از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

«
»

رسانه آمریکایی: تلاش‌های غرب برای تضعیف اقتصاد روسیه نتیجه عکس داده است

روزنامه «هیل» نشریه‌ای که نزدیک به کنگره و دولتمردان آمریکا بوده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد، ارزیابی می‌کند به نظر نمی‌رسد نه تحریم‌های ضد روسی اخیر غرب و نه حمله اخیر اوکراین به منطقه کورسک روسیه باعث نارضایتی در میان شهروندان روسیه شده باشد که این بر شکست غرب در رسیدن به مقاصد و اهداف ضد روسی خود با پشتیبانی از کی‌یف در جنگ صحه می‌گذارد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه تحلیل می‌کند که بی‌اثر بودن سیاست‌ها و اقدامات خصمانه علیه روسیه حتی باعث تعجب بسیاری از سیاستگذاران غربی و مخالفان مسکو که تحریک نارضایتی در میان مردم شهرهای بزرگی همچون مسکو و سن پترزبورگ به بهانه تشدید مشکلات اقتصادی مردم در اثر «اقتصاد جنگ» را دنبال می‌کردند، شده است.

«ولادیسلاو اینوزمتسف» مشاور و کارشناس پروژه مطالعات رسانه‌ای روسیه وابسته به انستیتوی پژوهش رسانه‌ای خاور میانه در ایالات متحده و تحلیلگر نشریه هیل تصریح می‌کند هر چند اقدامات و تحریم‌های غرب محدودیت‌هایی را برای روس‌ها در پی داشته اما آنها به راحتی قادر به دور زدن این محدودیت‌ها هستند و رونق و رفاه در شهرهای روسیه با وجود همه دشمنی‌های غرب با این کشور در سال‌های اخیر بیشتر شده است.

اینوزمتسف تصریح کرد: «با نگاه به شهر مسکو ما شاهد تمرکز عظیم ثروت در این شهر هستیم و پایتخت روسیه سهم ۲۰ درصدی در همه مالیات‌های واریزی به بودجه فدرال روسیه دارد اما همچین این شهر شاهد نوسازی سریع در زیرساخت‌های خود و توسعه نادر خدمات متنوع دیجیتال بوده است.»

این تحلیلگر تصریح می‌کند، تحریم‌هایی که غرب در سال ۲۰۲۲ علیه روسیه اعمال کرد باعث افت شدید صادرات مسکو شد اما متقابلا پول‌هایی که قبلا از سمت روسیه روانه بازار املاک گران‌قیمت اروپا می‌شد به جایش به سمت شهرهای خود روسیه نظیر مسکو و سن‌پترزبورگ و حومه‌های آنها سرازیر شد. در این وضعیت ارزش بازار املاک در این شهرها افزایش یافته و مقام‌های روسیه نیز همچنین با صرف سرمایه قابل توجهی بخش حمل‌ونقل در این شهرها را توسعه و مشوق‌هایی را برای شرکت‌های خدمات شهری در بخش خصوصی در نظر گرفتند تا تقاضاهای فزاینده را برطرف سازند.

طی یک دهه گذشته ۷۸ ایستگاه جدید در متروی مسکو ساخته شده که این رقم حتی در مقایسه با بیش از چهار دهه گذشته هم بیشتر است. شبکه حمل‌ونقل عمومی نیز در یک شبکه حمل ونقل ریلی وسیع‌تر، چیزی شبیه به شبکه متروی مشهور RER پاریس، ادغام شده است. مسکو اکنون دارای بزرگترین ناوگان اتوبوس‌های تماما برقی در اروپاست که همگی ساخت داخل هستند و یک شبکه از ترامواهای برقی رودخانه‌ای نیز زیرساخت‌های حمل‌ونقل مسکو را تقویت می‌کنند.

همچنین با وجود آنکه کارت‌های اعتباری «ویزا» و «مسترکارت» فعالیت خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورده‌اند، اما روس‌ها همچنان از سیستم پرداخت آنی بانک مرکزی استفاده می‌کنند؛‌ سیستمی که امکان انتقال هر مقدار پول را با استفاده از شماره تلفن همراه به عنوان شناسه و با فوریت و بدون کارمزد فراهم می‌کند.

کلان‌شهرهای روسیه اکنون در استفاده از پرداخت از طریق کیو آر و استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در تراکنش‌های مالی از کلان‌شهرهای اروپایی جلوتر هستند. همچنین تبادل داده تلفن همراه در روسیه ارزان‌ترین و سریع‌ترین در نوع خود در اروپا محسوب می‌شوند. هم‌اکنون سوپرمارکت‌ها نیز دارای همان دسته‌بندی کالاها در مقایسه با زمان قبل از جنگ هستند و علاوه بر آن نیز تحویل غذا و کالا توسط ربات‌های مستقل امری در شهرهای روسیه رایج است.

به نوشته نشریه هیل، البته تاثیرات جنگ در برخی از شهرهای پررونق روسیه همچنان احساس می‌شود. به عنوان مثال وقوع برخی مهاجرت‌ها در سال ۲۰۲۲ و اعزام نیروهای مردمی به خدمت نظامی به کمبود نیروی کار دامن زده اما هم در مسکو و هم سن پترزبورگ تعداد افراد اعزام شده به جنگ چندان بالا نبوده و همزمان با افزایش تقاضا برای نیروی کار به افزایش دستمزدها انجامیده است.

از سوی دیگر در ماه‌های اخیر پیشنهادات شغلی در شهرهای روسیه به حدی جذاب بوده که عمده روس‌هایی که این کشور را در ابتدای جنگ ترک کردند حالا در حال بازگشت به کشور خود هستند.

اینوزمتسف خاطر نشان می‌کند: «هر چند کلان‌شهرهای روسیه همواره متفاوت از باقی نقاط این کشور بوده‌اند اما این روزها هر کسی اگر می‌خواهد درک کند که چرا شهروندان روسیه با وجود در جنگ بودن کشورشان با نزدیک‌ترین همسایه خود همچنان دارند ثروتمندتر می‌شوند، می‌تواند تحولات مرتبط با این کلان‌شهر ها را رصد کند.»

این تحلیلگر نتیجه می‌گیرد: «تلاش‌های غرب از سال ۲۰۲۲ برای تضعیف اقتصادی روسیه تاکنون نتیجه عکس داده است.»