالدین مشید مناظرۀ پیر خردمند و راهرو عیار  مردی شوریده حال…

ترجمه‌ی شعرهایی از استاد "طلعت طاهر"

(به کُردی: تەڵعەت تاهێر) شاعر کُرد زبان توسط #زانا_کوردستانی  اختیار همه‌ی  اعضای…

ترجمه‌ی شعرهایی از استاد "صالح بیچار" (به کُردی: ساڵح بێچار)…

همچون خاشاکی در باد  روزی مرگ، می‌آید و به نزد عزیزانم، می‌بَرَدم  مُبدل…

ترجمه‌ی چند شعر از خانم "#سارا_پشتیوان" توسط #زانا_کوردستانی

هنوز هم از تاریکی می‌ترسم  ولی تو دیگر از ترس‌های من…

 رهبرم

                رفتی به جاودانه ونام تو زنده است در قلبها همیشه مقام…

په کابل کې د علامه عبدالشکور رشاد بابا شلم تلین…

تېره یکشنبه د لیندۍ یا قوس پر ۱۱مه په کابل…

    نیو لیبرالیزم چگونه انسان، انسانیت و ارزش های انسانی و…

سلیمان کبیر نوری امروز، اهرمن نیو لیبرالیزم خونتا یعنی امپریالیزم خون…

طالبان دستخوش بازی های آشکار روسیه و چین و بازی…

نویسنده: مهرالدین مشید سایه ی سنگین دیپلوماسی روسیه و چین و…

اشک سیل آسا 

رفتی و با رفتنت روی غزل بی رنگ شد سکته گی…

«
»

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یا پادشاه یهودیان؟

«آقای ترامپ، اکنون شما یک یهودی واقعی هستید»

والنتین کاتاسانوف (Valentin Katasonov)، پروفسور، دکتر علوم اقتصاد، مدیر مرکز پژوهش‌های اقتصادی «شاراپوف» فدراسیون روسیه، پژوهشگر مسائل پشت صحنه

ا. م. شیری- مایلم بهمراه مستند نسبتاً بلند زیر، نکاتی را به ضدامپریالیست‌‌ها، ضدصهیونیست‌ها و مخالفان سلطۀ دلار بر اقتصاد جهان و دلاربازان وطنی، به دوستداران صلح و امنیت جهانی، بطور کلی به کسانی که به فکر، باور و تحلیل خود احترام قائلند، نه به معتادان مطالب دو- سه خطی، یادآور شوم:

ــ کشور جعلی (غیرتاریخی) آمریکا فاقد استقلال است و حاکمان آن چه در مقابل صحنه، چه در پشت صحنه، از دم صهیونیست هستند و بواسطۀ دولت پنهان صهیونیستی- انگلیسی اداره می‌شود؛

ــ دلار پول آمریکا نیست. آمریکا تنها کشور جهان است که بانک مرکزی ندارد. در سال ١٩١٣ حق ضرب و نشر پول در این کشور جعلی به فدرال رزرو متشکل از ١٢ بانک صهیونیستی واگذار گردید. این یعنی، کاغذی بنام دلار، پول صهیونیزم به اصطلاح بین‌الملل، مهمترین ابزار آن برای صدور جنگ و بحران به ممالک مختلف و سلطۀ صهیونیزم بر جهان است. بنابراین، عدم امتناع از دلار، یعنی طرفداری از جنگ، بحران و سلطۀ جهانی صهیونیزم؛

ــ آمریکا یک امپراطوری بزرگ دروغ و دغل مسلح است و رژیم حاکم آن ملغمه‌ایست مرکب از فاشیزم، تروریسم، قلدری، راهزنی و غیره، بطوری که بعد از پیدایش آمریکا در اراضی دیگران، هیچ جنگی، هیچ کودتایی، هیچ آشوب و هرج‌ومرجی در جهان روی نداده که یک طرف آن امپریالیسم آمریکا به نیابت از انگلیس نباشد.

***

در تاریخ آمریکا تاکنون ۴۶ رئیس جمهور انتخاب شده است. انتخابات چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا چندی قبل برگزار شد، که به پیروزی دونالد ترامپ، مالک کاخ سفید در سال‌های ٢٠١٧-٢٠٢١ (چهل و پنجمین رئیس جمهور) انجامید.

تقریباً همۀ رؤسای جمهور آمریکا از نسل مهاجران جزایر آلبیون مه‌آلود (انگلستان)، به طور مشخص، از انگلستان، اسکاتلند، ولز، ایرلند شمالی هستند. به استثنای مارتین ون بورن، رئیس جمهور هشتم، که هلندی‌ بود و دوایت آیزنهاور، سی و چهارمین رئیس جمهور، که اجدادش ساکن آلمان و سوئیس بودند. اگرچه مهاجران نه تنها از جزایر آلبیون مه‌آلود، بلکه از قارۀ اروپا – فرانسه، هلند، آلمان، سوئد و سایر کشورها به آمریکا آمدند، اما اکثریت قریب به اتفاق مهاجران از انگستان بودند. این واقعیت نشان می‌دهد که غالب استعمارگران انگلیسی در میان جمعیت سفیدپوست در آمریکا وجود داشته و دارد و اغلب آن‌ها را «آنگلوساکسون» می‌نامند. تقریباً همۀ رؤسای جمهور آمریکا دارای پیشینۀ آنگلوساکسون بودند.

اجداد تقریباً همۀ روسای جمهور در طول دورۀ استعمار به دنیای جدید [ینگی دنیا- یانکی] وارد شدند. این‌ها نوادگان نسل قدیم آمریکایی‌ها هستند. به استثنای جان اف کندی و دونالد ترامپ که اجدادشان خیلی دیرتر به آمریکا آمدند (اینها آمریکایی‌های نسل جدید محسوب می‌شوند).

باراک اوباما، چهل و چهارمین رئیس جمهور که دو دوره در کاخ سفید (٢٠٠٩-٢٠١٧) خدمت کرد، یک استثنای خاص در میان رؤسای جمهور آمریکا بود. خانۀ اجدادی او دور از اروپا – در کامرون آفریقایی واقع بود.

ضمناً، تا قبل از جنگ جهانی اول، هم رؤسای جمهور آمریکا و هم آمریکایی‌های عادی ترجیح می‌دادند ملیت خود را بر اساس کشور اجدادی‌شان بنامند. یا ملیت خود را پس از خط فاصله می‌نوشتند. به عنوان مثال: ایرلندی-آمریکایی. البته چنین هویت دوگانه می‌توانست پایه‌های دولت آمریکا را تضعیف کند. رؤسای جمهور تئودور روزولت و وودرو ویلسون از آمریکایی‌هایی که خود را با خط فاصله معرفی می‌کردند، به شدت انتقاد کردند. وودرو ویلسون در این باره گفت: «هر کسی که خط فاصله حمل می‌کند، در واقع خنجری را حمل می‌کند که آمادۀ فرو بردن آن در اندام‌های حیاتی این جمهوری [یعنی، ایالات متحده] است. در همین حال، همانطور که زندگینامه‌نویسان رؤسای جمهور آمریکا (از جمله وودرو ویلسون) اذعان می‌کنند، ساکنان کاخ سفید بنا به دلایلی با ریشه‌ها و شجره‌نامه‌های خود با ترس رفتار می‌کردند. آن‌ها علناً خود را آمریکایی می‌خواندند، اما قلباً  انگلیسی، اسکاتلندی، ایرلندی و ولزی باقی ماندند.

بموازات این، همۀ رؤسای جمهور آمریکا خود را مسیحی می‌نامیدند. اگر واضح‌تر بگوییم، تقریباً همۀ آن‌ها پروتستان‌هایی با گرایشات مختلف (انگلیکان، کالوینیست، متدیست و غیره) بودند. البته، هری ترومن، جیمی کارتر و بیل کلینتون خود را «باپتیست» معرفی می‌کردند. فرانکلین روزولت و جرج بوش پدر انگلیکن بودند. جورج بوش پسر خود را یک متدیست می‌خواند. باراک اوباما تعلق خود را به پروتستانتیسم اعلام کرد، اما مشخص نکرد که از کدام شاخۀ آن پیروی می‌کند (برخی مشکوک بودند و هنوز هم گمان می‌کنند که اوباما مخفیانه به اسلام اعتقاد دارد).

در تاریخ آمریکا تنها دو رئیس جمهور به کلیسای کاتولیک تعلق داشته است. این دو نفر عبارت است از جان کندی و جو بایدن، یعنی سی و پنجمین و چهل و ششمین رؤسای جمهور. بایدن هنوز در کاخ سفید ساکن است. هیچیک از رؤسای جمهور آمریکا مسلمان، مسیحی ارتدوکس یا یهودی نبوده است.

حالا بشنوید در مورد چهل و هفتمین رئیس جمهور جدید آمریکا. دونالد ترامپ یک آمریکایی جدید است (یعنی اجداد او استعمارگر در دنیای جدید نبودند). بطوری که نویسندگان زندگینامه خاطرنشان می‌کنند، منشاء اصل و نسب دونالد ترامپ از خون ترکیبی آلمانی و اسکاتلندی است. در شجره‌نامۀ دونالد ترامپ خون آلمانی و اسکاتلندی با هم آمیخته است. پدربزرگش، فردریش ترامپ (٠٣/١۴/١٨۶٩ – ٠٣/٣٠/١٩١٨) آلمانی که در سن ٢٠ سالگی در سال ١٨٨۵ به آمریکا مهاجرت کرد و تنها هفت سال بعد، برگۀ تابعیت این کشور را دریافت کرد. همسر او، الیزابت کریست نیز آلمانی بود که ۴٨ سال با شوهرش زندگی کرد (١٠/١٠/١٨٨٠ –٠۶/٠۶/١٩۶۶). پسر آن‌ها فرد کریست نام داشت. خون اسکاتلندی ترامپ توسط مادرش، مری آن مک‌لئود اضافه شد (١٩١٢- ٢٠٠٠).

دونالد ترامپ اعتقاد دینی والدین خود را پذیرفت. او یک پروتستان وابسته به کلیسای پرزبیتاری بود. اما در سال ٢٠٢٠، به طور غیرمنتظره اعلام کرد که از این پس یک پروتستان «جهان‌روا» خواهد بود و به هیچ جهت یا تفسیری ترجیح نمی‌دهد. این ادعا در آن زمان باعث سردرگمی بزرگی شد. کاش فقط به این دلیل باشد، که برخی از تعابیر و دیدگاه‌های پروتستانیسم با یکدیگر سر «جنگ» ندارند (باید انتخای کرد: یا – یا). آن‌ها را نمی‌توان تلفیق کرد. این شبهه وجود دارد که ترامپ به طور کلی از پروتستانیسم فاصله گزفته است. اضافه بر این، ترامپ هیچ علامت ظاهری از دینداری پروتستانی خود نشان نداده و نمی‌دهد.

‌ زمانی که ترامپ در سال ٢٠١۶،به کارزار انتخابات ریاست جمهوری پیوست، برخی ناظران این واقعیت را مورد توجه قرار دادند که این سیاستمدار همدلی خاصی نسبت به اسرائیل نشان می‌دهد. مالک پیشین کاخ سفید چندی بعد عشق خاص خود به اسرائیل را در عمل ثابت کرد. ترامپ در ۶ دسامبر ٢٠١٧، بر خلاف تصمیمات سازمان ملل دربارۀ وضعیت ویژۀ اورشلیم، این شهر را به عنوان پایتخت واحد و غیرقابل تقسیم اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به آنجا منتقل کرد؛ الحاق بلندی‌های جولان اشغالی سوریه به اسرائیل را رسماً به رسمیت شناخت؛ شخصاً دستور ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ١٢ ژانویۀ ٢٠٢٠ صادر کرد و ایران را به استفاده از سلاح هسته‌ای تهدید نمود؛ به درخواست اسرائیل از توافق چندجانبه در مورد برنامۀ هسته‌ای ایران خارج شد. ترامپ در دومین دورۀ مبارزات انتخاباتی خود در سال جاری به اسرائیل وعده‌های تازه داد.

و در اینجا زنجیرۀ شگفت‌انگیزی از دگردیسی‌های دونالد ترامپ، تاجر و سیاستمدار آمریکایی، کاری که خبرنگاران و ناظران مختلف با او انجام می‌دهند، ظاهر می‌شود. ابتدا، این شهروند غیرعادی آمریکا، «بهترین دوست اسرائیل» نامیده می‌شود. سپس او را «بهترین دوست یهودیان» ‌نامیدند. سرانجام، لقب «یهودی» به او دادند. قابل توجه است که دونالد ترامپ نه تنها چنین ویژگی‌هایی را مورد مناقشه قرار نمی‌دهد، بلکه خود را یک یهودی، حتی بالاتر از این، یک یهودی تمام عیار و قابل توجه‌تر از بسیاری از نمایندگان دیگر این قوم می‌داند.

این هم فقط یک نمونه از چنین خودشناسی و خودارزیابی ترامپ. دونالد ترامپ، چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، به مراسم یهودیان ارتدکس برای جمع‌آوری کمک‌های مالی در هتل اینترکانتیننتال منهتن در نوامبر ٢٠١٩ دعوت شد. این جمع‌آوری کمک مالی بمنظور تکمیل بودجه برای تأمین مالی مبارزات انتخاباتی آیندۀ ترامپ در سال ٢٠٢٠ سازماندهی شد. رئیس جمهور با خرسندی این دعوت را پذیرفت. هدف از دعوت، «قدردانی از دونالد ترامپ بود. زیرا، یهودیان در آمریکا و اسرائیل، هرگز چنین دوست و حامی وفادار در کاخ سفید نداشتند». خاخام یوسف یتزچاک جاکوبسون در ابتدای مراسم به افتخار ترامپ دعای ویژه خواند: «سپاس از تو، ای خدای ما، ای پادشاه جهان، ای که بخشی از عشق، شکوه و شفقت خود را با شخصی که همیشه حرمت هر انسان بی‌گناه و هر یهودی را حفظ می‌کند، تقسیم کرده‌ای».

در این مراسم افراد دیگری نیز در تمجید از ترامپ مدیحه گفتند. خاخام کهانا اظهار داشت: «افراد باید بر مبنای عمل‌شان مورد قضاوت قرار گیرند. و ترامپ نیز قطعاً کارهای مهمی انجام داده است. او برعکس اوباما است که مورد تحسین قرار گرفت. اوباما در حالی که در کاخ سفید نشسته بود، بدی کرد».

ترامپ در پاسخ مدایح خاخام‌ها خدمات خود به اسرائیل را بار دیگر به شرکت‌کنندگان مراسم یادآوری کرد. او تأکید کرد که کمک به اسرائیل در آمریکا بسیار دشوار است. به ویژه خاطرنشان کرد: «من به شما یک سفارت در اورشلیم دادم و این کار بزرگی بود. هر رئیس‌جمهوری چنین قول داده، اما دهه‌ها ادامه داشته است. فقط الان می‌فهمم که چرا اسلاف من این کار را نکردند. وقتی به دفتر آمدم و فقط به جابجایی سفارت اشاره کردم، فشار غیرقابل تصوری از هر طرف بر من شروع شد تا این کار را نکنم».

و در ادامه، به موضوع استیضاح پرداخت. یادآوری می‌کنم که در آن زمان دموکرات‌های آمریکایی برای سازماندهی استیضاح رئیس جمهور ترامپ برنامه‌ریزی می‌کردند. وی در آن زمان گفت که اگر دموکرات‌ها به برکناری او از کاخ سفید موفق شوند، آماده است فعالیت سیاسی خود را در اسرائیل بعنوان نخست وزیر ادامه دهد. ترامپ گفت: «فکر می‌کنم در اسرائیل ٩٨ درصد محبوبیت دارم. اگر اتفاقی در اینجا بیفتد، من به اسرائیل می‌روم. من نخست وزیر خواهم شد». حاضران با خوشحالی از این اظهارات ترامپ استقبال کردند.

آیا یک غیریهودی می‌تواند عهده‌دار پست نخست وزیری در اسرائیل شود؟ بلی، بر اساس منطق ترامپ و دوستان و طرفداران اسرائیلی‌اش، اگر ابتدا از غیریهودی به یهودی تبدیل شود، می‌تواند چنین پستی را بر عهده بگیرد. آیا این امکان‌پذیر است؟ بالاخره، یهودی ملیت است نه دین. دین را می‌توان تغییر داد به ویژه از پروتستانیسم به کلیمی (یعنی پیروی از یهودیت).

آیا امکان تغییر خون (ملیت) وجود دارد؟ آری، امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که به ما می‌گویند اگر بخواهیم همه چیز را، حتی جنسیت را می‌توان تغییر داد. تغییر جنسیت فقط به مرد یا زن محدود نمی‌شود. می‌توان مناسب‌ترین «جنسیت» را از میان مجموعۀ چندین ده موقعیت انتخاب کرد. تاریخ نمونه‌های زیادی از «تغییر» مردم از ملیتی به ملیت دیگر بخاطر دارد. بخصوص، رایش سوم را به خاطر آوریم که اعلام کرد فقط آریایی‌ها ابرانسان هستند و بقیه (به ویژه یهودیان، کولی‌ها، اسلاوها) «مادون انسان» هستند. بعدها، مشخص شد که در رهبری رایش سوم افراد زیادی دارای «خون بد مختلط» وجود داشت. و برخی از آن‌ها تقریباً صد درصد یهودی بودند. آدولف هیتلر که خودش با «خون اشتباه» مخلوط شده بود، چه کرد؟ او با فرمان خود به چنین رهبران لقب «صد درصد آریایی» اعطا کرد.

باز هم برگردیم به ترامپ. ناظران مدت‌هاست متوجه شده‌اند که ترامپ تقریباً یک یهودی واقعی است. حداقل او بیش از آن که پروتستان باشد، قطعا یک یهودی است. ترامپ اولین رئیس جمهور مستقر در تاریخ آمریکا بود که به پای دیوار غربی [ندبه] در اورشلیم (در سال ٢٠١٧) رفت [این مدعا صحیح نیست. قبل از ترامپ، اوباما، کلینتون، جورج بوش (صغیر) و دیگران با کلاه «کیپا» (کلاه سنتی یهودی) بر سر، به پای دیوار ندبه رفتند. در واقع با صهیونیزم بیعت کردند. جو بایدن نیز بارها گفته است: «من یک صهیونیست هستم»… مترجم]. در ٧ اکتبر ٢٠٢۴ (اولین سالگرد آغاز آخرین جنگ در خاورمیانه)، ترامپ قبر مناخیم مندل اشنیرسون، رهبر معنوی جنبش «خَباد» را در کوئینز، نیویورک زیارت کرد. «ربه» (کلمۀ خطاب محترمانه) مخالف سرسخت بازگرداندن سرزمین‌های اشغال شده توسط اسرائیل به اعراب بود. او موضع روشنی داشت: «در سرزمین مقدس برای یهودیان نباید دو کشور وجود داشته باشد، جایی برای فلسطین وجود ندارد». ربه در میان یهودیان ستیزه‌جو بسیار محبوب است. رفتن ترامپ بر سر قبر «ربه» نشانه آشکار این است که او ارادت خاصی نسبت به ربه اشنیرسون دارد. البته، نه تنها سیاسی، بلکه معنوی، زیرا دونالد ترامپ کیپا بر سر داشت.

نمونه‌های زیادی از همدردی‌های خاص ترامپ با یهودیت وجود دارد. وب سایت گلوبال ریسرچ نیوز به تازگی مقاله‌ای با عنوان «ارتباط خدشه‌ناپذیر بین جنگ‌های خاورمیانه و اوکراین» منتشر کرده است. این مقاله را پیتر کونیگ، اقتصاددان و تحلیلگر ژئوپلیتیک مشهور، کارمند سابق بانک جهانی نوشته است. نویسندۀ مقاله با تحلیل اظهارات و اقدامات ترامپ، یک سؤال بلاغی مطرح می‌کند: «ترامپ واقعاً به یهودیت گرویده است»؟

در بالا، مروری کوتاه بر رؤسای جمهور آمریکا ارائه دادم که از آن مستفاد می شود که در کل تاریخ آمریکا هرگز یک یهودی به کاخ سفید راه نیافته است. برنی سندرز، سناتور دموکرات ایالت ورمونت، در جریان مبارزات انتخاباتی ٢٠١٩-٢٠٢٠ اعلام کرد که اولین رئیس جمهور یهودی در تاریخ آمریکا خواهد بود. اما معلوم شد که لاف زده است، او مبارزات انتخاباتی را ترک کرد.

جا دارد باراک اوباما را به خاطر آوریم که در سال ٢٠١۵ در جشن «ماه میراث یهودی» در کنیسه شرکت کرد. به گفتۀ خود اوباما، مقامات یهودی، از جمله، جفری گلدبرگ، روزنامه‌نگار «آتلانتیک»، او را اولین رئیس‌ جمهور یهودی در این جشن نامیدند. اتفاقاً اوباما هنگام  سخنرانی در این جشن، کیپا [کلاه سنتی یهودی] به سر داشت. البته، نامیدن اوباما به عنوان اولین رئیس جمهور یهودی آمریکا یک حرف گزاف، یک اغراق آشکار بود، که طعم چاپلوسی از آن احساس می‌شود.

اما پیتر کونیگ فوق‌الذکر یادآوری می‌کند که مارک لوین، مجری محافظه‌کار کانال تلویزیونی در سال ٢٠١٩ ترامپ را «اولین رئیس جمهور یهودی» نامید. مخاطبان زیادی این را پذیرفته‌اند. و بسیاری از آمریکایی‌ها دیگر هیچ غلوی در این نام احساس نمی‌کنند. چرا؟

ایوانکا، دختر ترامپ از همسر اولش، مدل چک ایوانا، در سال ٢٠٠٩ با جرد کوشنر ازدواج کرد. والدین او یهودیان ارتدوکس هستند و در جامعۀ یهودی نیویورک بسیار تأثیرگذارند. ایوانکا قبل از عروسی به یهودیت گروید، مراسم پیچیده‌ای را برای تبدیل غیریهودی به یهودی بجا آورد و نام عبری یائل («بز کوهی») بر خود نهاد. این زوج به یهودیت ارتدوکس تعلق دارند و قوانین آن را با دقت بیشتری نسبت به اکثر یهودیان جوان آمریکایی رعایت می‌کنند. علاوه بر این، ایوانکا از فعالان جنبش «خباد» است. این زوج سه فرزند دارند – آرابلا رُز، جوزف فردریک و تئودور جیمز کوشنر.

دونالد ترامپ در این مورد چه فکر می‌کند؟ پاسخ این سؤال در سخنان ترامپ آمده است: «من افتخار می‌کنم که نوه‌ها و دخترم یهودی هستند»! یکی دیگر از رازگشایی‌های ترامپ: «بله، یکی از دخترانم یهودی است. این، برنامه‌ریزی‌شده نبود، فقط همینطور شد. و خوشحالم که اینطور شد. او یک خانوادۀ یهودی شگفت‌انگیز دارد…». این عبارات به طور مداوم در بسیاری از رسانه‌های جهان بازتولید می‌شوند. واقعاً در اینجا سؤال پیش می‌آید: اگر دختری دارای ریشه‌های آنگلوساکسون و چک باشد، چگونه می‌توان او را یهودی دانست؟ به نظر می‌رسد که تغییر مذهب می‌تواند منجر به تغییر ملیت شود. اگرچه این با علم و حتی با هر منطق در تضاد است، اما ترامپ چنین فکر می‌کند و برخی دوستان اسرائیلی او نیز با او همنوایی می‌کنند.

اما دوستان اسرائیلی او از این هم فراتر رفتند. آن‌ها تصدیق کردند که ترامپ دیگر یهودی شده است. البته، نه به صورت مجازی، بلکه به معنای واقعی کلمه. محافل یهودی از زمان تولد اولین فرزند ایوانکا (سال ٢٠١١)، موارد زیر را با استواری رشک‌برانگیز به ترامپ القا می‌کنند: «یهودی آن کس نیست که پدرش یهودی باشد، بلکه کسی است که نوه‌هایش یهودی باشند». من نمی‌دانم که آیا قوم جهود و یهودیان چنین قاعده‌ای دارند یا خیر، اما به شدت در آن شک دارم. دوستان اسرائیلی و طرفداران اسرائیل مدام به ترامپ یادآور می‌شوند: «آقای ترامپ، اکنون شما یک یهودی واقعی هستید». در رسانه‌های آمریکایی حتی ترامپ را «پادشاه یهودیان» یا «پادشاه اسرائیل» می‌نامند. جایی با طنز، جایی با تحسین!

از دیدگاه اسرائیلی‌ها و طرفداران ترامپ، این اولین بار است که یک یهودی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود. به نظر می‌رسید ترامپ نیز به آن اعتقاد دارد. که البته می‌تواند عواقب جدی برای اسرائیل، آمریکا و کل جهان داشته باشد.

پی‌نوشت: باید این را مد نظر قرار داد که یهودیان اسرائیلی بیشتر از یهودیان آمریکایی به ترامپ علاقه دارند. ترامپ به طور متناوب از یهودیان آمریکایی انتقاد می‌کند و یهودیان «درست» اسرائیل را مثال می‌زند. بله، در اکتبر ٢٠٢٢، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، یهودیان آمریکایی را به دلیل عدم ابراز «قدردانی» از حمایت او از اسرائیل مورد انتقاد قرار داد. و این نیز قابل توجه است که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری، ترامپ در میان یهودیان بسیار کمتر از کامالا هریس رأی آورد – ٢١ درصد در مقابل ٧٩ درصد.

منتشره در: بنیاد فرهنگ راهبردی

مطلب مرتبط: صهیونیست‌های مسیحی، واقعیت حکمرانی در آمریکا

https://eb1384.wordpress.com/2024/12/04/

١۴ آذر- قوس ١۴٠٣